Maaltijdvoorziening Ezinge

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ezinge

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ezinge biedt uitkomst voor alle senioren die i.v.m ouderdom of beperking niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Winsum zien we verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of gespecialiseerde restaurants die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Door gebruik te maken van dit soort voorzieningen heeft men de beschikking over vitale maaltijden als Geglaceerde wortel en/of Kabeljauw in kruidensaus. Op dit portaal doorzoekt u beschikbare bedrijven en bruikbare info wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0594 (+31594)
Postcode9891
Kosten (indicatie)v.a. €5,45
Maaltijd tipAardappelpartjes rozemarijn

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Ezinge

Een bepaald eetpatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een gezonde maaltijd vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet meer zelf door gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u een beroep doen op een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Heeft u hulp nodig? We onderscheiden speciale maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema benaderen we deze zorgwetten; Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Misschien is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Winsum.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Winsum. Uniek voor mensen die problemen ervaren bij het zelfstandig thuis wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die de hele dag door zorg in de nabijheid en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: dementerende senioren of mensen met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Gelukkigkan een vriend of kennis ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Ezinge kan u ook een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Voor meer info zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ezinge vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Ezinge? In deze plaats zijn er een aantal organisaties en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en invaliden. Eten zoals Gele rijst en Drumstick met jus, boterbonen en aardappelpuree-bieslook. Wij onderscheiden bezorgdiensten met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de gerechten warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Taedes MaaltijdserviceProvincialeweg 29865 AHOpende
SWDWaddenweg 49933 KHDelfzijl
Restaurant De Groene WeideSnelgersmastraat 159901 AAAppingedam
BuurtzorgProvincialeweg 989863 PJDoezum
TSN ThuiszorgHoflaan 59861 BNGrootegast
Gezondheidscentrum OverdiepStadshaven 239902 DAAppingedam
Catering De VestingBolwerk 69901 GBAppingedam
Restaurant Zonnehuis WiemersheerdDe Schepperij 29919 HJLoppersum
HSS HulpverleningStationslaan 109919 ABLoppersum
Keurslager de JongOverdiep 129902 BXAppingedam
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Ezinge

Verschillende verzorgingstehuizen rondom Ezinge bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken lekkere menu’s zoals Gestoofde lamsschouder, voor lage prijzen. Daar kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om het aanbod aan huis te bezorgen. Op de URL www.winsum.nl ontdekt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Tafeltje dekje.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • (Regio) nummer: 0594 (+31594)
 • Postcode: 9891
 • Populaire wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Boerenkool, rundergehakt
 • Spaghetti Napoli
 • Hutspot, gesneden rundvlees
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Witte rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om lichte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke soorten zorg mogelijk zijn. Vergelijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat uw gemeente Winsum faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Ezinge voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Let op belangrijk dingen zoals: beschikbare bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten worden aan huis bezorgd, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden gaat eenvoudig in de magnetron, oven of in de pan. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en lekker. Tafeltje dekje is zeer geschikt in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,90. Voedzame koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €7,00. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ezinge bestelt u vanaf €8,60. In de regel wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgservice voor maaltijden? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U kiest altijd zelf de gerechten (online, met de bestellijst en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Ezinge is een ware uitkomst. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen faciliteert dit meer rust en structuur. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het meer een noodzaak. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Ezinge: “bezorgen levert veel vrijheid in postcodegebied 9891”. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. natriumarm, glutenvrij, zoutarm, gemalen en niet te vergeten veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!