Maaltijdvoorziening Haren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haren is men name interessant voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of door iets anders niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Binnen de gemeente Haren zijn er allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via dit soort oplossingen kan men zeker zijn van de lekkerste diners als Kipfilet mosterdsaus of Spinazie a la creme. Via onze service bekijkt u eet-instellingen en nuttige kennis betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteHaren
Regio-code050 (+3150)
Postcode9721
Kosten (indicatie)v.a. €5,92
Geschikte maaltijdAardappelpannenkoeken

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Haren

Een goed voedingspatroon is belangrijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept vol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Lukt een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet meer ter wille van het feit dat u een jaartje ouder wordt? Of heeft u een relatief laag inkomen? In die situatie kunt u een beroep doen op verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? Hiervoor zijn er velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In deze paragraaf verwerken we de beste regelingen: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en de mantelzorg. Wellicht is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Haren.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Haren. In het leven geroepen voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelfstandig thuiswonen en mantelzorgondersteuning.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor inwoners die de hele dag speciale zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende senioren of senioren met een fysiek ongemak. Er is ruimte voor ondersteuning bij het avondeten (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Dikwijls wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkan familie helpen met het doen van boodschappen of samen eten. In Haren kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haren vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Haren? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een hoop bedrijven en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. Eten zoals Twentse gehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel en Kip in kerriesaus, doperwten, rijst. Wij onderscheiden bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en organisaties die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit is op te warmen op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die voor u klaar staat? Dan adviseren wij tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Restaurant De EsBeukenlaan 1569741 HMGroningen
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Brasseries – Zorggroep GroningenSchaaksport 1009728 PGGroningen
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Healthy WayDe Fok 189733 ETGroningen
BuurtzorgBieslookstraat 31 Unit B19731 HHGroningen
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Haren

Een deel van de woonzorgcentra in de streek Haren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod warme menu’s als Champignon omelet, voor lage prijzen. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om het assortiment af te halen of te laten bezorgen. Via www.haren.nl ontdekt u praktische info over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Diepvriesmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Haren
 • Netnummer: 050 (+3150)
 • Centrale postcode: 9721
 • Lokale wijk: Centrum

Geschikte maaltijden

 • Bami kip saté
 • Babi ketjap, bami
 • Gebonden goulashsoep
 • Kip, worteltjes, aardappelpuree
 • Stamppot Hete bliksem met stroop

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Betreft het lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of gaat het om zwaardere zorg als thuiszorg?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk welke vormen van zorg toepasbaar zijn. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Haren te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.haren.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Haren voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, steeds vaker door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op ongeveer 6 – 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In beginsel spreken we over drie type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje biedt uitkomst op het moment dat zelf opwarmen niet lukt.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,70. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,00. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haren kan u al bestellen vanaf €8,40. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Zo’n maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men bepaald altijd de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, online of met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Haren is zeer populair. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in extra tijd en regelmaat. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen fit en vitaal blijven. In het bijzonder de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Haren: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 9751, 9752, 9753”. Klik verder naar Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw diëten en allergieën. lactosevrij, natriumarm, gemalen, zoutarm en ook koolhydraatarm, vloeibaar, vegetarisch, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met niet meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente