Maaltijdvoorziening Mariaparochie

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mariaparochie

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mariaparochie biedt uitkomst voor alle bewoners die mede door ouderdom of een lichamelijke handicap geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Tubbergen zien we steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via soortgelijke bedrijven zit er niemand zonder smaakvolle gerechten zoals Nasi Indisch rundvlees of Draadjesvlees in biersaus, stoofpeertjes, aardappelkoekjes. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over maaltijddiensten en praktische gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7614
Kosten (indicatie)v.a. €6,95
Smaakvolle maaltijdGroentensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Mariaparochie

Een juist eetpatroon is nodig voor uw vitaliteit. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Kan naar de supermarkt gaan en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer op eigen houtje door ouderdom? Of heeft u weinig financiële middelen? Met dat in het achterhoofd onderscheiden we verschillende subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of via de zorginstelling geleverd. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden speciale wetten en regelingen (subsidie). Hierna behandelen we de populairste vormen: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Tubbergen.

WMO 2022

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Tubbergen. Te gebruiken door bewoners die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die 24/7 zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en bejaarden met beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Soms kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Mariaparochie kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bezoek ook eens Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mariaparochie vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Mariaparochie? In deze gemeente bestaat er de keuze uit een groot aantal tafeltje dekjes en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Groenteburger, prei, aardappelen en Maaltijdpoffertjes. U kunt kiezen voor instellingen die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. Zo blijft u flexibel en vrij.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant FrisoRustweg 17608 RMAlmelo
Keurslager ArensDe Meierij 177631 AMOotmarsum
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
Keurslager OttenOranjestraat 37607 BHAlmelo
TSN ThuiszorgJan Tooropstraat 277606 JSAlmelo
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Mariaparochie

Meerdere woonzorgcentra rondom Mariaparochie bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken lekkere maaltijden zoals Omelet in champignonsaus, met weinig winstmarge. Hier is er ook ruimte voor ontmoeting. Af en toe bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden bij u thuis te brengen. Op www.tubbergen.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Apetito.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • Netnummer: 0546 (+31546)
 • Hoofdpostcode: 7614
 • Populaire wijk: Tubbergen

Geschikte maaltijden

 • Nasi Indisch rundvlees
 • Knoflookgarnalen
 • Pompoensoep met vermicelli
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Pannenkoeken met appelvulling

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Zoek ook uit wat de gemeente Tubbergen aanbiedt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Mariaparochie voor ouderen en selecteer de relevantste. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Probeer of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw menu’s kunt u thuis verwachten, doorgaans door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er 3 keuzes: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is ideaal in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,80. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mariaparochie vindt u al vanaf €8,50. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice kan de oplossing zijn. Probeer het uit met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd een maaltijdleverancier? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bestelt altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, met de bestellijst & online). U hebt dus geen verplichtingen (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Mariaparochie heeft veel voordelen. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en comfort. Voor senioren die daar meer problemen mee ondervinden is het soms de enige oplossing. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Mariaparochie: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 7614”. Bekijk ook info over Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, zoutarm of wellicht koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!