Maaltijdvoorziening Neede

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Neede

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Neede is ideaal voor alle hulpbehoevenden die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Berkelland kunt u kiezen uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of thuiszorg bedrijven die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. D.m.v. zulk soort mogelijkheden kan men zeker zijn van gezonde recepten als Speklapje in jus en/of Nasi Indisch rundvlees. Via onze service bekijkt u eet-instellingen en waardevolle kennis inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7161
Kosten (indicatie)v.a. €6,2
Recept tipBami goreng met kipsaté

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Neede

Een speciaal eetpatroon is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen draagt hier zeker aan bij. Lukt naar de supermarkt gaan en lekker kokkerellen niet zelfstandig ten gevolge van gezondheidsproblemen? En heeft u laag inkomen? Daarvoor kunt u een beroep doen op interessante maaltijdregelingen / subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt een beroep doen op speciale maaltijdsubsidies en wetten. In het volgende schema benaderen we de belangrijkste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en de mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand bij de gemeente Berkelland.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Berkelland. Te gebruiken door mensen die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en als assistentie bij mantelzorg.

 • Iemand die de boodschappen doet
 • Bezorgen van opwarmmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is bedoeld voor senioren die doorlopend goede zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende mensen of bewoners met handicaps. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toezicht bij het eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Over het algemeen ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is langdurige en intensieve zorg voor een hulpbehoevende. Soms kan een partner helpen met het doen van boodschappen of een maaltijd opwarmen. In Neede kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Meer info op o.a. NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Neede vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Neede? In de regio zijn er talloze maaltijdservices en vrijwilligers die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt hierbij denken aan onder andere Quinoa met gra­naat­ap­pel & avo­ca­do of Varkensschnitzel, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. U kunt kiezen voor instellingen die voornamelijk gericht zijn op koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en aanbieders die uw maal warm aanleveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Wij raden aan om te beginnen met vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er niemand die hierbij een rol kan spelen? Dan raden wij tafeltje dekje aan. De maaltijd wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hierna bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
PolbeekVan Dorenborchstraat 17203 CAZutphen
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Neede

Sommige verzorgingstehuizen in en rondom Neede bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een apart buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants bieden gezonde maaltijden zoals Varkenshaasstukjes in bearnaisesaus, Spinazie à la crème, Volkoren spaghetti, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe is het bovendien mogelijk om het aanbod op te halen of te laten bezorgen. Middels www.gemeenteberkelland.nl vindt u locaties en gegevens over de seniorenrestaurants in uw omgeving. Ga door naar: Proefpakket.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • Regionummer: 0545 (+31545)
 • Centrale postcode: 7161
 • Wijk: Borculo

Maaltijd suggesties

 • Parijse worteltjes
 • Kip Andorra
 • Gepaneerde kipstukjes
 • Maaltijdpoffertjes
 • Minestronesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat is het precieze probleem? Spreekt met van kortstondige ondersteuning zoals koken of opwarmen van gerechten? Of betreft het meer grondige ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Bekijk de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Doorzoek Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Lees u ook in over wat de gemeente Berkelland regelt met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Neede voor ouderen en maak een keuze. Controleer altijd bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Bekijk of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De maaltijden zullen thuis gebracht worden, steeds vaker op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de bezorgmaaltijd kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en stel de tijd in op circa 5 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

In de basis zijn er 3 keuzemogelijkheden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. Een vriesvers gerecht is veel langer houdbaar, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is praktisch wanneer zelf opwarmen niet lukt.

Wat kosten maaltijden voor ouderen aan huis?

De kosten zijn afhankelijk van de persoonlijke eet-voorkeuren. Diepvriesmaaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,50. Koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €6,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Neede is er al vanaf €7,90. Normaliter wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Koop daarom snel zo’n proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder en zal de service nader toelichten. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en verstrekt benodigde info.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken bezorgmaaltijden thuis ontvangen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden bezorgd krijgen. Men bestelt altijd eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U hebt dus geen verplichtingen (geen afname verplichting).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Neede is een ware uitkomst. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken resulteert dit in ongebondenheid en autonomie. Voor senioren die niet meer naar de winkel kunnen is het iets noodzakelijks. Het gaat om gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met verse seizoensgroenten. Evenzeer zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten in kwaliteit gestegen. Bomvol verse groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrij van kleur- smaak en geurstoffen. Het verwarmen van deze heerlijke maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Neede: “bezorgen houdt in: veel gemak in postcodegebied 7160, 7161”. Ga door naar: Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, glutenvrij, natriumarm, zoutarm en ook koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, vegetarisch: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: maaltijden met nooit meer dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!