Maaltijdvoorziening Reutum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Reutum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Reutum is men name interessant voor alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. Binnen de gemeente Tubbergen is er de keuze uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Apetito, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door middel van dit soort oplossingen zit er niemand zonder gezonde recepten als Hamlapje in mosterdjus, Bloemkool à la crème, Aardappelpuree met bieslook en Rundvleeskroket, grove appelcompote met rozijnen en gebakken aardappelen. Op deze pagina doorzoekt men eet-instellingen en waardevolle inlichtingen aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0541 (+31541)
Postcode7667
Kosten (indicatie)v.a. €5,09
Smaakvolle maaltijdRunderbouillon

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen januari 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Reutum

Een bepaald maaltijdplan is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner met voldoende mineralen is daarom ook de basis. Wil boodschappen doen en lekker kokkerellen niet meer op eigen houtje wegens leeftijd en/of handicap? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? Er zijn meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf behandelen we een aantal van deze wetten: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en tijdelijke mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand in de gemeente Tubbergen.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Tubbergen. Speciaal voor ouderen die problemen ervaren bij het op eigen benen thuis wonen en voor mantelzorgers.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bewoners die de hele dag goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: bejaarden met dementie of hulpbehoevenden met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij het avondeten (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. In sommige situaties kunnen bekenden helpen met een supermarkt bezoeken of het bereiden van een maaltijd. In Reutum kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Extra handjes in huis
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Reutum vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Reutum? In deze gemeente zien we allerlei partijen en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Tortellini met gehakt en kaas en Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, spinazie à la crème. Wij onderscheiden bedrijven met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en services die het diner warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
ZorgAccentKoningin Beatrixlaan 217681 AGVroomshoop
Keurslager KenkhuisWesteinde 137671 EKVriezenveen
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
Stichting Maaltijdvoorziening TwenterandWesteinde 2637671 ERVriezenveen
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Reutum

Sommige zorginstellingen in de buurt van Reutum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben complete menu’s zoals Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, bloemkool, voor scherpe prijzen. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Soms is het tevens mogelijk om de maaltijden thuis af te leveren. Op de URL www.tubbergen.nl checkt u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Klik verder naar Dieetmaaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • Netnummer: 0541 (+31541)
 • Postcodegebied: 7667
 • Wijk: Tubbergen

Maaltijd ideën

 • Kabeljauw in kruidensaus
 • Zalmfilet in saus
 • Poffertjes met poedersuiker
 • Gebonden rundvleessoep
 • Pasta carbonara

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke zorgvormen te kiezen zijn. Informeer over Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Zoek ook uit wat uw gemeente Tubbergen faciliteert omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Reutum voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, gebruikelijk door uw eigen bezorger. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet de instellingen op 600 watt en kies voor ongeveer een kleine 7 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om maximale versheid, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,00. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,50. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Reutum is er al vanaf €7,10. Doorgaans wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Zoekt u een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met een proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. De maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden voor thuis na een operatie (revalidatie)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in januari 2023

Eten aan huis bezorgen in Reutum is een service waar velen gebruik van maken. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dat ongebondenheid en structuur. Voor bewoners die niet meer op eigen benen staan is het bijna een vereiste. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren kwiek en energiek blijven. Met name deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Tegenwoordig met veel groenten, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze complete maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Reutum: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 7667”. Bekijk ook info over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, natriumarm of misschien vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!