Maaltijdvoorziening Midwolda

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Midwolda

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Midwolda is in het leven geroepen voor alle bejaarden die i.v.m ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Oldambt kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Apetito, of kleinschalige maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. D.m.v. dit soort oplossingen is iedereen verzekerd van vitale menu’s zoals Rode kool met appel of Gekruide speklapjes in jus, Kapucijners met amandel, Aardappelpuree met tuinkruiden. Hieronder doorzoekt u organisaties en belangrijke gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9681
Kosten (indicatie)v.a. €6,9
Maaltijd ideeKipfilet mosterdsaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Midwolda

Een gebalanceerd voedingspatroon is cruciaal voor uw vitaliteit. Een voedzaam gerecht vol mineralen is daarom ook de basis. Gaat boodschappen doen en lekker kokkerellen niet zelfstandig ter wille van fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar een aantal maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? Hiervoor zijn er een aantal maaltijdsubsidies en wetten. In dit hoofdstuk vertellen we wat meer over de belangrijkste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en persoonlijke mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Oldambt.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Oldambt. In het leven geroepen voor bejaarden die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en als assistentie bij mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Opwarmmaaltijden voordelig laten bezorgen
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor bejaarden die 24/7 zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende senioren of senioren met een handicap. Er is ruimte voor ondersteuning bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Iemand die het eten toedient
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en is er reeds een hoge zorgvraag? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Over het algemeen gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • Een herinnering dat u moet eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met naar de supermarkt gaan of een maaltijd brengen. In Midwolda zien we ook vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Bekijk ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Midwolda vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Midwolda? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit velerlei maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Denk dan aan Varkenslapje in champignonsaus en Spinazie a la creme. Wij onderscheiden leveranciers gespecialiseerd in diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bedrijven die de menu’s warm aanleveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en heeft u niet iemand die hiermee kan helpen? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Midwolda

Diverse woonzorgcentra in en rondom Midwolda bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een apart buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants bieden voedzame maaltijden zoals Gehaktbal, prei a la crème en krieltjes met peterselie, voor enkele euro’s. Op deze plek is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om de menu’s af te halen of te laten bezorgen. Middels www.gemeente-oldambt.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Uitgekookt.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Regio) nummer: 0597 (+31597)
 • Centrale postcode: 9681
 • Veel gezochte wijk: Winschoten

Geschikte maaltijden

 • Draadjesvlees in jus
 • Foe yong hai
 • Cordon Bleu met groenten
 • Pittige Thaise soep
 • Vispotje in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat heeft u precies nodig? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan permanente zorg als wijkverpleging?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg een optie zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Check ook wat uw gemeente Oldambt te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Midwolda voor ouderen en maak een keuze. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, in de regel door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos via oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op ongeveer 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er 3 alternatieven: koelvers, vriesvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is de meest verse ingrediënten, echter de houdbaarheid is beperkt. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar verminderd vers en smaakvol. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,20. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al voor €5,90. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Midwolda is beschikbaar vanaf €7,40. Normaal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor een proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden magnetronmaaltijden laten bezorgen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bestelt steeds de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online & met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Midwolda is ontzettend handig. Voor inwoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer zelfstandigheid en autonomie. Voor mensen die hier meer moeite mee hebben is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Midwolda: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 9681”. Ga door naar: Apetito.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. gemalen, lactosevrij, natriumarm, glutenvrij of juist veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: eten met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!