Maaltijdvoorziening Wierden

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Wierden

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Wierden is er voor alle bewoners die i.v.m leeftijd of een lichamelijke handicap niet naar de winkel kunnen en/of neit meer kunnen koken. In de gemeente Wierden kan men kiezen uit veel maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Bijvoorbeeld de grote landelijke aanbieders als Eten Met Gemak, of provinciale instanties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Middels zulk soort bedrijven kan iedereen weer genieten van voedzame recepten als Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, bloemkool en Varkenslapje in jus. Via onze service vindt u populaire bezorgers en nuttige inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteWierden
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7642
Kosten (indicatie)v.a. €5,66
Recept tipKruudmoes met gortepap

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Wierden

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is essentieel voor een vitaal lichaam. Een gezond gerecht bomvol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Gaat het doen van boodschappen en in de keuken staan niet zelfstandig gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? In die situatie zijn er interessante maaltijdregelingen / subsidies. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt aankloppen bij een aantal wetten en subsidieregelingen. Daarom verwerken we de belangrijkste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand in de gemeente Wierden.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Wierden. Uniek voor senioren die moeite hebben met het zelfstandig thuiswonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor mensen die de hele dag door zorg in de nabijheid of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en inwoners met een lichamelijke beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kan een partner ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of het bereiden van een maaltijd. In Wierden kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Individuele zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Wierden vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Wierden? In de regio onderscheiden we velerlei firma’s en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen en Gehaktbal, satésaus, sperziebonen, geb, aardappelen. U kunt kiezen voor bezorgdiensten met een ruim aanbod vriesverse gerechten & koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die uw avondmaaltijd warm aan huis leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra u het schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw avondmaal wordt warm gebracht, smullen maar!
 • Hieronder bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
ZorgAccentRijssensestraat 77642 CVWierden
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
BuurtzorgMolenstraat 28 A7651 AWTubbergen
Carint ReggelandAkeleistraat 267641 CSWierden
Keurslager ArensDe Meierij 177631 AMOotmarsum
ZorgAccentDe Eendracht 23-257651 CZTubbergen
Keurslagerij HulshofGrotestraat 217651 CGTubbergen
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
TMZ – De BorgstaeteBorgstaete 317651 LBTubbergen
Tafeltje Dekje TubbergenJulianastraat 217651 CSTubbergen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Wierden

Diverse zorgcentra in de gemeente Wierden bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants voeren een assortiment uitstekende maaltijden als Gestoofde lamsschouder, voor lage prijzen. Bij dit ontmoetingspunt is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie het assortiment te laten bezorgen. Middels www.wierden.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Bekijk ook info over Dieetmaaltijden.

Informatie

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Wierden
 • Netnummer: 0546 (+31546)
 • Postcodegebied: 7642
 • Veel gezochte wijk: Wierden

Smaakvolle maaltijden

 • Snijbonen
 • Erwtensoep met rookworst
 • Macaroni in tomatensaus, ham, kaas
 • Vissticks met groenten
 • Kipfilet mosterdsaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Kiest men voor eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Check welke soorten zorg een optie zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Wierden doet rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.wierden.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Wierden voor ouderen en selecteer de relevantste. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. U kunt uitzoeken of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis geleverd worden, tegenwoordig door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de thuismaaltijd is gemakkelijk via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie keuzes: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar minder vers en lekker. Tafeltje dekje is handig op het moment dat een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €4,90. Koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,40. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Wierden is er al vanaf €8,10. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan de oplossing zijn. Bestel veilig en snel proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur levert alles netjes af en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bepaald altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, telefonisch of online). Altijd geheel vrijblijvend (geen abonnement).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Wierden kent vele pluspunten. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer tijd en gemak. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het vrijwel onmisbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse maaltijden in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze complete maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Wierden: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 7468, 7640, 7641, 7642, 7645”. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, gemalen of misschien vloeibaar, veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente