Maaltijdvoorziening Fleringen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Fleringen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Fleringen is bedoeld voor alle bewoners die mede door ouderdom of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Tubbergen zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. dit soort organisaties kan men zeker zijn van heerlijke menu’s als Chili con carne, gehakt, rijst en/of Vegetarische braadworst met vegetarische jus, aardappelpuree persillade, andijvie à la crème. Op deze pagina treft u aanbieders en waardevolle gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7666
Kosten (indicatie)v.a. €5,08
Smaakvolle maaltijdSpekpannenkoek

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Fleringen

Een juist voedingspatroon is onmisbaar voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht bomvol groenten staat hierbij centraal. Kan een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet eigenhandig wegens ouderdom? En heeft u laag inkomen? In dat geval onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? We onderscheiden diverse zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en lokale mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Tubbergen.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Tubbergen. Speciaal voor bejaarden die moeite hebben met alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor hulpbehoevenden die continu extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie en inwoners met beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom eten en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Vaak ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kan een partner ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Fleringen zijn er ook vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Fleringen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Fleringen? In deze plaats vinden we meerdere firma’s en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en gehandicapten. Eten zoals Gebakken lekkerbekje met vegetarische jus, aardappelpuree, wortelen met peterselie en Kebab van kip-, kalkoen- en kalfsvlees, knoflooksaus, patat. U kunt kiezen uit maaltijdservices die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en instellingen die de menu’s warm brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw eten wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Onderstaand vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
TMZ – De BorgstaeteBorgstaete 317651 LBTubbergen
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
Keurslager KenkhuisWesteinde 137671 EKVriezenveen
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
Stichting Maaltijdvoorziening TwenterandWesteinde 2637671 ERVriezenveen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Fleringen

Verschillende zorghuizen in de streek Fleringen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben ambachtelijke menu’s zoals Bami goreng speciaal, kip in satésaus, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige restaurants is het mogelijk om het assortiment aan huis te bezorgen. Op de URL www.tubbergen.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Stats & Facts

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • (Net) nummer: 0546 (+31546)
 • Postcodegebied: 7666
 • Wijk: Tubbergen

Potentiële maaltijden

 • Ertwensoep met rookworst
 • Lamsvlees in saus
 • Spaghettischotel bolognese
 • Heldere vermicellisoep
 • Pasta carbonara

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Gaat het om eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om permanente ondersteuning als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Check welke vormen van hulp mogelijk zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ en WMO. Achterhaal ook wat uw gemeente Tubbergen regelt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Fleringen voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en het wisselende aanbod. U kunt uitzoeken of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten zult u thuisbezorgd krijgen, doorgaans door een lokale bezorger, op een vast moment. Het verwarmen van de maaltijd kan moeiteloos via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in een kleine 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €5,40. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al vanaf €6,20. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Fleringen vindt u al vanaf €8,10. Doorgaans is dit inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. De maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Heeft u een operatie achter de rug, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). Altijd geheel vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Fleringen kent vele pluspunten. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken levert dit meer vrijheid en gemak. Voor cliënten die niet zelf hun potje kunnen koken is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen fit en vitaal blijven. Vooral deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Ze bevatten steeds meer groenten, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Fleringen: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 7666”. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw individuele wensen. gemalen, zoutarm, lactosevrij, glutenvrij of wellicht koolhydraatarm, eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!