Maaltijdvoorziening Groningen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Groningen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Groningen is men name interessant voor alle ouderen die mede door leeftijd of beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Voor de gemeente Groningen zijn er professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Mealhero, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. deze faciliteiten kan iedereen rekenen op de lekkerste maaltijden als Hollandse hachee of Speklap in jus, rode bietjes en gekookte aardappelen. Op deze website doorzoekt u eetpunten en handige kennis aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteGroningen
Regio-code050 (+3150)
Postcode9712
Kosten (indicatie)v.a. €5,9
Maaltijd ideePannenkoeken; met appelvulling

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Groningen

Een bepaald voedingspatroon is cruciaal voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner vol groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat het doen van boodschappen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig kunt u gebruik maken van een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? We onderscheiden velerlei wetten en subsidieregelingen. Daarom behandelen we deze zorgwetten; ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Groningen.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Groningen. Te gebruiken door bewoners die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die de hele dag door zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie of bejaarden met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toezicht bij het eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en ontvangt u al veel zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. In sommige situaties kunnen vrienden helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Groningen zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Groningen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Groningen? In en rondom uw woonplaats zijn er meerdere aanbieders en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Varkenslapje in jus of Omelet, hollandaisesaus, broccoli, aardappelpuree. U kunt kiezen voor aanbieders met expertise op het gebied van diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en instellingen die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
BuurtzorgBieslookstraat 31 Unit B19731 HHGroningen
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Koks HerbergGotenburgweg 289723 TMGroningen
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
Brasseries – Zorggroep GroningenSchaaksport 1009728 PGGroningen
Slagerij HeukerPaterswoldseweg 259726 BBGroningen
Restaurant De BrinkHelper Brink 599722 EKGroningen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Groningen

Verschillende verzorgingstehuizen in de streek Groningen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants voeren een assortiment vitale maaltijden zoals Gepaneerde kipschnitzel, voor lage prijzen. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om het aanbod te laten bezorgen. Op www.gemeente.groningen.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Stats & Facts

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Groningen
 • (Net) nummer: 050 (+3150)
 • Hoofdpostcode: 9712
 • Wijk: Centrum

Maaltijd suggesties

 • Spinaziestamppot, braadworst
 • Pasta/tonijnschotel
 • Varkenslapje in jus
 • Couscous, kip, mergueze worst
 • Broccoli kaassaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Doelen we op beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke vormen van hulp geschikt zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Groningen kan betekenen inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente.groningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Check de maaltijdservices in Groningen voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, gebruikelijk door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gebeurt zonder problemen door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en kies voor een opwarmtijd van circa 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

U heeft eigenlijk 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is handig in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,20. Koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Groningen vindt u al vanaf €7,70. Meestal is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul de gegevens van uw ouders in. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch & online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Groningen is sterk in opkomst. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat meer vrijheid en structuur. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden doet u gewoon in de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Groningen: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 9700, 9701, 9702, 9703, 9704, 9711, 9712, 9713, 9714, 9715, 9716, 9717, 9718, 9721, 9722, 9723, 9724, 9725, 9726, 9727, 9728, 9731, 9732, 9733, 9734, 9735, 9736, 9737, 9738, 9741, 9742, 9743, 9744, 9745, 9746, 9747”. Bekijk ook info over Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw eetpatroon. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij en niet te vergeten vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente