Maaltijdvoorziening Nieuwolda

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nieuwolda

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nieuwolda is geschikt voor alle bejaarden die vanwege ouderdom of beperking (tijdelijk) niet kunnen koken. In de gemeente Oldambt onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijk opererende diensten als De Dievpriesman, of regionale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij deze betrouwbare oplossingen kan elke oudere weer genieten van verantwoorde maaltijden als Stamppot zuurkool en Zalmfilet, dillesaus, spinazie/erwten mix, aardappelpuree peterselie-bieslook. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt u de verschillende services en nuttige details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0596 (+31596)
Postcode9944
Kosten (indicatie)v.a. €5,7
Geschikte maaltijdHete Bliksem met een speklapje

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie voor maaltijden aan huis in Nieuwolda

Een speciaal maaltijdplan is relevant voor uw algehele gesteldheid. Een gezond diner bomvol groenten is dan ook essentieel. Gaat een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet langer zelfstandig ten gevolge van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Waar heb ik recht op? Er zijn verschillende maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema verwerken we deze vormen van zorg: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en lokale mantelzorg. Mogelijk kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand via de gemeente Oldambt.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Oldambt. Bedoeld voor ouderen die moeite hebben met het zelf invullen van de huishouding en mantelzorgondersteuning.

 • Een boodschappenhulp
 • Korting op een maaltijdservice
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die continu goede zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere ouderen met dementie en inwoners met een handicap. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Af en toe wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Over het algemeen loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. In sommige gevallen kan familie helpen met boodschappen doen of samen eten. In Nieuwolda kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Onbetaalde en langdurige zorg
 • Meer thuiszorg in de woning
 • Voor meer info zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nieuwolda vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Nieuwolda? In uw omgeving zien we talloze aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt hierbij denken aan onder andere Vegastukjes in pestosaus, Toscaanse groentemix, Cannelloni, of Runderlapje met vleesjus, gekookte aardappelen, snijbonen. U kunt kiezen uit organisaties gespecialiseerd in koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en services die het eten opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Bestel eens een (proefpakket) met diepvriesgerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op ieder gewenst moment. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en is er geen mantelzorger die daarbij ondersteuning biedt? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur dan een bericht.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Nieuwolda

Meerdere woonzorgcentra in de streek Nieuwolda bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants hebben voedzame maaltijden zoals Macaroni met kaas, met weinig winstmarge. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. In sommige seniorenrestaurants is het bovendien mogelijk om het assortiment thuis af te leveren. Op www.gemeente-oldambt.nl leest u handige info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: Maaltijdhulp.

Gegevens

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Netnummer: 0596 (+31596)
 • Hoofdpostcode: 9944
 • Populaire wijk: Winschoten

Maaltijd suggesties

 • Visstukjes in kruidensaus
 • Rundvlees in saus
 • Varkenshaas boontjes schotel
 • Stukjes rundvlees in jus
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of betreft het meer grondige ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke manieren van (thuis)zorg mogelijk zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Oldambt doet omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Nieuwolda voor ouderen en start met bestellen. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  Uw menu’s kunnen thuisbezorgd worden, altijd op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan doorgaans in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op ongeveer 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & koelvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, echter de houdbaarheid is beperkt. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter beperkt fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is perfect in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het type maaltijd. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,20. Gezonde koelverse maaltijden vindt u al vanaf €6,50. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nieuwolda kunt u al aanvragen voor €7,70. Dikwijls is dit inclusief bezorgkosten.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Koop daarom snel proef bestellingen (pakketten). U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de vaste chauffeur levert alles netjes af en legt alles netjes uit.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Heeft u een operatie achter de rug, en zoekt u voor een korte periode een bezorgservice voor maaltijden? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. Men bestelt steeds de maaltijden die u aanspreken (telefonisch, met de bestellijst en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Nieuwolda is zeer populair. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer tijd en comfort. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die ervoor bedoeld zijn dat hulpbehoevenden genoeg vitaminen tot zich nemen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten met sprongen vooruit gegaan. Altijd met voldoende groente, goede voedingsstoffen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het bereiden van deze verse maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Nieuwolda: “bezorgen levert veel gemak in postcodegebied 9944”. Bekijk ook info over Dieetmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, zoutarm, glutenvrij, gemalen of eiwitrijk, koolhydraatarm, vloeibaar, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: eten met ruwweg 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!