Maaltijdvoorziening Tinallinge

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tinallinge

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tinallinge is er voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Winsum zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; de grote landelijke aanbieders als Maaltijdservice.nl, of regionale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door soortgelijke oplossingen beschikt men altijd over lekkere diners zoals Ajam pangang, nasi goreng en/of Varkensvlees, champignonsaus, broccoli, aardappelpuree peterselie-bieslook. Onderstaand leest men meer over populaire bezorgers en praktische kennis aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9954
Kosten (indicatie)v.a. €5,77
Maaltijd tipBloemkool met rundvlees schotel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie op maaltijden aan huis in Tinallinge

Een eigen voedingsvoorschrift is relevant voor een vitaal lichaam. Een voedzame maaltijd bomvol vitaminen is dan ook essentieel. Wil boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet zelfstandig als gevolg van ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of via de zorginstelling geleverd. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt aankloppen bij diverse zorgwetten en maaltijdsubsidies. Hieronder behandelen we de meest toegepaste wetten: WMO, WLZ, en ZVW, en de mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Winsum.

WMO 2021

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Winsum. In het leven geroepen voor bewoners die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuiswonen en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor senioren die permanent intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of ouderen met een handicap. Ook is er budget beschikbaar voor de avondmaaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving helpen met kleine boodschappen doen of helpen met eten en drinken. In Tinallinge kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Raadpleeg ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tinallinge vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Tinallinge? In deze gemeente zijn er een groot aantal firma’s en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente en Hollandse hachee. Er zijn instellingen gespecialiseerd in koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en instellingen die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen zodra u het schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u geen thuiszorg die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Tinallinge

Sommige zorghuizen in de buurt van Tinallinge bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants verstrekken verse gerechten zoals Roodbaarsfilet met kappertjessaus, witte rijst, gemende groenten, met weinig winstmarge. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. In sommige seniorenrestaurants is het ook mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.winsum.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Boodschappenhulp.

Belangrijke info

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • Netnummer: 0595 (+31595)
 • Postcode: 9954
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Lekkere maaltijden

 • Macaronischotel bolognese
 • Push Up Meatballs
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Tomatensoep met balletjes
 • Zalmfilet in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals een maaltijd opwarmen? Of is er behoefte aan permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Kijk naar welke types zorg beschikbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Zoek ook uit wat de gemeente Winsum kan betekenen wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Tinallinge voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, altijd door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In grote lijnen zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt de meest verse maaltijden, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en meer zout. Tafeltje dekje is zeer geschikt voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,90. Koelverse/dagverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tinallinge vindt u al vanaf €7,20. In algemene zin wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U koopt altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Tinallinge is sterk in opkomst. Voor cliënten die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit extra tijd en structuur. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Tevens zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Tinallinge: “bezorgen faciliteert veel voordelen in postcodegebied 9954”. Lees verder over Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. zoutarm, gemalen, natriumarm, glutenvrij of misschien koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!