Maaltijdvoorziening Langeveen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Langeveen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Langeveen is er voor alle ouderen die mede door leeftijd of een handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. Voor de gemeente Tubbergen kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke maaltijdservices als Mealhero, of regionale vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met zulke services is iedereen verzekerd van voedzame recepten zoals Slavink met jus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen en Naturel-pannenkoek. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over populaire bezorgers en nuttige voorlichting ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7679
Kosten (indicatie)v.a. €5,14
Geschikte maaltijdDoperwtenpuree

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Langeveen

Een eigen voedingsvoorschrift is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet langer zelfstandig gezien uw problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? In die situatie kunt u aanspraak doen op interessante subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe kan ik dit regelen? U dient rekening te houden met verschillende (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina vertellen we wat meer over deze zorgwetten; ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Tubbergen.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Tubbergen. Ontwikkeld voor mensen die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor inwoners die 24 uur per dag extra zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende bejaarden of mensen met een beperking. Er is ruimte voor ondersteuning bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Moment voor samen eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en ontvangt u al veel zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Meestal wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan een partner helpen met boodschappen doen of een maaltijd brengen. In Langeveen kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Langeveen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Langeveen? In en rondom uw woonplaats zijn er allerlei services en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Vegetarische grillstukjes met pomodorisaus en een Italiaanse rijstschotel en Uiensoep. U kunt kiezen uit services met expertise op het gebied van koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en organisaties die het diner warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder vindt u een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
ZorgAccentKoningin Beatrixlaan 217681 AGVroomshoop
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
BuurtzorgJulianastraat 547701 GMDedemsvaart
Traiteur SchippersAmaliaplein 67681 MGVroomshoop
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
Baalderborg GroepDe Tjalk 497701 LRDedemsvaart
Maaltijdservice ‘n EschEsweg 97683 VHDen Ham
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Langeveen

Verscheidene woonzorgcentra in de buurt van Langeveen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren complete gerechten zoals Rundergehaktbal met vleesjus, gekookte aardappelen, rode kool met appel, voor scherpe prijzen. In zo’n omgeving is ook voldoende gelegenheid om te praten. Af en toe bieden ze ook de optie de gerechten bij u thuis te brengen. Middels www.tubbergen.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Mealhero.

Belangrijke info

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • (Net) nummer: 0546 (+31546)
 • Centrale postcode: 7679
 • Wijk: Tubbergen

Geschikte maaltijden

 • Spinaziestamppot, omelet
 • Broccoli kaassaus
 • Andijviestamppot, speklapje
 • Bami goreng met kipsaté
 • Pasta Carbonara met ei, spek en ui

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Betreft het tijdelijke ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Informeer naar de verschillende soorten zorg die mogelijk zijn. Zoek naar WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Tubbergen doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Langeveen voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en type maaltijden. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verhit de maaltijd in een kleine 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €5,00. Gezonde koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Langeveen is er al vanaf €8,70. Gewoonlijk zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Zo’n maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel het proefpakket. Vul het formulier in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de eigen bezorgservice levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, online of telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Langeveen heeft veel voordelen. Voor inwoners die nog wel zelfstandig kunnen koken geeft dit meer rust en gemak. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Veel besteld zijn o.a. deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Langeveen: “bezorgen biedt veel voordelen in postcodegebied 7679”. Ga door naar: Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, glutenvrij, lactosevrij, natriumarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: diners met maximaal 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!