Maaltijdvoorziening Harbrinkhoek

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Harbrinkhoek

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Harbrinkhoek is er voor alle inwoners die mede door leeftijd of een andere oorzaak niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. Binnen de gemeente Tubbergen kan men kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Vers aan Tafel, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door gebruik te maken van dergelijke faciliteiten zit er niemand zonder de lekkerste gerechten als Varkens-groenteschotel of Kalkoenschnitzel met jus, gebakken wedges en sperziebonen. Op deze website treft men eet-bedrijven en waardevolle informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0546 (+31546)
Postcode7615
Kosten (indicatie)v.a. €6,96
Maaltijd ideeBroccolisoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Harbrinkhoek

Een speciaal maaltijdplan is nodig voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten mag men niet overslaan. Lukt een bezoekje aan de winkel en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Gelukkig bestaan er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij velerlei zorgwetten en maaltijdsubsidies. Daarom behandelen we deze vormen van zorg: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Misschien kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Tubbergen.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Tubbergen. Relevant voor ouderen die problemen ondervinden bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bewoners die doorlopend goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of senioren met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Misschien wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Gewoonlijk wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kunnen bekenden ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd brengen. In Harbrinkhoek zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Harbrinkhoek vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Harbrinkhoek? In de regio onderscheiden we diverse aanbieders en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Bami goreng met rundvlees en Vegetarische notenburger met vegetarische jus, gebakken aardappelen, bloemkool. U kunt kiezen voor aanbieders met een ruim aanbod koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en maaltijdservices die uw maal warm aanleveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale partijen, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant FrisoRustweg 17608 RMAlmelo
Keurslager ArensDe Meierij 177631 AMOotmarsum
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
Keurslager OttenOranjestraat 37607 BHAlmelo
TSN ThuiszorgJan Tooropstraat 277606 JSAlmelo
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Harbrinkhoek

Een aantal zorginstellingen in de buurt van Harbrinkhoek bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren voedzame menu’s zoals Kipdrumsticks, kerriekool en gekruide aardappelblokjes, voor lage prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Doorgaans bestaat er de mogelijkheid om het eten thuis te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.tubbergen.nl ontdekt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Ga door naar: Uitgekookt.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • (Net) nummer: 0546 (+31546)
 • Postcodegebied: 7615
 • Wijk: Tubbergen

Maaltijd ideën

 • Kick Through Spaghetti
 • Gewokte spinazie
 • Tortellini gevuld met kaas
 • Witlofschotel met ham
 • Pannenkoeken met appelvulling

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Waar heeft men behoefte aan? Kiest men voor beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of betreft het zwaardere zorg als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke types zorg beschikbaar zijn. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Tubbergen doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Harbrinkhoek voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en eventuele diëten. Bekijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  De bestellingen kunt u thuis verwachten, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 – 6 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Het grote koelvers voordeel: super verse leveringen, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en vaak zouter. Tafeltje dekje is perfect op momenten wanneer eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €4,50. Koelverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Harbrinkhoek is er al voor €7,10. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Koop daarom snel zo’n proefbestelling (pakket). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een ouderen-maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor verdere informatie. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale chauffeur brengt de gerechten bij uw ouders thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u gedurende een paar weken/maanden een maaltijdleverancier? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Harbrinkhoek is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat extra tijd en comfort. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het meer een noodzaak. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden voldoende voeding binnenkrijgen. Met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Ook zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Harbrinkhoek: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 7615”. Lees verder over Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, natriumarm, zoutarm, glutenvrij of misschien vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met ruwweg < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!