Maaltijdvoorziening Nieuw Scheemda

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Nieuw Scheemda

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Nieuw Scheemda is zeer populair bij alle bejaarden die i.v.m ouderdom of een andere oorzaak geen boodschappen kunnen doen. Voor de gemeente Oldambt onderscheiden we tal van maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Dit zijn landelijke bezorgservices zoals Vers aan Tafel, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Met behulp van deze unieke diensten heeft men de beschikking over verantwoorde menu’s als Doperwtensoep en/of Varkensgehaktballetjes met kerriesaus, Balkanmix en witte rijst. Op deze pagina vindt men populaire bezorgers en praktische details over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGroningen
GemeenteOldambt
Regio-code0598 (+31598)
Postcode9943
Kosten (indicatie)v.a. €5,69
Maaltijd tipAsperge beenhamschotel met kip

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Nieuw Scheemda

Een juist eetpatroon is nodig voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd bomvol vitaminen draagt hier zeker aan bij. Gaat een supermarkt bezoeken en het klaarmaken van de avondmaaltijd niet 100% veilig meer als gevolg van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Daarvoor onderscheiden we een aantal maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: een vaste korting op maaltijden aan huis, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? U kunt aankloppen bij speciale zorgwetten en subsidies voor maaltijden. In dit hoofdstuk behandelen we deze vormen van zorg: Wmo-ondersteuning, Wijkverpleging vanuit de Zvw en Zorg vanuit de Wet langdurige zorg, en tijdelijke mantelzorg. Misschien zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Oldambt.

WMO 2023

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) gaat uit vanuit de gemeente Oldambt. Ontwikkeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het op eigen benen thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is met name voor mensen die 24/7 speciale zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende ouderen of mensen met handicaps. Deze wet is er ook voor hulp bij de maaltijd (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Vaak wordt er hulp geboden via thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd bereiden
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Dikwijls kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Nieuw Scheemda kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Onbetaalde zorg aan familie/vrienden
 • Persoonlijke zorg
 • Verdere info vindt u ook op Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Nieuw Scheemda vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Nieuw Scheemda? In uw omgeving onderscheiden we een aantal bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Varkenshaasje in pepersaus en Kip kerrie ananas met risotto. Wij onderscheiden services met expertise op het gebied van diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en keukens die uw avondmaaltijd warm brengen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen zodra het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en heeft u niet iemand die u ondersteunt? In dat geval is tafeltje dekje een oplossing. Uw avondmaal wordt opgewarmd geleverd, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
TSN ThuiszorgJachtlaan 92-49934 JDDelfzijl
TSN ThuiszorgBreekweg 2e9965 TELeens
BuurtzorgFam Bronsweg 229945 PSWagenborgen
Restaurant De AanlegKoningin Wilhelminapark 239934 EHDelfzijl
Restaurant Zonnehuis BetingeStaeteStaalstraat 19933 KJDelfzijl
BuurtzorgBorgweg 369951 BGWinsum
SPAR KappenKerkstraat 589945 SHWagenborgen
TSN ThuiszorgMeeden 3E9951 HZWinsum
Keurslager KampsRegnerus Praediniusstraat 109951 CBWinsum
SPAR GijzenHoofdstraat 449951 ACWinsum
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Nieuw Scheemda

Een aantal bejaardentehuizen in de gemeente Nieuw Scheemda bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants serveren ambachtelijke gerechten als Spinaziestamppot, omelet, tegen lage kosten. Op deze plek kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants is het mogelijk om de gerechten te laten bezorgen. Op de URL www.gemeente-oldambt.nl ontdekt u meer informatie overde aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Dieetmaaltijden.

Feiten

 • Provincie: Groningen
 • Gemeente: Oldambt
 • Netnummer: 0598 (+31598)
 • Hoofdpostcode: 9943
 • Wijk: Winschoten

Lekkere maaltijden

 • Kipstukjes in mosterdsaus
 • Zalmfilet in saus
 • Eendenvlees in zoetzure saus
 • Zalmfilet in mosterdsaus
 • Zalm in dillesaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Wat is het precieze probleem? Doelen we op lichte zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of is er behoefte aan meer grondige ondersteuning als thuishulp bij eten?

 2. Subsidie aanvragen

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Bekijk welke zorgvormen beschikbaar zijn. Vergelijk Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Oldambt faciliteert omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeente-oldambt.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitkiezen

  Ontdek de maaltijdservices in Nieuw Scheemda voor ouderen en selecteer de relevantste. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en beschikbare diëten. Bekijk of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw maaltijden kunt u thuis verwachten, tegenwoordig door een persoonlijke bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd gebeurt zonder problemen in de magnetron, oven of in de pan. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel ‘m in op zo’n 6 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is dagverse bereiding, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en verantwoord. Tafeltje dekje is perfect voor mensen waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

Dit hangt sterk af van het type eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al voor €3,80. Koelverse maaltijden bestelt u vanaf €7,40. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Nieuw Scheemda is er al voor €7,60. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers zorgt voor meer vrijheid. Proberen? Kies eens een proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Uw maaltijdservice legt het eerste contact met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt de maaltijden thuis en geeft verdere uitleg.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden seniorenmaaltijden thuis krijgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U koopt altijd de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch & online). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2023

Eten aan huis bezorgen in Nieuw Scheemda is sterk in opkomst. Voor cliënten die het huishouden nog prima managen biedt dit meer tijd en structuur. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden kwiek en energiek blijven. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Ook zijn de diepvries- en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Ze bevatten steeds meer groenten, goede vitaminen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze vers bereidde maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een moment dat het u schikt. Kant en klaar maaltijden Nieuw Scheemda: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 9943”. Mogelijk interessant: Kant en klaar maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw diëten en allergieën. lactosevrij, gemalen, zoutarm, natriumarm of juist koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch, eiwitrijk: iedereen kan er terecht.

 1. Zoutarm: maaltijden met zo’n < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder lactose (melk-toevoegingen).
 4. Vegetarisch: altijd zonder vlees/vis, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!