Maaltijdvoorziening Midden-Groningen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Midden-Groningen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Midden-Groningen is men name interessant voor alle senioren die door hun leeftijd of beperking geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Midden-Groningen kan men kiezen uit diverse maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Het gaat om grote landelijke instanties als Uitgekookt, of kleinschalige services die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met behulp van deze unieke faciliteiten zit er niemand zonder verse maaltijden zoals Vegetarische zadenburger met vegetarische jus, witte rijst, wokgroenten en/of Aardappelgratin. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over eet-instellingen en handige gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteMidden-Groningen
Regio-code0598 (+31598)
Postcode9603
Kosten (indicatie)v.a. €5,96
Lekkere maaltijdKabeljauw in kruidensaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Midden-Groningen

Een bepaald maaltijdplan is belangrijk voor de gezondheid. Een gezond recept bomvol groenten mag men niet overslaan. Wil naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet zelfstandig door fysieke ongemakken? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan bestaan er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Vaak komt dat neer op: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp bij u thuis. Wat moet ik hiervoor doen? U dient rekening te houden met verscheidene (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk benaderen we de beste regelingen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en eigen mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Midden-Groningen.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Midden-Groningen. Ontwikkeld voor senioren die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor bewoners die permanent extra zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie of bewoners met handicaps. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Vaak gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • Samen eten
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Soms kan een familielid of vriend ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Midden-Groningen kan u soms aankloppen bij vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Midden-Groningen vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Midden-Groningen? In deze streek zien we velerlei bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan gerechten als Gestoofde spitskool en Gestoofde wortel. Er zijn bedrijven die gericht zijn op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm aanleveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en kent u niemand die daarbij ondersteuning biedt? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, smullen maar!
 • Hieronder vindt u een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager SmitGorecht-Oost 299603 AAHoogezand
SPAR KroonHoofdstraat 369635 AVNoordbroek
Restaurant Zonnehuis Sint JozefNoorderstraat 1429611 ANSappemeer
Restaurant De BurchtVan der Duyn van Maasdamweg 2509602 VTHoogezand
Keurslagerij BoltjesSluiskade 499601 LAHoogezand
BuurtzorgHoofdweg 1119626 ACSchildwolde
BuurtzorgNoorderstraat 388a9611 AWSappemeer
Restaurant Zonnehuis UfkenshuisReint Dijkemastraat 19628 CWSiddeburen
BuurtzorgPoststraat 29628 ABSiddeburen
TSN ThuiszorgHoofdweg 19621 AASlochteren
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Informeer dan bij onze medewerkers.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Midden-Groningen

Een aantal zorghuizen in en rondom Midden-Groningen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Regionale wijkrestaurants hebben een aanbod gezonde menu’s zoals Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree, voor lage prijzen. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Af en toe is het tevens mogelijk om de menu’s thuis te laten bezorgen. Op de URL www.midden-groningen.nl vindt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw omgeving. Bezoek de pagina: Maaltijdhulp.

Stats & Facts

Voorbeeld maaltijden

 • Kipsaté en ei met bami goreng
 • Chili con carne, gehakt, rijst
 • Burpee Chicken
 • Rookworst met stamppot zuurkool
 • Varkenslapjes in jus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om kortstondige ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over meer intensieve zorg als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Vergelijk welke zorgvormen beschikbaar zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Bekijk ook wat de gemeente Midden-Groningen kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.midden-groningen.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Midden-Groningen voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. Zoek uit of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw menu’s zullen thuis geleverd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van zo’n 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Standaard kunt u kiezen uit 3 mogelijkheden: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: de meest verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk in situaties waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,10. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,40. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Midden-Groningen is er al vanaf €7,00. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Midden-Groningen is een ware uitkomst. Voor bewoners die zichzelf kunnen redden faciliteert dit extra tijd en comfort. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat senioren kwiek en energiek blijven. Bovenal de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Tegelijkertijd zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten met sprongen vooruit gegaan. Ze bevatten steeds meer groenten, mineralen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Midden-Groningen: “bezorgen houdt in: perfect service in postcodegebied 9636”. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw eetpatroon. zoutarm, natriumarm, gemalen, glutenvrij of misschien vloeibaar, koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente