Maaltijdvoorziening Beerta

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beerta

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beerta is ideaal voor alle mensen die vanwege ouderdom of beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Oldambt kunt u kiezen uit veel interessante maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of regionale bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Met behulp van soortgelijke voorzieningen zit er niemand zonder gezonde recepten zoals Varkenslapje in champignonsaus en/of Blinde vink, bietjes, aardappelschijfjes in kaassaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft men maaltijdservices en bruikbare kennis ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0597 (+31597)
Postcode9686
Kosten (indicatie)v.a. €6,94
Maaltijd ideeGebonden tomatensoep

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Beerta

Een gebalanceerd eetpatroon is belangrijk voor een vitaal lichaam. Een gezonde maaltijd vol voedingsstoffen is daarom ook de basis. Kan boodschappen kopen en het bereiden van een maaltijd niet meer op eigen houtje ter wille van leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Daarvoor kunt u eens kijken naar prima maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt een beroep doen op velerlei wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema behandelen we de meest toegepaste wetten: WMO, ZVW en WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand bij de gemeente Oldambt.

WMO 2022

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Oldambt. Speciaal voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor ouderen die doorlopend speciale zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen of inwoners met een fysiek ongemak. Ook relevant bij een hulpvraag rondom het diner (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • eten in de mond stoppen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Onder sommige omstandigheden kan een vriend of kennis ondersteunen bij boodschappen doen of een maaltijd opwarmen. In Beerta kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beerta vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Beerta? In uw omgeving zien we meerdere bedrijven en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en hulpbehoevenden. Bijvoorbeeld Thais gestoofde vis, pikante cajun rijst en Koolvis, broccoli, kruidenpuree. U kunt kiezen voor leveranciers die gericht zijn op vriesverse gerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die het eten warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden. Dit is op te warmen wanneer u dat schikt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die kan helpen? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw diner wordt opgewarmd geleverd, u kunt direct aan tafel.
 • Onderstaand bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
SPAR MaaltijdserviceHoofdweg 1239684 CEFinsterwolde
Maaltijdservice De Helpende HandWerumeus Buningstraat 209721 JAGroningen
SPAR KortRaadhuisstraat 109697 PRBlijham
Tafeltje Dekje MeerlandGroeveweg 439682 RROostwold
EetwinkelHoofdweg 1599681ADMidwolda
Restaurant De PelsterPelsterstraat 519711 KKGroningen
Centrum De BlanckenbörgEikenlaan 349697 RWBlijham
SPAR VogelzangJ. Van Ruysdaelstraat 189718 SGGroningen
TSN – HoendiepHerestraat 949711 LMGroningen
Tafeltje DekjePaviljoenweg 2 H869698 XXWedde
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Beerta

Diverse buurthuizen in de omgeving Beerta bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben een aanbod heerlijke menu’s als Kip stroganoff, Doperwten, Noten-zilvervliesrijst, voor de kleine portemonnee. In zo’n omgeving kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Doorgaans is het bovendien mogelijk om het assortiment te laten bezorgen. Middels www.gemeente-oldambt.nl treft u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Lees verder over Boodschappenhulp.

Informatie

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • (Net) nummer: 0597 (+31597)
 • Hoofdpostcode: 9686
 • Veel gezochte wijk: Winschoten

Maaltijd ideën

 • Varkensvlees in saus
 • Preiroomsoep
 • Erwtensoep met rookworst
 • Spinazie a la creme
 • Vissoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreekt met van tijdelijke ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is de zorgvraag bekend? Kijk naar welke vormen van zorg geschikt zijn. Check WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Lees u ook in over wat uw gemeente Oldambt doet met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Beerta voor ouderen en zoek de beste uit. Controleer altijd de beste- en betaalmogelijkheden en type maaltijden. Vind uit of het proefpakket voor uw mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, tegenwoordig door een lokale bezorger, op een vast moment. De maaltijd klaarmaken kan simpelweg in de magnetron, oven of in de pan. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer zo’n 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

Feitelijk zijn er 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) en vriesvers. Het handige van koelvers is 100% verse maaltijd, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij een maaltijd opwarmen niet meer kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €4,30. Koelverse gerechten bieden sommige aanbieders aan voor €6,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beerta bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. Dikwijls wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice kan uitkomst bieden. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Vraag deze vrijblijvend aan. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Zo wordt er een levering ingepland, en de regionale bezorger levert alles netjes af en geeft een toelichting.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. U kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor senioren aan huis in december 2022

Eten aan huis bezorgen in Beerta is ontzettend handig. Voor mensen die zelf de boodschappen doen en koken biedt dit meer rust en autonomie. Voor senioren die hier meer moeite mee hebben is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die geven dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Bovendien zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Beerta: “bezorgen houdt in: perfect service in postcodegebied 9686”. Bezoek de pagina: Vers aan Tafel.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uiteenlopende diëten. zoutarm, gemalen, glutenvrij, lactosevrij of juist vloeibaar, vegetarisch, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: menu’s met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutenvrije wensen (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!