Maaltijdvoorziening Westerwolde

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Westerwolde

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Westerwolde is geschikt voor alle ouderen die door ouderdom of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Westerwolde is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Onder andere landelijke maaltijdservices als Mealhero, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Via dergelijke services heeft men de beschikking over verse diners als Kerriesoep en/of Gehaktbal met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen. Op dit portaal treft u organisaties en essentiële kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWesterwolde
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9551
Kosten (indicatie)v.a. €6,03
Voorbeeld maaltijdVegetarische balletjes in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Westerwolde

Een juist voedingsvoorschrift is aan te raden voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept vol vitaminen moet dan ook het streven zijn. Gaat het doen van boodschappen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet langer zelfstandig ten gevolge van fysieke ongemakken? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of thuiszorg. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In het volgende schema behandelen we de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Eventueel zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Westerwolde.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Westerwolde. In het leven geroepen voor mensen die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die continu professionele zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of ouderen met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Misschien wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Westerwolde zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Extra handjes in huis
 • Meer info op o.a. zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Westerwolde vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Westerwolde? In en rondom uw woonplaats bestaan er meerdere tafeltje dekjes en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Runderhamburger, uienjus, witlof, gekookte aardappelen en Runderhamburger, uienjus, witlof, gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor keukens met een ruim aanbod koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf moet opwarmen, en maaltijdservices die de menu’s warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u geen mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWilhelminastraat 559541 ANVlagtwedde
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
BuurtzorgVijverstraat 49B9561 KPTer Apel
Keurslager BorgerHoofdstraat 459531 ACBorger
BuurtzorgCeresstraat 49514 CAGasselternijveen
TSN ThuiszorgHoofdstraat 1509601 EMHoogezand
BuurtzorgWillem Diemerplein 59581 DGMusselkanaal
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgLuringstraat 33 A9591 BBOnstwedde
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Westerwolde

Een deel van de woonzorgcentra in de gemeente Westerwolde bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde gerechten zoals Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen, voor enkele euro’s. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige restaurants bestaat er de optie om het aanbod te laten bezorgen. Op www.westerwolde.nl vindt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Wellicht relevant: Boodschappenhulp.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Westerwolde
 • Netnummer: 0597 (+31597)
 • Postcodegebied: 9551
 • Populaire wijk: Bellingwolde

Maaltijd suggesties

 • Gekruide krieltjes
 • Babi pangang
 • Kipstukjes in mosterdsaus
 • Kaaskroketjes
 • Tortellini met gehakt en kaas

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om zwaardere zorg als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Zoek uit welke soorten zorg toepasbaar zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Check ook wat de gemeente Westerwolde faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.westerwolde.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Westerwolde voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig bestelopties, betaalopties, klantenservice en het assortiment. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een persoonlijke bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van een kleine 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of vriesvers. Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch voor ouderen waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €4,80. Koelverse/dagverse maaltijden zijn er al voor €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Westerwolde is er al vanaf €7,60. Normaliter zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft antwoord op vragen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u slechts tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Westerwolde is een ware uitkomst. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden biedt dit meer vrije tijd en gemak. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren niet ondervoed raken. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Verder zijn ook de koelverse- en diepvriesgerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Westerwolde: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 9698”. Ga door naar: Mealhero.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. natriumarm, glutenvrij, gemalen, lactosevrij of vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente