Maaltijdvoorziening Scheemda

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Scheemda

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Scheemda is er voor alle ouderen die door hun leeftijd of door iets anders niet zelf kunnen koken. Voor de gemeente Oldambt zien we veel maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of lokale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Via zulke aanbieders heeft men de beschikking over heerlijke diners zoals Babi pangang met atjar ananas en nasi goreng en/of Ajam pangang, nasi goreng. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt u eetpunten en praktische gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9679
Kosten (indicatie)v.a. €6,89
Maaltijd tipWokgroenten teriyaki

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Scheemda

Een speciaal voedingspatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een gezond recept bomvol mineralen is dan ook essentieel. Wil een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet meer zelf omwille van gezondheidsproblemen? En moet u met weinig rondkomen? In die situatie onderscheiden we interessante subsidies en maaltijdregelingen. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp via zorghuizen. Wat moet ik hiervoor doen? U kunt een beroep doen op verscheidene maaltijdsubsidies en wetten. Hieronder behandelen we deze vormen van zorg: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Oldambt.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Oldambt. Ontwikkeld voor inwoners die problemen ondervinden bij het zelf runnen van een huishouden en voor mantelzorgers.

 • Een boodschappenhulp
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor ouderen die de hele dag speciale zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: ouderen met dementie of inwoners met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom voeding en drinken (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en heeft u al veel zorg van de huisarts? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Over het algemeen gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Hulp met koken
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Vaak kan een partner ondersteunen bij kleine boodschappen doen of een maaltijd koken. In Scheemda zijn er ook vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Raadpleeg ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Scheemda vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Scheemda? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit verschillende bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en mensen met een beperking. Eten zoals Vissticks in botersaus, tutti frutti, gebakken aardappelen of Reepjes kalkoenvlees in saus. U kunt kiezen voor leveranciers die zich vooral richten op vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bezorgdiensten die het eten warm bezorgen.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Bestel eens een (proefpakket) met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en heeft u niet iemand die daarbij ondersteuning biedt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm afgeleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder bekijkt u een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgTorenstraat 179679 BNScheemda
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
OosterlengteZeefbaan 29672 BNWinschoten
Het Oude AmbachtVissersdijk 279671 EGWinschoten
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact met ons op.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Scheemda

Meerdere zorginstellingen rondom Scheemda bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants voeren een assortiment gezonde gerechten zoals Chicken Lunges, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Zo nu en dan is het ook mogelijk om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Middels www.gemeente-oldambt.nl ontdekt u details aangaande de aanwezige seniorenrestaurants. Mogelijk interessant: Apetito.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597 (+31597)
 • Hoofdpostcode: 9679
 • Populaire wijk: Winschoten

Potentiële maaltijden

 • Varkenslapjes in jus
 • Babi pangang
 • Risotto, bospaddestoelen
 • Verse waldorfsalade
 • Vispotje in botersaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Betreft het beperkte ondersteuning zoals een maaltijd opwarmen? Of spreken we over meer intensieve zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Vergelijk welke types zorg mogelijk zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Informeer ook wat de gemeente Oldambt te bieden heeft wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Scheemda voor ouderen en kies een geschikte. Neem zaken in acht als: de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Probeer of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden zullen thuis geleverd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat eenvoudig via oven of magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, zet de magnetron op 500 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Standaard kunt u kiezen uit drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers en vriesvers. De meerwaarde van koelvers is 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt op het moment dat eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €4,20. Koelverse gerechten zijn er al vanaf €7,40. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Scheemda is er al vanaf €8,50. Normaal is dit inclusief bezorgkosten.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met een proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt en de regionale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. U bepaald altijd persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch en online). U bent dus volledig flexibel (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Scheemda is sterk in opkomst. Voor bewoners die zelf de boodschappen doen en koken geeft dit meer tijd en gemak. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die geven dat senioren kwiek en energiek blijven. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Bovendien zijn de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het verwarmen van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Scheemda: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 9679”. Bekijk ook info over Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, natriumarm of wellicht koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: voedsel met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!