Maaltijdvoorziening Haarlo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Haarlo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Haarlo wordt veel gebruikt door alle hulpbehoevenden die door ouderdom of door iets anders niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Berkelland zien we velerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld landelijk actieve bedrijven zoals Eten Met Gemak, of zorghuizen en tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door deze leveranciers kan elke oudere weer genieten van voedzame maaltijden als Draadjesvlees in jus en Zalm in vissaus, wortelen een aardappelpuree. Op deze pagina bekijkt men de verschillende services en bruikbare informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7273
Kosten (indicatie)v.a. €6,46
Geschikte maaltijdVegetarische balletjes in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Haarlo

Een bepaald eetpatroon is belangrijk voor de gezondheid. Een voedzaam diner met voldoende vitaminen staat hierbij centraal. Kan boodschappen doen en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer door het feit dat u een jaartje ouder wordt? En heeft u laag inkomen? Daarvoor zijn er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op diverse wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema bespreken we de populairste vormen: WMO, ZVW en WLZ, en lokale mantelzorg. Eventueel is er ook ruimte voor bijzondere bijstand bij de gemeente Berkelland.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt geregeld door de gemeente Berkelland. Te gebruiken door inwoners die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en voor mantelzorgers.

 • Ondersteuning bij boodschappen doen
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is unieke voor senioren die permanent intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden of senioren met beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij opwarmen magnetronmaaltijd
 • Moment voor samen eten
 • CIZ behandelt de aanvraag

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Dikwijls ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • toezicht bij eten
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij het doen van boodschappen of helpen met eten en drinken. In Haarlo staan ook vrijwilligers klaar die mantelzorgers kunnen ontlasten.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Zie ook zorgvoorbeter.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Haarlo vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Haarlo? In de regio kunt u kiezen uit meerdere firma’s en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kibbeling in dillesaus, babyworteltjes en aardappelpuree of Sucadelapje met jus, perencompote en aardappelpuree. U kunt kiezen voor instellingen die gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en organisaties die de gerechten warm bezorgen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op ieder gewenst moment. U geniet van maximale vrijheid.
 • Is zelfstandig eten verwarmen lastig, en heeft u geen thuiszorg die hierin uitkomst kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm geleverd, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
Thuiszorg BeersMeester van Hasseltlaan 167316 DMApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Keurslager LautenschutzKoninginnelaan 447315 BTApeldoorn
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
Onze lijst met opties aanpassen of uit laten breiden? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Haarlo

Diverse buurthuizen in de streek Haarlo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants hebben een aanbod uitstekende gerechten zoals Kipnuggets, kerriesaus, gebakken aardappelen, voor scherpe prijzen. In het restaurant kunt u ook andere senioren ontmoeten. Soms bieden ze ook de optie de gerechten thuis te laten bezorgen. Via www.gemeenteberkelland.nl spot u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bekijk ook info over Tafeltje dekje.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • (Regio) nummer: 0545 (+31545)
 • Hoofdpostcode: 7273
 • Wijk: Borculo

Maaltijd suggesties

 • Indisch gehaktbrood
 • Nasi kip saté
 • Pittige sperzieboontjes
 • Gegrilde kippenpoot
 • Nasi goreng, quorn, satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Spreken we over beperkte zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente ondersteuning als thuiszorg?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Doorzoek welke soorten zorg tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO & WLZ. Bekijk ook wat de gemeente Berkelland aanbiedt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst bepalen

  Ontdek de maaltijdservices in Haarlo voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Controleer altijd de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het assortiment. Bekijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door een lokale bezorger, op een vast moment. De bereiding van het gerecht gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en zet hem op tussen de 6 en 8 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Welke verschillende gerechten zijn er?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Koelvers biedt de meest verse maaltijden, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en meer zout. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de specificaties van de gerechten. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €3,60. Heerlijke koelverse maaltijden kunt u al aanvragen voor €5,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Haarlo bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. Meestal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Interesse in een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel een proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de regionale bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. Men selecteert altijd de maaltijden die u aanspreken (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (geen afname verplichting).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Haarlo kent vele pluspunten. Voor ouderen die nog wel zelfstandig kunnen koken resulteert dit in meer rust en gemak. Voor cliënten die niet meer op eigen benen staan is het iets noodzakelijks. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat mensen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. Bovenal de dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Verder zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, noodzakelijke mineralen (B12) en weinig conserveringsmiddelen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Haarlo: “bezorgen verschaft veel gemak in postcodegebied 7273”. Mogelijk interessant: Diepvriesmaaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uw dieet, allergie of voorkeuren. natriumarm, gemalen, zoutarm, glutenvrij of misschien veganistisch, vloeibaar, eiwitrijk, koolhydraatarm: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: voedsel met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie of een glutenintolerantie.
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!