Maaltijdvoorziening t Waar

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje t Waar

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in t Waar is ideaal voor alle mensen die i.v.m ouderdom of beperking niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Oldambt zijn er diverse maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit kunnen zijn; landelijk opererende diensten als Mealhero, of gespecialiseerde bedrijven die warme maaltijden voor ouderen afleveren. Middels dit soort leveranciers kan elke oudere weer genieten van vitale diners als Gehaktbal met kruidensaus, Witte kool met kerrie, Gebakken roty aardappelen en/of Omeletstukjes in pangangsaus, sajoer lodeh en bami goreng. Op deze website doorzoekt u maaltijddiensten en waardevolle informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0598 (+31598)
Postcode9942
Kosten (indicatie)v.a. €5,68
Geschikte maaltijdWisselmenu Asperge Brabanconne

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in t Waar

Een uitgekiend voedingspatroon is aan te raden voor de gezondheid. Een voedzaam gerecht vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt boodschappen kopen en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer door complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? In dat geval zijn er bruikbare maaltijdregelingen / subsidies. Dat kan betekenen: een vaste korting op maaltijden aan huis, samen eten in een wijkgebouw, of thuiszorg. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er meerdere zorgwetten en subsidies voor maaltijden. Op deze pagina benaderen we de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en tijdelijke mantelzorg. Mogelijk zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Oldambt.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Oldambt. Te gebruiken door ouderen die hulpvragen hebben bij het zelfredzaam blijven en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op bewoners die doorlopend goede zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende bejaarden of hulpbehoevenden met een handicap. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Iemand die het eten toedient
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkan iemand uit de sociale omgeving helpen met naar de supermarkt gaan of samen eten. In t Waar zien we ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice t Waar vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in t Waar? In deze gemeente zijn er velerlei maaltijdservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt hierbij denken aan onder andere Rundersaucijsje met vleesjus, stamppot witte kool met appel en Donkey Kicks Chicken. U kunt kiezen uit instellingen die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en maaltijdservices die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden als het u gelegen komt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er niemand die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in t Waar

Een deel van de zorghuizen in de streek t Waar bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants bieden complete menu’s als Kipfiletstukjes met kerriesaus, doperwten en witte rijst, voor lage prijzen. In zo’n omgeving kunt u natuurlijk ook een praatje maken. In sommige seniorenrestaurants is het mogelijk om het aanbod thuis af te leveren. Via www.gemeente-oldambt.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants in uw gemeente. Lees verder over Kant en klaar maaltijden.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Regionummer: 0598 (+31598)
 • Postcodegebied: 9942
 • Veel gezochte wijk: Winschoten

Geschikte maaltijden

 • Kippenvlees in kerriesaus
 • Lamsvlees in saus
 • Gegrilde groentenmix in saus
 • Omelet in champignonsaus
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Wat heeft u precies nodig? Spreekt met van lichte zorg zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over permanente zorg als hulp bij toedienen?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke types zorg mogelijk zijn. Doorzoek WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Bekijk ook wat de gemeente Oldambt faciliteert rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger bepalen

  Bekijk de maaltijdservices in t Waar voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Let vooral op beschikbare bezorgdagen en het assortiment. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  De gerechten kunt u thuis verwachten, vaak door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd is gemakkelijk in de magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en stel de tijd in op ongeveer 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie opties: vriesvers, koelvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Koelvers biedt 100% verse maaltijd, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, maar verminderd vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje biedt uitkomst in het geval dat zelf opwarmen niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €5,20. Gezonde koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,10. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in t Waar kan u al bestellen vanaf €8,80. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan uw ouders ontzorgen. Probeer het uit met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online of met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in t Waar kent vele pluspunten. Voor ouderen die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in meer vrije tijd en gemak. Voor inwoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die geven dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Daarbij zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden enorm verbeterd. Vaak met 250 gram + groente, belangrijke bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden t Waar: “bezorgen geeft veel voordelen in postcodegebied 9942”. Wellicht relevant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw individuele wensen. lactosevrij, zoutarm, glutenvrij, natriumarm en ook vloeibaar, veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: voedsel met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!