Maaltijdvoorziening Wetsinge

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wetsinge

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wetsinge is ideaal voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Winsum kunt u kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Apetito, of kleinschalige restaurants die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via dergelijke voorzieningen is iedereen verzekerd van heerlijke diners als Hamburger, ui en champignons en/of Scharrolletjes, hollandaisesaus, erwten, wilde spinazie, rijst. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over leveranciers en nuttige info inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteWinsum
Regio-code050 (+3150)
Postcode9773
Kosten (indicatie)v.a. €5,06
Smaakvolle maaltijdTomatensoep met prei vg

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Wetsinge

Een juist eetpatroon is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een voedzame maaltijd met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Gaat naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet meer ter wille van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Gelukkig zijn er handige subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe kan ik dit regelen? U kunt zich beroepen op meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Daarom bespreken we de populairste vormen: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Winsum.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Winsum. Ontwikkeld voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die de hele dag door speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen of hulpbehoevenden met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Vaak kan een vriend of kennis helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd opwarmen. In Wetsinge staan ook vrijwilligers klaar die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Raadpleeg ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wetsinge vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Wetsinge? In deze plaats vinden we een groot aantal keukens en vrijwilligers die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt denken aan Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel en Schnitzel mexico schotel. U kunt kiezen voor instellingen met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en leveranciers die de gerechten al opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit kan verwarmd worden op een moment dat het u schikt. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u niemand die hierbij een rol kan spelen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Woonzorgcentrum SymphonieHooiweg 189761 GREelde
SPAR de GrootBurg. Seinenstraat 329831 PWAduard
MoluksbuffetPostbus 309780 AABedum
Keurslager KlinkhamerHoofdweg 93B9761 ECEelde
De JacobijnFelland 9 A 19753 TAHaren
TSN ThuiszorgMarskramer 1C9791 MBTen Boer
Slager Traiteur Thonny TeerlingDe Vlijt 10b9781 NRBedum
TSN ThuiszorgHanckemalaan 19801 HJZuidhorn
BuurtzorgNieuwstraat 4a9801 CSZuidhorn
Brasseries Zorggroep GroningenBloemhof 19791 LATen Boer
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Wetsinge

Meerdere verzorgingstehuizen in de gemeente Wetsinge bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod de lekkerste menu’s zoals Gehaktschotel, aubergine, aardappelschijfjes in kaassaus, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Af en toe is het ook mogelijk om het eten thuis te laten bezorgen. Op de URL www.winsum.nl treft u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants in uw omgeving. Mogelijk interessant: Apetito.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Winsum
 • Regionummer: 050 (+3150)
 • Postcode: 9773
 • Populaire wijk: Wijk

Potentiële maaltijden

 • Aardappelpannenkoeken
 • Spekpannenkoek
 • Kipstukjes in mosterdsaus
 • Verse rauwkostsalade
 • Wild Crunches

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat heeft u precies nodig? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of gaat het om zwaardere ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is de zorgvraag bekend? Check de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Winsum te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.winsum.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Wetsinge voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Houd met name rekening met bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Kijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In grote lijnen zijn er 3 alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar minder vers en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,20. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,10. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wetsinge koopt u voor circa €7,80. Dikwijls is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan de oplossing zijn. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en geeft antwoord op vragen.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wenst u voor een paar weken een bezorgdienst voor eten? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men bepaald altijd zelf de gerechten (telefonisch, online & met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Wetsinge is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die zelfstandig kunnen koken levert dit ongebondenheid en structuur. Voor cliënten die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren niet ondervoed raken. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Wetsinge: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 9773”. Mogelijk interessant: Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. lactosevrij, natriumarm, gemalen, zoutarm of misschien eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!