Maaltijdvoorziening Berkelland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Berkelland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Berkelland is zeer populair bij alle ouderen die mede door ouderdom of ernstige beperkingen niet zelf kunnen koken. In de gemeente Berkelland zijn er verschillende maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Het gaat om landelijke bezorgservices zoals Mealhero, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. D.m.v. deze betrouwbare instellingen heeft iedereen toegang tot lekkere diners als Kipfilet in saus en/of Runderhachee, rode kool, aardappelpuree. Op deze website doorzoekt u aanbieders en handige inlichtingen over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7271
Kosten (indicatie)v.a. €5,38
Recept tipKippenvlees in kerriesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Berkelland

Een juist maaltijdplan is belangrijk voor uw vitaliteit. Een gezond gerecht met voldoende groenten mag men niet overslaan. Wil naar de supermarkt gaan en het bereiden van een maaltijd niet eigenhandig vanwege fysieke ongemakken? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig zijn er handige subsidies en maaltijdregelingen. Denk dan aan: een vaste korting op maaltijden aan huis, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe gaat dit precies in z’n werk? Er zijn verscheidene wetten en subsidieregelingen. Hierna bespreken we deze zorgwetten; WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en persoonlijke mantelzorg. In sommige gevallen is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Berkelland.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Berkelland. Uniek voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een boodschappenhulp
 • Leveren van magnetronmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die de hele dag door intensieve zorg of een oogje in het zeil nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk aan bejaarden met dementie of senioren met een lichamelijke beperking. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een seniorenmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. In sommige gevallen kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij kleine boodschappen doen of samen eten. In Berkelland kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Berkelland vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Berkelland? In deze plaats zien we verschillende bezorgservices en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt denken aan gerechten als Halskarbonade met jus, doperwten met worteltjes en gekookte aardappelen en Kipfilet met vleesjus, aardappelpuree, snijbonen. Er zijn aanbieders die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten & vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en keukens die het eten opgewarmd brengen.

 • Geen moeite met een magnetron of oven? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u treft. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen mantelzorger die voor u klaar staat? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, u hoeft niets te doen.
 • Hieronder bieden wij een lijst met bekende landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
Keurslager LautenschutzKoninginnelaan 447315 BTApeldoorn
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
Keurslagerij KuenenDorpsstraat 667261 AXRuurlo
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Berkelland

Verschillende buurthuizen rondom Berkelland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren de lekkerste gerechten als Rundertartaartjes, rode kool, gebakken aardappelen, voor scherpe prijzen. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten aan huis te bezorgen. Op uw gemeente website www.gemeenteberkelland.nl spot u details aangaande de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Subsidie.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • Netnummer: 0545 (+31545)
 • Centrale postcode: 7271
 • Populaire wijk: Borculo

Maaltijd ideën

 • Kalkoenmedaillons in saus
 • Lamsvlees in saus
 • Rundergehaktbal in jus
 • Gestoofde lamsschouder
 • Zomerzuurkool met casselerrib

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Specificeer zorgvraag

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor eenvoudige ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of spreken we over ingrijpendere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het duidelijk waar u behoefte aan heeft? Vergelijk welke vormen van zorg geschikt zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat uw gemeente Berkelland regelt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Analyseer de maaltijdservices in Berkelland voor ouderen en zoek de beste uit. Neem zaken in acht als: bestelopties, betaalopties, klantenservice en hoe groot het aanbod is. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis gebracht worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en stel de tijd in op zo’n 8 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

In grote lijnen zijn er 3 alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers & vriesvers. Het pluspunt van koelvers is maximale versheid, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, echter verminderd fris en lekker. Tafeltje dekje biedt uitkomst wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

Dit hangt sterk af van de persoonlijke eet-voorkeuren. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,30. Voedzame koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Berkelland is beschikbaar vanaf €8,30. Veelal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Bestel veilig en snel zo’n proefpakket. Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Daarbij plannen ze een eerste bezorging in, en de regionale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en verstrekt benodigde info.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken een service voor thuismaaltijden? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. U bestelt wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (zonder minimale afname).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Berkelland is ontzettend handig. Voor inwoners die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer vrije tijd en routine. Voor cliënten die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het meer een noodzaak. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat senioren voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Daarnaast zijn ook diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze verse maaltijden gaat ontzettend gemakkelijk in de magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Berkelland: “bezorgen geeft goede ondersteuning in postcodegebied 7160, 7161”. Ga door naar: Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw diëten en allergieën. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, natriumarm en niet te vergeten veganistisch, koolhydraatarm, eiwitrijk, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: menu’s met maximaal < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente