Maaltijdvoorziening Baflo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Baflo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Baflo biedt uitkomst voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Winsum kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijk actieve bedrijven zoals Apetito, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels deze bedrijven heeft iedereen toegang tot heerlijke diners als Vegetarische spicy bean burger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, snijbonen en Stamppot boerenkool. Op dit portaal bekijkt men eet-instellingen en nuttige info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code0595 (+31595)
Postcode9953
Kosten (indicatie)v.a. €5,76
Voorbeeld maaltijdKoolvis, broccoli, kruidenpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Baflo

Een uitgekiend voedingspatroon is belangrijk voor voldoende energie en levenslust. Een gezond gerecht met voldoende voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan boodschappen doen en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig bestaan er prima subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn velerlei wetten en subsidieregelingen. Daarom vertellen we wat meer over deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Eventueel zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Winsum.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Winsum. Relevant voor bewoners die moeite hebben met het zelf runnen van een huishouden en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die 24 uur per dag intensieve zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan ouderen met dementie of hulpbehoevenden met lichamelijke beperkingen. Ook is er budget beschikbaar voor het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Toediening van eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. Gelukkigkunnen bekenden ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Baflo kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Baflo vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Baflo? In deze gemeente zien we velerlei organisaties en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Zalmfilet in roomsaus of Gehaktbal, satésaus, sperziebonen, geb, aardappelen. U kunt kiezen voor services die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die het eten opgewarmd brengen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden op ieder gewenst moment. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Hieronder treft u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Restaurant in De MiedenHoofdstraat 61a9982 ABUithuizermeeden
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
Restaurant HunsingoheerdBorgweg 1009981 CJUithuizen
SPAR BergstraDorpsstraat 19974 PNZoutkamp
Catering- en Maaltijd Service Gangl UithuizenEdama 199981 NDUithuizen
BuurtzorgHavendwarsweg 2 C9981 JSUithuizen
Klooster&BurenProf. Poststraat 19977 RNKloosterburen
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Baflo

Meerdere woonzorgcentra rondom Baflo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment warme maaltijden zoals Pastaschotel, voor scherpe prijzen. In het restaurant kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. In sommige seniorenrestaurants is het tevens mogelijk om het eten bij u thuis te brengen. Op de URL www.winsum.nl vindt u praktische info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • Regionummer: 0595 (+31595)
 • Hoofdpostcode: 9953
 • Populaire wijk: Wijk

Geschikte maaltijden

 • Tomatensoep met balletjes
 • Kippenbout in jus
 • Kip kerrie ananas met risotto
 • Appelcompote met vanille
 • Zalmfilet in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Betreft het lichte zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of hebben we het over ingrijpendere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Winsum regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Baflo voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op circa 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie keuzemogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter verminderd fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden vindt u al vanaf €5,10. Gezonde koelverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €7,20. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Baflo bieden sommige aanbieders aan voor €8,00. In de regel is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de vaste bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een service voor thuismaaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men kiest altijd de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Baflo is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die het huishouden nog prima managen verschaft dit meer vrijheid en structuur. Voor bejaarden die niet zelf hun potje kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden doet u snel via magnetron of oven, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Baflo: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 9953”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw individuele wensen. natriumarm, gemalen, lactosevrij, zoutarm of veganistisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!