Maaltijdvoorziening Oudezijl

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oudezijl

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oudezijl is zeer populair bij alle bejaarden die mede door leeftijd of een lichamelijke beperking niet zelf kunnen koken. In de gemeente Oldambt kan men kiezen uit professionele maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit kunnen zijn; landelijke bezorgservices zoals Apetito, of provinciale maaltijdbezorgers die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Met deze betrouwbare organisaties is iedereen verzekerd van heerlijke menu’s zoals Kipstoofpotje, champignonsaus, appelcompôte, patat of Kabeljauw in kruidensaus. Op deze pagina vindt u leveranciers en praktische gegevens omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9691
Kosten (indicatie)v.a. €6,97
Recept tipWitlofschotel met ham

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Oudezijl

Een bepaald eetpatroon is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept bomvol groenten is dan ook een belangrijke factor. Lukt het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet meer op eigen houtje wegens problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Denk dan aan: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of wijkverpleging. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met meerdere maaltijdsubsidies en wetten. In deze paragraaf benaderen we de meest toegepaste wetten: thuiszorg/wijkverpleging via zorgverzekeraar, de WMO of de WLZ, en eigen mantelzorg. Misschien is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Oldambt.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oldambt. In het leven geroepen voor ouderen die hulp nodig hebben bij het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor bejaarden die doorlopend zorg of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie of senioren met een lichamelijke beperking. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opdekken tafel e.d.
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen bij de CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en wordt er al veel zorg aan u verleend? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken gedekt door de zorgverzekering. In de regel gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een bezorgmaaltijd opwarmen
 • Samen eten
 • Aanvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Dikwijls kan familie helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Oudezijl zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oudezijl vergelijken

Wilt u ook gebruik maken van een warme maaltijdvoorziening in Oudezijl? In deze streek kunt u kiezen uit talloze maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en mensen met een beperking. U kunt hierbij denken aan onder andere Varkensvlees, champignonsaus, broccoli, aardappelpuree peterselie-bieslook of Gebakken zalmfilet met citroen-botersaus, botergroenten en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die de maaltijd al opgewarmd leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan adviseren wij vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Is dit erg lastig voor u, en is er niet iemand die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw eten wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Hieronder bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Oudezijl

Een deel van de zorgcentra in de omgeving Oudezijl bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een apart buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants verstrekken uitstekende gerechten zoals Kipvink in jus, voor de kleine portemonnee. Op deze plek kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Soms bestaat er de mogelijkheid om de maaltijden bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.gemeente-oldambt.nl vindt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Lees verder over ZVW.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Netnummer: 0597 (+31597)
 • Postcodegebied: 9691
 • Populaire wijk: Winschoten

Maaltijd suggesties

 • Wokgroenten teriyaki
 • Sperziebonen
 • Stukjes rundvlees in jus
 • Jumping Jack Salmon
 • Vissticks met groenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Gaat het om lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of spreken we over permanente zorg als mantelzorg voor eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke manieren van (thuis)zorg toepasbaar zijn. Kijk naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WLZ & WMO. Check ook wat de gemeente Oldambt te bieden heeft rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Oudezijl voor ouderen en selecteer de relevantste. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en hoe groot het aanbod is. Bekijk of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw menu’s kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen gaat eenvoudig in vrijwel elke magnetron. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op circa 6 – 8 minuten. Bon appetit!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Koelvers biedt dagverse bereiding, maar een beperkte houdbaarheid. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk wanneer een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden bestelt u vanaf €4,40. Voedzame koelverse maaltijden vindt u al vanaf €7,30. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oudezijl bestelt u vanaf €7,80. Gewoonlijk wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u geïnteresseerd in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Voor een test bestelt men een proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, de lokale bezorger brengt het eten bij hen thuis en legt alles netjes uit.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Heeft u een operatie achter de rug, en wenst u gedurende een paar weken/maanden een service voor thuismaaltijden? U kunt voor een korte periode kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Oudezijl is ontzettend handig. Voor mensen die zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Met name de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Eveneens zijn de diepvries- en koelverse gerechten steeds beter. Altijd met voldoende groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het opwarmen van deze complete maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Oudezijl: “bezorgen verschaft veel autonomie in postcodegebied 9691”. Klik verder naar WMO.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw dieet, allergie of voorkeuren. gemalen, natriumarm, glutenvrij, zoutarm of misschien koolhydraatarm, vegetarisch, eiwitrijk, veganistisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met maximaal < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!