Maaltijdvoorziening Borne

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Borne

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Borne is geschikt voor alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Borne is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijke maaltijdservices als Eten Met Gemak, of gespecialiseerde vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via deze betrouwbare faciliteiten beschikt men altijd over de lekkerste diners zoals Spagheti carbonara of Kalkoenfilet met satésaus, gado gado en witte rijst. Via onze service vindt u eetpunten en bruikbare info omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteBorne
Regio-code074 (+3174)
Postcode7622
Kosten (indicatie)v.a. €5,46
Recept tipKip in zoetzure saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Borne

Een bepaald eetpatroon is aan te raden voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam gerecht vol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Lukt het doen van boodschappen en koken niet meer zelf door ouderdom? Of heeft u een relatief laag inkomen? Dan bestaan er verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op verschillende maaltijdsubsidies en wetten. Hierna vertellen we wat meer over de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en de mantelzorg. Soms zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Borne.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Borne. Speciaal voor inwoners die problemen ondervinden bij het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor bejaarden die 24 uur per dag professionele zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: senioren met dementie of bewoners met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kan een familielid of vriend helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Borne kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Borne vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Borne? In uw omgeving vinden we allerlei tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Boe­ren­kool­stoof met ei en Kip in zoetzure saus. Er zijn maaltijdservices met een ruim aanbod diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en instellingen die uw maal opgewarmd brengen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron als het u treft. U geniet van maximale vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna vindt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgGrotestraat 237622 GABorne
BuurtzorgMolenstraat 28 A7651 AWTubbergen
Slagerij RensinkNieuwe Kerkstraat 17622 LGBorne
Slagerij Traiteur JacobsAzelosestraat 707621 BBBorne
Familie Restaurant De Scheepskajuitt Wooldrik 47621 AHBorne
Keurslager ArensDe Meierij 177631 AMOotmarsum
SPAR DraaijerPast. Ossestraat 197627 PJBornerbroek
ZorgAccentRijssensestraat 77642 CVWierden
Carint ReggelandAkeleistraat 267641 CSWierden
FranciscusDe Meierij 17631 AMOotmarsum
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Borne

Een aantal zorgcentra in en rondom Borne bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants verstrekken verantwoorde maaltijden als Vispotje in botersaus, tegen lage kosten. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.borne.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Vergelijken.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Borne
 • Netnummer: 074 (+3174)
 • Postcode: 7622
 • Lokale wijk: Borne

Maaltijd ideën

 • Naturel-pannenkoek
 • Penne pesto, kip, groene groenten
 • Rundergehaktbal in jus
 • Spitskoolschotel met aardappelpuree
 • Stamppot spitskool met kaas

Plekken in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op eenvoudige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke types zorg beschikbaar zijn. Kijk naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Borne doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.borne.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Borne voor ouderen en kies een geschikte. Analyseer punten als bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, steeds vaker door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen kan doorgaans d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op circa 6 – 7 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

U heeft eigenlijk drie opties: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, maar beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst voor senioren waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort gerecht. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €5,40. Koelverse gerechten zijn er al voor €6,80. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Borne kan u al bestellen vanaf €7,20. Dikwijls is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Zo wordt er een levering ingepland, de vaste chauffeur brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men bepaald altijd eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Borne is zeer populair. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken levert dit extra tijd en gemak. Voor bewoners die hier meer moeite mee hebben is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Vaak met 250 gram + groente, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Borne: “bezorgen resulteert in veel zelfstandigheid in postcodegebied 7620, 7621, 7622, 7623”. Wellicht relevant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, zoutarm, natriumarm, lactosevrij of juist koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar, veganistisch: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met zo’n 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente