Maaltijdvoorziening Almelo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Almelo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Almelo is ideaal voor alle mensen die i.v.m leeftijd of beperking niet in de keuken kunnen staan. Voor de gemeente Almelo zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of zorghuizen en instanties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. zulke oplossingen beschikt men altijd over de lekkerste diners als Kiprollade tutti frutti met kruidenjus, aardappelpuree met persillade, gemengde groente of Lamsbout in honingsaus, witlof ham/kaas, krieltjes, peterselie. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft u organisaties en handige informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteAlmelo
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7607
Kosten (indicatie)v.a. €5,45
Maaltijd tipStoofpotje rundvlees

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Almelo

Een uitgekiend voedingspatroon is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een voedzaam gerecht vol mineralen is daarom ook de basis. Gaat een supermarkt bezoeken en in de keuken staan niet meer op eigen houtje gezien uw het feit dat u een jaartje ouder wordt? En is uw budget niet toereikend? Als antwoord daarop kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn meerdere wetten en subsidieregelingen. Hieronder gaan we dieper in op een aantal van deze wetten: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, als ook mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Almelo.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Almelo. Relevant voor bejaarden die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag door professionele zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: ouderen met dementie en inwoners met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Soms wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Helpen maaltijden opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of een maaltijd koken. In Almelo staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Almelo vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Almelo? In deze plaats bestaan er verschillende firma’s en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Snijbonen en Schnitzel champignonsaus. U kunt kiezen voor maaltijdservices met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en instellingen die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U gebruikt kort de magnetron op ieder gewenst moment. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hiermee kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager OttenOranjestraat 37607 BHAlmelo
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
Restaurant FrisoRustweg 17608 RMAlmelo
TSN ThuiszorgJan Tooropstraat 277606 JSAlmelo
ZorgAccentBellavistastraat 37604 ADAlmelo
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Almelo

Verschillende buurthuizen in de streek Almelo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Dit soort wijkrestaurants verstrekken heerlijke maaltijden zoals Couscous, kip, mergueze worst, voor scherpe prijzen. Op deze plek kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.almelo.nl treft u details aangaande de seniorenrestaurants in uw omgeving. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Informatie

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Almelo
 • (Net) nummer: 0546 (+31546)
 • Hoofdpostcode: 7607
 • Lokale wijk: Binnenstad

Geschikte maaltijden

 • Pastaschotel: kip met broccoli
 • Gekookte aardappels
 • Pompoensoep met vermicelli
 • Heldere kippensoep
 • Gebonden goulashsoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u wat de zorgvraag is? Bekijk welke zorgvormen een optie zijn. Vergelijk WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat uw gemeente Almelo te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.almelo.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder kiezen

  Beoordeel de maaltijdservices in Almelo voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De bestellingen worden aan huis bezorgd, doorgaans door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de maaltijden is gemakkelijk in uw eigen magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, zet de magnetron op 500 watt en verwarm het gerecht circa 5 – 7 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk drie smaken: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt de meest verse maaltijden, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is handig zodra zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al vanaf €3,70. Gezonde koelverse maaltijden zijn er al voor €7,20. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Almelo is verkrijgbaar vanaf €8,70. Gewoonlijk is dit inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Proberen? Kies eens zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken een maaltijdleverancier? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bestelt wekelijks persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Almelo is een ware uitkomst. Voor senioren die nog op eigen benen staan resulteert dit in extra tijd en autonomie. Voor senioren die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Met name de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het bereiden van deze uitstekende maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Almelo: “bezorgen houdt in: goede ondersteuning in postcodegebied 7600, 7601, 7602, 7603, 7604, 7605, 7606, 7607, 7608, 7609, 7610”. Bekijk ook info over Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. gemalen, lactosevrij, glutenvrij, zoutarm of eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente