Maaltijdvoorziening Tubbergen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Tubbergen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Tubbergen is er voor alle hulpbehoevenden die i.v.m leeftijd of door een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. Voor de gemeente Tubbergen kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels dit soort organisaties kan iedereen rekenen op voedzame maaltijden zoals Stamppot zuurkool en/of Jonge kabeljauw in roomsaus. Via onze service bekijkt u maaltijdservices en handige inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7651
Kosten (indicatie)v.a. €5,64
Maaltijd ideeNasi Indisch rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Tubbergen

Een eigen voedingspatroon is cruciaal voor de gezondheid. Een gezond gerecht bomvol groenten draagt hier zeker aan bij. Gaat het doen van boodschappen en koken niet eigenhandig door complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u aanspraak doen op verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er een aantal (lokale) regelingen en subsidies. Hierna bespreken we deze zorgwetten; Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Tubbergen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Tubbergen. Bedoeld voor bewoners die hulpvragen hebben bij het zelf invullen van de huishouding en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die 24/7 intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren en mensen met lichamelijke handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. In sommige situaties kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of samen eten. In Tubbergen zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Tubbergen vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Tubbergen? In deze plaats vinden we allerlei partijen en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. Bijvoorbeeld Halskarbonade in jus, Witlof met bacon, Krieltjes of Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng. U kunt kiezen voor organisaties die zich focussen op vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en services die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Het gerecht wordt warm bezorgd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgMolenstraat 28 A7651 AWTubbergen
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
Keurslagerij HulshofGrotestraat 217651 CGTubbergen
ZorgAccentRijssensestraat 77642 CVWierden
Carint ReggelandAkeleistraat 267641 CSWierden
TMZ – De BorgstaeteBorgstaete 317651 LBTubbergen
Tafeltje Dekje TubbergenJulianastraat 217651 CSTubbergen
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
ZorgAccentDe Eendracht 23-257651 CZTubbergen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Tubbergen

Een aantal woonzorgcentra in de omgeving Tubbergen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren complete gerechten zoals Kippenpoot met doperwtjes wortel, voor enkele euro’s. In zo’n omgeving kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms is het bovendien mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.tubbergen.nl leest u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Mogelijk interessant: Tafeltje dekje.

Gegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • Regionummer: 0546 (+31546)
 • Centrale postcode: 7651
 • Wijk: Tubbergen

Lekkere maaltijden

 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Pasta carbonara
 • Heldere uiensoep
 • Maaltijdpoffertjes
 • Pannenkoeken met spek

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Waar heeft men behoefte aan? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke vormen van hulp toepasbaar zijn. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Check ook wat de gemeente Tubbergen faciliteert betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Tubbergen voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en type maaltijden. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 5 – 7 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 type maaltijden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje komt van pas op momenten wanneer een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,80. Verse koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €7,60. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Tubbergen kunt u al aanvragen voor €8,40. Doorgaans zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers biedt vaak mogelijkheden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor 1 of 2 weken een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bepaald steeds de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Tubbergen is sterk in opkomst. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken levert dit meer rust en comfort. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Tegenwoordig met veel groenten, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze de lekkerste maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Tubbergen: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 7650, 7651”. Lees verder over Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, lactosevrij of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente