Maaltijdvoorziening Manderveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Manderveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Manderveen is bedoeld voor alle mensen die door ouderdom of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Tubbergen onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Uitgekookt, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels dergelijke mogelijkheden zit er niemand zonder smaakvolle diners zoals Draadjesvlees in rode wijnsaus en/of Spaghetti Napoli. Op deze website vergelijkt men eet-bedrijven en bruikbare details ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0541 (+31541)
Postcode7664
Kosten (indicatie)v.a. €5,06
Voorbeeld maaltijdKervelroomsoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Manderveen

Een speciaal voedingspatroon is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Kan boodschappen kopen en in de keuken staan niet zelfstandig wegens fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u een beroep doen op bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Die faciliteren een vaste korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe werkt dit? U dient rekening te houden met een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en de mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Tubbergen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt beheerd door de gemeente Tubbergen. Te gebruiken door ouderen die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op ouderen die de hele dag extra zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: senioren met dementie of mensen met fysieke ongemakken. Er is ruimte voor ondersteuning bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of samen eten. In Manderveen zijn er ook vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Verdere info vindt u ook op NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Manderveen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Manderveen? In de buurt van uw postcode zien we veel verschillende aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kalkoenfilet in jus, worteltjes en aardappelpuree en Blinde vink in jus, rode bietjes en gekruide aardappelpartjes. U kunt kiezen uit instellingen die voornamelijk gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en leveranciers die de maaltijd warm brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
TMZ – De BorgstaeteBorgstaete 317651 LBTubbergen
ZorgAccentDe Eendracht 23-257651 CZTubbergen
Stichting Maaltijdvoorziening TwenterandWesteinde 2637671 ERVriezenveen
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
Keurslager KenkhuisWesteinde 137671 EKVriezenveen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Manderveen

Verschillende zorgcentra rondom Manderveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Lokale wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke gerechten als Vegetarische balletjes in satésaus, nasi goreng, voor lage prijzen. In het restaurant is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Zo nu en dan bieden ze ook de optie het aanbod thuis te laten bezorgen. Op www.tubbergen.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Bezoek de pagina: Diepvriesmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • (Net) nummer: 0541 (+31541)
 • Postcode: 7664
 • Populaire wijk: Tubbergen

Lekkere maaltijden

 • Macaroni-gehakt schotel
 • Macaroni met kaas
 • Kip piri piri, pilav rijst
 • Kick Through Spaghetti
 • Parijse worteltjes

Plekken in deze regio


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van kortstondige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Informeer naar welke zorgvormen een optie zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ of WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Tubbergen regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Manderveen voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en het assortiment. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel ‘m in op circa 5 – 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter beperkt fris en gezond. Tafeltje dekje is perfect voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,50. Heerlijke koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,00. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Manderveen is verkrijgbaar vanaf €8,50. Vaak is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul het formulier in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft een toelichting.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een bezorgservice voor maaltijden? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U selecteert wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Manderveen is sterk in opkomst. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken geeft dat meer vrijheid en autonomie. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Manderveen: “bezorgen resulteert in veel vrijheid in postcodegebied 7664”. Lees verder over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en niet te vergeten vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!