Maaltijdvoorziening Veendam

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Veendam

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Veendam is in het leven geroepen voor alle ouderen die door hun leeftijd of ernstige beperkingen geen maaltijd kunnen bereiden. Binnen de gemeente Veendam zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. We spreken dan over landelijke bezorgservices zoals De Dievpriesman, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Middels soortgelijke organisaties kan iedereen weer genieten van verse diners als Babi saté, Tjaptjoy en witte rijst en/of Lekkerbekje, doperwten,wortelen, gebakken aardappelen. Op deze pagina treft u maaltijdservices en belangrijke voorlichting betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteVeendam
Regio-code0598 (+31598)
Postcode9641
Kosten (indicatie)v.a. €6,02
Voorbeeld maaltijdCouscous met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen maart 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Veendam

Een eigen eetpatroon is onmisbaar voor de gezondheid. Een voedzaam recept vol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Kan een supermarkt bezoeken en lekker kokkerellen niet meer zelf vanwege ouderdom? En is uw budget niet toereikend? In dat geval zijn er handige subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: goedkope maaltijden aan huis, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of via de zorginstelling geleverd. Waar heb ik recht op? U kunt een beroep doen op meerdere maaltijdsubsidies en wetten. Daarom benaderen we de populairste vormen: wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en mantelzorg. Wellicht heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Veendam.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt geregeld door de gemeente Veendam. Uniek voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij het zelf runnen van een huishouden en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Aanvragen bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die permanent speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: senioren met dementie of inwoners met een fysiek ongemak. Er zijn ook maatregelen te nemen voor de avondmaaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een kant-en-klaar maaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kunnen bekenden ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Veendam zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Meer ondersteuning in huis
 • Meer info op o.a. Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Veendam vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Veendam? In en rondom uw woonplaats kunt u kiezen uit diverse partijen en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt denken aan Kalkoenlapje met Provençaalse jus, aardappelpuree, broccoli à la crème of Rundervink met mosterdsaus, Parijse worteltjes en aardappelpuree. Er zijn organisaties die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bezorgdiensten die het diner warm brengen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op ieder gewenst moment. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Is dit erg lastig voor u, en kent u niemand die hiermee kan helpen? Probeer dan eens tafeltje dekje. Het gerecht wordt warm afgeleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hierna vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Restaurant La VacheMuseumplein 29641 ADVeendam
TSN ThuiszorgSteenstraat 109646 BAVeendam
Keurslager WestermanPromenadepad 799641 DCVeendam
Catering PerdokBeneluxweg 179636 HVZuidbroek
TSN ThuiszorgEuropaweg 2D9636 HTZuidbroek
Maaltijdservice de LangeleegteKorte Leegte 7a9641 PAVeendam
BuurtzorgPieter Sneeuwplein 129641 KAVeendam
Tafeltje Dekje de Lange LeegteOostlaan 309642 PVVeendam
Brasseries – Zorggroep GroningenBorgerspark 29642 LNVeendam
Huize FranciscusPrins Bernhardlaan 569641 LWVeendam
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Veendam

Verschillende bejaardentehuizen in de omgeving van Veendam bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een laagdrempelig buurtrestaurant. Regionale wijkrestaurants serveren warme gerechten zoals Rundergehaktballetjes in saus, met weinig winstmarge. Op deze plek is er ook ruimte voor ontmoeting. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om het eten thuis te laten bezorgen. Aan de hand van www.veendam.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Lees verder over Vers aan Tafel.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Veendam
 • Netnummer: 0598 (+31598)
 • Centrale postcode: 9641
 • Wijk: Veendam-kern

Voorbeeld maaltijden

 • Slavink in uienjus
 • Bami kip saté
 • Runderhachee, witte rijst, bloemkool
 • Kipschnitzel
 • Kipsaté en ei met bami goreng

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Welke vorm van zorg is gewenst? Kiest men voor lichte ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om permanente zorg als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering & WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Veendam doet wat betreft subsidies voor maaltijden aan huis (www.veendam.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Beoordeel de maaltijdservices in Veendam voor ouderen en maak een keuze. Let vooral op de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vind uit of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, vaak door een vaste bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot in de magnetron of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, zet het gerecht in uw magnetron (500 watt) en verwarm het gerecht circa 5 – 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

In beginsel spreken we over 3 type maaltijden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het handige van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar verminderd vers en vaak wat saaier qua smaak. Tafeltje dekje komt van pas in situaties waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Deze kosten hebben met name te maken met de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,80. Heerlijke koelverse maaltijden zijn er al voor €6,90. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Veendam is er al vanaf €7,30. In algemene zin zijn de bezorgkosten daarbij inbegrepen.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De senioren-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Kies daarom direct voor proef bestellingen (pakketten). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. Een ouderen-maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en zoekt u voor beperkte tijd een bezorgdienst voor eten? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bepaald wekelijks zelf de gerechten (met de bestellijst, telefonisch of online). Altijd geheel vrijblijvend (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in maart 2023

Eten aan huis bezorgen in Veendam is zeer populair. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen biedt dit meer vrijheid en gemak. Voor inwoners die niet meer naar de winkel kunnen is het haast een “must”. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat senioren voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Tevens zijn ook de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, goede vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het klaarmaken van deze heerlijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Veendam: “bezorgen verschaft goede ondersteuning in postcodegebied 9640, 9641, 9642, 9644, 9645, 9646”. Klik verder naar Uitgekookt.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eetpatroon. zoutarm, lactosevrij, gemalen, natriumarm of veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, vloeibaar: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente