Maaltijdvoorziening Saaxumhuizen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Saaxumhuizen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Saaxumhuizen is in het leven geroepen voor alle bewoners die vanwege ouderdom of een handicap niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Winsum onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Via deze betrouwbare aanbieders zit er niemand zonder uitstekende gerechten als Couscous, kip, mergueze worst en/of Kipsaté en ei met bami goreng. Onderstaand vindt men maaltijdservices en handige info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9957
Kosten (indicatie)v.a. €5,8
Maaltijd ideeRaapstelen stamppot met beenham

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €19,95 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €24,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2021

Subsidie maaltijden aan huis in Saaxumhuizen

Een goed eetpatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam diner vol groenten moet dan ook het streven zijn. Gaat het doen van boodschappen en lekker kokkerellen niet 100% veilig meer gezien uw leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Daarvoor zijn er verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp via zorghuizen. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij diverse wetten en subsidieregelingen. Hieronder gaan we dieper in op deze vormen van zorg: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en eigen mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Winsum.

WMO 2021

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Winsum. Ontwikkeld voor ouderen die tegen problemen aanlopen bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bejaarden die continu extra zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren en ouderen met een beperking. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg aan familie of vrienden. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd koken. In Saaxumhuizen zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 4 maaltijden voor €15,00


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Saaxumhuizen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Saaxumhuizen? In en rondom uw woonplaats vinden we meerdere bezorgservices en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Speklapjes met jus, rode bieten met zilveruitjes en aardappelpuree of Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng. U kunt kiezen uit maaltijdservices die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en bezorgdiensten die het diner opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Het menu wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Hierna tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,65 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Saaxumhuizen

Diverse verzorgingstehuizen rondom Saaxumhuizen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden lekkere maaltijden als Kipragout champignons, voor enkele euro’s. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans bieden ze ook de optie het assortiment thuis te laten bezorgen. Op de website www.winsum.nl checkt u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: ZVW.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • (Net) nummer: 0595 (+31595)
 • Centrale postcode: 9957
 • Populaire wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Macaronischotel bolognese
 • Witlof ovenschotel
 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Spaghetti Bolognese, kaas
 • Zalmfilet in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van eenvoudige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke soorten zorg beschikbaar zijn. Vergelijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Winsum kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Saaxumhuizen voor ouderen en start met bestellen. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Zoek uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd kan moeiteloos in de magnetron of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Standaard kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. De meerwaarde van koelvers is de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt zodra zelf opwarmen niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,00. Heerlijke koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €6,50. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Saaxumhuizen is er al vanaf €7,00. Vaak is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice is dan ideaal. Proberen? Kies eens een proefbestelling (pakket). Vul de gegevens van uw ouders in. Uw maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U selecteert wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U houdt de regie in eigen handen (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2021

Eten aan huis bezorgen in Saaxumhuizen heeft veel voordelen. Voor senioren die nog wel zelfstandig kunnen koken biedt dit meer tijd en routine. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het bijna een vereiste. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat mensen fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries + koelverse menu’s in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het klaarmaken van deze complete maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Saaxumhuizen: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9957”. Bekijk ook info over WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, gemalen, glutenvrij en ook eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: eten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!