Maaltijdvoorziening Geesteren

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Geesteren

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Geesteren wordt veel gebruikt door alle ouderen die vanwege ouderdom of een belemmering (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Tubbergen is er de keuze uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit zijn landelijk opererende diensten als Mealhero, of zorghuizen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Dankzij zulk soort mogelijkheden heeft men de beschikking over smaakvolle menu’s zoals Slavink in uienjus of Rundvlees in kruidige jus, spruiten, gekookte aardappelen. Op deze pagina treft men eet-bedrijven en belangrijke informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7678
Kosten (indicatie)v.a. €5,13
Smaakvolle maaltijdGebakken rijst

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Geesteren

Een bepaald voedingsvoorschrift is essentieel voor de gezondheid. Een gezond gerecht met genoeg groenten moet dan ook het streven zijn. Lukt het doen van boodschappen en koken niet meer ter wille van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig onderscheiden we prima maaltijdregelingen / subsidies. Dit houdt in: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? We onderscheiden velerlei wetten en regelingen (subsidie). Hierna behandelen we deze vormen van zorg: WMO, WLZ, en ZVW, en eigen mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand binnen de gemeente Tubbergen.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Tubbergen. Te gebruiken door senioren die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor ouderen die de hele dag door goede zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie en ouderen met een lichamelijke handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Nuttigen van de maaltijd
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is de huidige zorgvraag hoog? Soms wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. In sommige situaties kan een familielid of vriend helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Geesteren kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Geesteren vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Geesteren? In de regio kunt u kiezen uit een aantal tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Preiroomsoep of Vegetarische balletjes in kerriesaus met sperziebonen en gekookte aardappelen. U kunt kiezen uit services die zich focussen op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en aanbieders die de menu’s opgewarmd bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op een moment dat het u schikt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder tonen wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgLutkeberg 697678 AJGeesteren
Hof van DalfsenHaersolteweg 37722 SEDalfsen
ZorgAccentKoningin Beatrixlaan 217681 AGVroomshoop
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
BuurtzorgJulianastraat 547701 GMDedemsvaart
Traiteur SchippersAmaliaplein 67681 MGVroomshoop
Rosengaerde – De Blaue BogenPastoriestraat 17721 CTDalfsen
Baalderborg GroepDe Tjalk 497701 LRDedemsvaart
Maaltijdservice ‘n EschEsweg 97683 VHDen Ham
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Geesteren

Een deel van de zorgcentra in de gemeente Geesteren bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde maaltijden zoals Omelet in champignonsaus, voor scherpe prijzen. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms bieden ze ook de optie de menu’s thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.tubbergen.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Uitgekookt.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • (Regio) nummer: 0545 (+31545)
 • Centrale postcode: 7678
 • Populaire wijk: Tubbergen

Potentiële maaltijden

 • Boerenkool, rundergehakt
 • Zalm in dillesaus
 • Hutspot, gesneden rundvlees
 • Gepaneerde kipschnitzel
 • Pasta Carbonara met ei, spek en ui

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Spreekt met van beperkte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Kijk naar de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Check WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Lees u ook in over wat de gemeente Tubbergen te bieden heeft betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst kiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Geesteren voor ouderen en kies een geschikte. Let op belangrijk dingen zoals: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en het assortiment. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen worden aan huis bezorgd, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

In de basis zijn er drie smaken: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type maaltijd. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €3,90. Koelverse/dagverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €6,00. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Geesteren is er al voor €7,10. Veelal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Probeer het uit met proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice voor 65-plussers legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de persoonlijke bezorger brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor 1 of 2 weken een service voor thuismaaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U kiest steeds persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, online & telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Geesteren heeft veel voordelen. Voor senioren die nog wel zelf hun potje kunnen koken verschaft dit meer vrije tijd en regelmaat. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het haast onvermijdbaar. Dit beslaat gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat bejaarden niet ondervoed raken. Met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Vaak met 250 gram + groente, bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Geesteren: “bezorgen verschaft veel voordelen in postcodegebied 7678”. Wellicht relevant: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. lactosevrij, gemalen, natriumarm, zoutarm en ook veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!