Maaltijdvoorziening Stadskanaal

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Stadskanaal

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Stadskanaal is men name interessant voor alle bejaarden die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Stadskanaal zijn er meer en meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. We spreken dan over de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of gespecialiseerde services die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Via dergelijke organisaties is iedereen verzekerd van vitale recepten als Gestoofde vis met bieslooksaus, ratatouille en witte rijst en Gepofte aardappels. Via onze service doorzoekt u populaire bezorgers en essentiële voorlichting aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteStadskanaal
Regio-code0599 (+31599)
Postcode9501
Kosten (indicatie)v.a. €6
Recept tipKipmedaillons in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Stadskanaal

Een uitgekiend voedingspatroon is essentieel voor de gezondheid. Een gezond diner vol voedingsstoffen moet dan ook het streven zijn. Gaat naar de supermarkt gaan en koken niet meer als gevolg van gezondheidsproblemen? En beschikt u over onvoldoende geld? In dat geval zijn er een aantal subsidies / maaltijd regelingen. Vaak komt dat neer op: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Hiervoor zijn er diverse subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we deze vormen van zorg: Wet langdurige zorg, wet maatschappelijke ondersteuning en wijkverpleging vanuit de zorgverzekeringswet, en lokale mantelzorg. Wellicht is er ook speciale bijzondere bijstand in de gemeente Stadskanaal.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Stadskanaal. Ontwikkeld voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor inwoners die 24 uur per dag extra zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: ouderen met dementie of ouderen met fysieke ongemakken. Er zijn ook maatregelen te nemen voor eten en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Gezamenlijk eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Gewoonlijk loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is Mantelzorg is langdurig en onbetaald zorgen voor familie/bekenden. Dikwijls kan een familielid of vriend helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd opwarmen. In Stadskanaal zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Stadskanaal vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Stadskanaal? In de buurt van uw postcode zien we een aantal firma’s en instanties die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Groenteburger,bietjes,gebakkenaardappelen en Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni,. U kunt kiezen voor aanbieders die zich vooral richten op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en bezorgdiensten die de menu’s opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en kent u geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgAziëlaan 229501 AAStadskanaal
BuurtzorgCeresstraat 49514 CAGasselternijveen
Restaurant Maarsheerd – BCMMaarsdreef 19501 AMStadskanaal
BuurtzorgOude Rijksweg 26a9481 CBVries
Woonzorgcentrum MozaiekLudinge 139471 JDZuidlaren
TSN ThuiszorgBlokwieke 49501 EXStadskanaal
Keurslager KleinHoofdstraat 379501 CMStadskanaal
EetwinkelGasselterweg 29514 BLGasselternijveen
SPAR PompVan Boekerenweg 19501 GDStadskanaal
BCM OuderenzorgWiekedreef 29501 EAStadskanaal
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Stadskanaal

Diverse woonzorgcentra in de omgeving van Stadskanaal bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden de lekkerste menu’s zoals Runderlapje met vleesjus, aardappelpuree, rode kool met appel, voor de kleine portemonnee. Hier is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Middels www.stadskanaal.nl vindt u details aangaande de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Ga door naar: Mealhero.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Stadskanaal
 • Netnummer: 0599 (+31599)
 • Hoofdpostcode: 9501
 • Wijk: Stadskanaal

Lekkere maaltijden

 • Zomerzuurkool met casselerrib
 • Pasta carbonara
 • Pilav
 • Tortellini met gehakt en kaas
 • Andijvie stamppot met een gehaktbal

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of spreken we over meer grondige ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Doorzoek welke zorgvormen tot de opties behoren. Bekijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Zoek ook uit wat de gemeente Stadskanaal aanbiedt ten aanzien van subsidies voor maaltijden aan huis (www.stadskanaal.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in Stadskanaal voor ouderen en zoek de beste uit. Analyseer punten als de beste- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Probeer of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw gerechten kunnen thuisbezorgd worden, in de regel door een persoonlijke bezorger. Het eten opwarmen kan doorgaans door middel van oven of magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht zo’n 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn 3 keuzes: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het handige van koelvers is super verse leveringen, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,70. Koelverse gerechten vindt u al vanaf €6,40. Een speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Stadskanaal is verkrijgbaar vanaf €8,60. Niet zelden betaalt u geen extra bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en kan eventuele vragen behandelen.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert altijd zelfstandig de maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Stadskanaal kent vele pluspunten. Voor cliënten die zelfstandig kunnen koken levert dit meer rust en autonomie. Voor mensen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Vooral de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Bovendien zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Stadskanaal: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 9500, 9501, 9502, 9503”. Klik verder naar Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. zoutarm, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij of wellicht vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, eiwitrijk: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente