Maaltijdvoorziening Mander

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Mander

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Mander is ideaal voor alle mensen die door hun leeftijd of een belemmering niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Tubbergen kan men kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of provinciale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Dankzij zulke organisaties kan men zeker zijn van gezonde menu’s zoals Schnitzel met gebakken aardappels en/of Gebakken rijst. Op deze website leest u meer over maaltijdservices en essentiële details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieOverijssel
GemeenteTubbergen
Regio-code0541 (+31541)
Postcode7663
Kosten (indicatie)v.a. €5,05
Geschikte maaltijdWild Crunches

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Mander

Een eigen eetpatroon is noodzakelijk voor uw gezonde leefstijl. Een gezond diner met genoeg mineralen is daarom ook de basis. Wil boodschappen kopen en gerechten klaarmaken niet meer zelf vanwege gezondheidsproblemen? En is uw inkomen beperkt? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar belangrijke maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt zich beroepen op speciale wetten en subsidieregelingen. Hierna verwerken we de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en mantelzorg. In sommige gevallen kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Tubbergen.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Tubbergen. In het leven geroepen voor senioren die hulpvragen hebben bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor mensen die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen en bewoners met een handicap. Tevens is er financiële ruimte voor de maaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkan familie helpen met een supermarkt bezoeken of helpen met eten en drinken. In Mander zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Mander vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Mander? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit een aantal keukens en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Slavink in jus met stamppot snijbonen en Kip in roomsaus. U kunt kiezen uit leveranciers die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en aanbieders die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken als het u gelegen komt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, smullen maar!
 • Hieronder treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
EeshofEeshoflaan 217651 LZTubbergen
ZorgAccentKoningsweg 347672 GDVriezenveen
BuurtzorgOotmarsumseweg 1517665 RXAlbergen
TMZ – De BorgstaeteBorgstaete 317651 LBTubbergen
ZorgAccentDe Eendracht 23-257651 CZTubbergen
Stichting Maaltijdvoorziening TwenterandWesteinde 2637671 ERVriezenveen
Tafeltje Dekje DinkellandKerkstraat 94A7667 PZReutum
Carint ReggelandKoningsweg 307672 GDVriezenveen
De Vriezenhof – de DiamantJonkerlaan 57671 GMVriezenveen
Keurslager KenkhuisWesteinde 137671 EKVriezenveen
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Mander

Een deel van de zorginstellingen in en rondom Mander bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben de lekkerste gerechten als Vegetarische balletjes in kerriesaus met sperziebonen en gekookte aardappelen, voor lage prijzen. Hier is ook voldoende gelegenheid om te praten. Doorgaans is het tevens mogelijk om de specialiteiten af te halen of te laten bezorgen. Via www.tubbergen.nl bekijkt u meer informatie overde seniorenrestaurants die er zijn. Klik verder naar Koelverse maaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Overijssel
 • Gemeente: Tubbergen
 • (Regio) nummer: 0541 (+31541)
 • Postcode: 7663
 • Lokale wijk: Tubbergen

Maaltijd suggesties

 • Gekarameliseerde witlof
 • Stamppot zuurkool
 • Babi ketjap, mihoen goreng
 • Nasi Indisch rundvlees
 • Parijse worteltjes

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op lichte ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan permanente zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Informeer naar welke vormen van zorg beschikbaar zijn. Informeer over WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Ontdek ook wat de gemeente Tubbergen regelt betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.tubbergen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Beoordeel de maaltijdservices in Mander voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als bezorg- en betaalmogelijkheden en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik een paar kleine gaatjes in de afdekfolie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op zo’n 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk drie opties: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en koelvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, maar verminderd vers en vaak zouter. Tafeltje dekje is ideaal op het moment dat een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Deze kosten hebben met name te maken met het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,80. Koelverse gerechten kunt u al aanvragen voor €7,50. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Mander bestelt u vanaf €7,80. Vaak wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U bepaald wekelijks persoonlijk uw maaltijden (online, met de bestellijst of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Mander kent vele pluspunten. Voor mensen die zichzelf kunnen redden geeft dat extra tijd en structuur. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden niet ondervoed raken. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm verbeterd. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Mander: “bezorgen verschaft perfect service in postcodegebied 7663”. Ga door naar: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten passen hun assortimenten aan op uw individuele wensen. natriumarm, zoutarm, lactosevrij, gemalen en ook eiwitrijk, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: menu’s met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!