Maaltijdvoorziening Oldambt

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oldambt

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oldambt is in het leven geroepen voor alle inwoners die door hun leeftijd of een handicap tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Oldambt zijn er verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Bijvoorbeeld landelijke bezorgservices zoals Eten Met Gemak, of lokale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Via zulke mogelijkheden kan elke oudere weer genieten van verantwoorde gerechten zoals Kalkoenfilet in jus, worteltjes en aardappelpuree en Chili con carne, Rijst-groenteschotel. Hieronder treft u populaire bezorgers en praktische informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9671
Kosten (indicatie)v.a. €5,97
Geschikte maaltijdZalmfilet in mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Oldambt

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is essentieel voor uw vitaliteit. Een gezond diner met belangrijke voedingswaarden staat hierbij centraal. Wil naar de supermarkt gaan en koken niet meer als gevolg van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Dan bestaan er interessante subsidies / maaltijd regelingen. Concreet: korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er velerlei maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder gaan we dieper in op de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Soms is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Oldambt.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Oldambt. Speciaal voor ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor ouderen die continu intensieve zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende senioren of inwoners met lichamelijke beperkingen. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde zorg richting familie of bekenden. Gelukkigkan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Oldambt kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Individuele zorg
 • Voor meer info zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oldambt vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Oldambt? In deze streek zijn er talloze tafeltje dekjes en vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Kalkoenfilet champagnesaus, jonge wortel, spinazie, aardappelgratin of Pasta Carbonara met ei, spek en ui. Er zijn organisaties die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die de maaltijd warm bezorgen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken wanneer u dat schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u hierbij hulp kan bieden? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw diner wordt warm gebracht, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand tonen wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgVincent van Goghlaan 49671 CKWinschoten
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
BuurtzorgDoctor J.H. Hommesplein 259671 CZWinschoten
Oosterlengte MaaltijdserviceIndustrie-West 59665 PXOude Pekela
Keurslagerij HuizingFeiko Clockstraat 1109665 BGOude Pekela
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Oldambt

Diverse woonzorgcentra in de omgeving van Oldambt bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants verstrekken verantwoorde gerechten zoals Runderlapje met witlof a la crème gekookte aardappelen, voor de kleine portemonnee. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Af en toe bieden ze ook de optie de specialiteiten thuis af te leveren. Op uw gemeente website www.gemeente-oldambt.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Wellicht relevant: Vergelijken.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597 (+31597)
 • Hoofdpostcode: 9671
 • Veel gezochte wijk: Winschoten

Maaltijd suggesties

 • Nasi babi pangang
 • Schnitzel pepersaus
 • Ossestaartsoep
 • Kipfilet in piri piri saus
 • Klapstuk met hutspot

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat het om beperkte ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we te maken met meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Zoek uit welke soorten zorg geschikt zijn. Bekijk WMO, WLZ & zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Oldambt regelt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Oldambt voor ouderen en maak een keuze. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, doorgaans door uw eigen bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verwarm het gerecht ongeveer 5 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In grote lijnen zijn er drie keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is 100% verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt fris en meer zout. Tafeltje dekje is handig voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,00. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,30. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oldambt is er al vanaf €7,20. Doorgaans is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Een (online) maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger levert de gerechten aan huis en kan eventuele vragen behandelen.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, online en telefonisch). U houdt de regie in eigen handen (geen abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Oldambt is zeer populair. Voor cliënten die nog wel zelf hun potje kunnen koken resulteert dit in meer vrijheid en autonomie. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het bijna een vereiste. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze voedzame maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Oldambt: “bezorgen biedt veel zelfstandigheid in postcodegebied 9670, 9671, 9672, 9673, 9674, 9675”. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, zoutarm en ook vegetarisch, eiwitrijk, koolhydraatarm, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: gerechten met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente