Maaltijdvoorziening Losser

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Losser

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Losser is men name interessant voor alle mensen die door hun leeftijd of ernstige beperkingen niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. Voor de gemeente Losser zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn grote landelijke instanties als Mealhero, of gespecialiseerde tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. D.m.v. deze betrouwbare leveranciers kan men zeker zijn van smaakvolle recepten als Runderhamburger, uienjus, witlof, gekookte aardappelen en Aardappelgratin. Onderstaand vergelijkt men maaltijdservices en praktische inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteLosser
Regio-code053 (+3153)
Postcode7581
Kosten (indicatie)v.a. €5,6
Voorbeeld maaltijdVier-groentenstamppot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Losser

Een gebalanceerd voedingsvoorschrift is aan te raden voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept met voldoende vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Wil een bezoekje aan de winkel en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig kunt u aanspraak doen op verschillende maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Heeft u hulp nodig? U kunt zich beroepen op een aantal maaltijdsubsidies en wetten. Op deze pagina bespreken we de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Losser.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt beheerd door de gemeente Losser. Uniek voor senioren die problemen ervaren bij het zelf invullen van de huishouding en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die doorlopend extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: mensen met dementie of bewoners met een beperking. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Dikwijls kan een partner helpen met boodschappen kopen of helpen bij het eten. In Losser kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Bezoek ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Losser vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Losser? In deze plaats kunt u kiezen uit vele partijen en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Kipfilet in saus of Rode bieten met gekookte aardappel en een speklap. U kunt kiezen uit instellingen die gericht zijn op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en leveranciers die de gerechten opgewarmd leveren.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Onderstaand bekijkt u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
ZonnestraalJohanna van Burenlaan 47576 AVOldenzaal
TMZ – Het MeulenbeltVriezenveenseweg 1767602 PVAlmelo
BuurtzorgIrenestraat 87587 AKDe Lutte
Keurslager KosseBurgemeester Wallerstraat 1417574 AMOldenzaal
Slagerij KosseGlindestraat 547572 ZHOldenzaal
Catering Bosch-WensinkEdisonweg 87591 HKDenekamp
SPAR SchreurPlechelmusstraat 47587 AMDe Lutte
Het StreekfornuusBrouwerijstraat 1b7601 BKAlmelo
Keurslager BlokhuisBisschopstraat 517595 ASWeerselo
BuurtzorgPotmaten 13A7591 EMDenekamp
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Losser

Meerdere zorgcentra in de omgeving van Losser bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een aangenaam buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants hebben een aanbod ambachtelijke maaltijden als Sukadelapje in jus, sperziebonen en aardappelpuree, voor scherpe prijzen. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bieden ze ook de optie de gerechten op te halen of te laten bezorgen. Op www.gemeentelosser.nl treft u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Subsidie.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Losser
 • (Net) nummer: 053 (+3153)
 • Postcodegebied: 7581
 • Lokale wijk: Losser

Maaltijd suggesties

 • Pastaschotel
 • Babi pangang, rijstfantasie
 • Kippensoep met vermicelli
 • Vissticks met groenten
 • Speklapje in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Omschrijf zorgvraag

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over zwaardere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u wat de zorgvraag is? Kijk naar welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Informeer over WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Informeer ook wat de gemeente Losser kan betekenen ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeentelosser.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Losser voor ouderen en zoek de beste uit. Let vooral op bestelopties, betaalopties, klantenservice en beschikbare diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het opwarmen van de maaltijden kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op circa 5 – 7 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over 3 keuzemogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is dagverse bereiding, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers is langer houdbaar, maar beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,30. Dagverse/koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,30. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Losser kunt u al aanvragen voor €8,00. Dikwijls zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul het formulier in. Een ouderen-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en legt alles netjes uit.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest steeds zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, met de bestellijst of online). U zit dus nooit ergens aan vast (geen abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Losser is zeer populair. Voor bejaarden die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer rust en voordeel. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het meer een noodzaak. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen kwiek en energiek blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Tegenwoordig met veel groenten, belangrijke mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze de lekkerste maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Losser: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 7580, 7581, 7582”. Mogelijk interessant: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. lactosevrij, natriumarm, gemalen, glutenvrij of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: specialiteiten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente