Maaltijdvoorziening Garnwerd

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Garnwerd

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Garnwerd is in het leven geroepen voor alle senioren die vanwege ouderdom of ernstige beperkingen niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Winsum kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. dit soort leveranciers heeft iedereen toegang tot lekkere diners als Aardappelpannenkoeken en Paëlla. Op dit portaal vergelijkt u leveranciers en belangrijke inlichtingen omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9893
Kosten (indicatie)v.a. €5,47
Smaakvolle maaltijdNasi goreng, quorn, satésaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen augustus 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Garnwerd

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is belangrijk voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond gerecht met genoeg voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Gaat een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet zelfstandig ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie kunt u aanspraak doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Vaak komt dat neer op: een vaste korting op maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of via de zorginstelling geleverd. Hoe werkt dit? We onderscheiden verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de meest toegepaste wetten: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, als ook mantelzorg. Soms kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Winsum.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Winsum. Speciaal voor bewoners die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die permanent intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of mensen met een lichamelijke handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp of zorg aan een bekende uit de omgeving die dit nodig heeft. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Garnwerd staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Garnwerd vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Garnwerd? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een groot aantal aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Kip in mozzarella kaassaus, groentemix en penne pasta of Lekkerbekje. U kunt kiezen uit services die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die uw maal opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niemand die u daarbij wil / kan ondersteunen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het gerecht wordt opgewarmd geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Garnwerd

Diverse bejaardentehuizen in de streek Garnwerd bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants bieden gezonde gerechten zoals Gebakken krieltjes, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de gerechten bij u thuis te brengen. Via www.winsum.nl bekijkt u praktische info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Dieetmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • (Net) nummer: 0594 (+31594)
 • Hoofdpostcode: 9893
 • Veel gezochte wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Risotto, bospaddestoelen
 • Rundvlees in jus
 • Babi pangang, rijstfantasie
 • Gemengde groenteschotel
 • Wokgroenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor beperkte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Kijk naar welke zorgvormen toepasbaar zijn. Check WMO, WLZ en zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat uw gemeente Winsum aanbiedt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice uitkiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Garnwerd voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk door middel van oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en zet hem op circa 5 – 6 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit drie smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig voor ouderen waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €4,80. Gezonde koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,20. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Garnwerd is er al voor €7,50. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met het proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert steeds zelfstandig de maaltijden (online, met de bestellijst en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in augustus 2022

Eten aan huis bezorgen in Garnwerd is ontzettend handig. Voor bejaarden die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit extra tijd en gemak. Voor inwoners die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, goede mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Garnwerd: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 9893”. Ga door naar: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. zoutarm, natriumarm, lactosevrij, glutenvrij of wellicht eiwitrijk, vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!