Maaltijdvoorziening Drieborg

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Drieborg

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Drieborg wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die mede door leeftijd of door iets anders (tijdelijk) niet kunnen koken. Voor de gemeente Oldambt kan men kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Denk dan aan grote landelijke instanties als Eten Met Gemak, of kleinschalige tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met dit soort faciliteiten kan men zeker zijn van lekkere menu’s als Vegetarische rookworst met vegetarische jus, stamppot andijvie of Beef Squats. Via maaltijdvoorzieningen.nl doorzoekt u populaire bezorgers en praktische informatie betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9688
Kosten (indicatie)v.a. €6,96
Maaltijd ideeBami, quorn, satésaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie op maaltijden aan huis in Drieborg

Een eigen eetpatroon is relevant voor een verantwoorde levensstijl. Een voedzaam recept bomvol mineralen is dan ook een belangrijke factor. Wil boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet langer zelfstandig door gezondheidsproblemen? Of heeft u een relatief laag inkomen? Daarvoor onderscheiden we interessante subsidies en maaltijdregelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp via zorghuizen. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er een aantal zorgwetten en maaltijdsubsidies. In dit hoofdstuk verwerken we deze zorgwetten; WMO, ZVW en WLZ, en de mantelzorg. In sommige gevallen kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Oldambt.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Oldambt. Uniek voor bejaarden die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor bejaarden die doorlopend intensieve zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan dementerende mensen en hulpbehoevenden met lichamelijke handicaps. Ook is er budget beschikbaar voor voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Nuttigen van de maaltijd
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving helpen met een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Drieborg kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Drieborg vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Drieborg? In deze gemeente bestaan er veel verschillende maaltijdservices en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. Denk dan aan Kip naar oma’s recept, gebakken aardappelen en Rundercarré met kruidenjus, gekookte aardappelen, kapucijners. U kunt kiezen voor bezorgdiensten gespecialiseerd in vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met diepvriesgerechten of koelverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Uw eten wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct eten.
 • Hieronder vindt u een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Drieborg

Sommige woonzorgcentra in de streek Drieborg bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Plaatselijke wijkrestaurants serveren ambachtelijke maaltijden zoals Rundergehaktbal met jus en hutspot, tegen lage kosten. In zo’n omgeving kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige eetpunten is het ook mogelijk om de gerechten bij u thuis te brengen. Middels www.gemeente-oldambt.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: WMO.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597 (+31597)
 • Postcodegebied: 9688
 • Wijk: Winschoten

Smaakvolle maaltijden

 • Verse rauwkostsalade
 • Kipschnitzel
 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Kip Andorra schotel
 • Vissticks met groenten

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om eenvoudige ondersteuning zoals boodschappen doen of koken? Of is er behoefte aan zwaardere ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Check welke vormen van zorg tot de opties behoren. Informeer over WLZ, WMO of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat de gemeente Oldambt te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Drieborg voor ouderen en ga uw voorkeur bepalen. Neem zaken in acht als: bezorg- en betaalmogelijkheden en beschikbare diëten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De bestellingen kunnen thuisbezorgd worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik wat gaatjes in de plastic afdekking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 5 – 6 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter beperkt vers en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de gekozen opties. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €4,10. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,60. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Drieborg bestelt u vanaf €7,80. Gewoonlijk wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw ouders? De maaltijdservice kan uitkomst bieden. De dienst zelf proberen kan met zo’n proefbestelling (pakket). Vraag deze vrijblijvend aan. De senioren-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor een korte periode een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U bestelt steeds de menu’s die u lekker lijken (online, met de bestellijst of telefonisch). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen abonnement).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Drieborg is ontzettend handig. Voor mensen die nog wel zelfstandig kunnen koken faciliteert dit meer rust en routine. Voor ouderen die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat senioren genoeg vitaminen tot zich nemen. Met name deze dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Verder zijn ook de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze gezonde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Drieborg: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 9688”. Wellicht relevant: Subsidie.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, gemalen, natriumarm en ook vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: diners met nooit meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: kan gegeten worden door mensen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!