Maaltijdvoorziening Eibergen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Eibergen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Eibergen is zeer populair bij alle hulpbehoevenden die vanwege ouderdom of door een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Berkelland kunt u kiezen uit allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijke maaltijdservices als Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en restaurants die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. Door dergelijke organisaties zit er niemand zonder complete diners als Kaaskroketjes en Zalmfilet in zoete mosterdsaus. Onderstaand treft u leveranciers en handige details inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7151
Kosten (indicatie)v.a. €6,17
Smaakvolle maaltijdPasta carbonara

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Eibergen

Een goed voedingsvoorschrift is cruciaal voor een verantwoorde levensstijl. Een gezond diner vol mineralen is dan ook essentieel. Kan een bezoekje aan de winkel en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ten gevolge van het feit dat u een jaartje ouder wordt? En beschikt u over onvoldoende geld? Dan kunt u aanspraak doen op handige maaltijdregelingen en subsidies. Dat kan betekenen: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Heeft u hulp nodig? U dient rekening te houden met meerdere subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf vertellen we wat meer over de beste regelingen: ZVW (thuiszorg), WMO en WLZ, en eigen mantelzorg. In sommige gevallen zijn er regelingen voor bijzondere bijstand via de gemeente Berkelland.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Berkelland. Te gebruiken door inwoners die problemen ondervinden bij het op eigen benen thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor senioren die continu intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere bejaarden met dementie of inwoners met fysieke ongemakken. Ook is er budget beschikbaar voor voeding (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Gezamenlijk eten
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken geregeld via de zorgverzekering. Meestal gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is ondersteuning aan iemand met wie zij een sociale relatie hebben. Onder sommige omstandigheden kan iemand uit de sociale omgeving ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of een maaltijd brengen. In Eibergen zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Verdere info vindt u ook op Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Eibergen vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Eibergen? In de buurt van uw postcode vinden we veel verschillende aanbieders en instanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Rundervink in jus met stamppot broccoli of Speklapjes met jus, rode bieten met zilveruitjes en aardappelpuree. U kunt kiezen voor leveranciers met expertise op het gebied van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en bedrijven die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten & koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron op een moment dat het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u niemand die kan helpen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw diner wordt warm bezorgd, u kunt direct aan tafel.
 • Hierna treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, wijkrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Marga KlompeZiekenhuisstraat 147141 ANGroenlo
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
BuurtzorgGrotestraat 307151 BGEibergen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 317136 LEZieuwent
Het ZwaantjeZieuwentseweg 17131 LALichtenvoorde
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Neem dan contact op via email.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Eibergen

Sommige zorginstellingen in de gemeente Eibergen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en hebben een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Dergelijke wijkrestaurants verstrekken smaakvolle gerechten zoals Kippenvlees in kerriesaus, tegen een aantrekkelijke prijs. Daar is genoeg plek voor sociale ontmoetingen. Bij sommige restaurants is het bovendien mogelijk om de specialiteiten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.gemeenteberkelland.nl bekijkt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die er zijn. Mogelijk interessant: Thuiszorg.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • Regionummer: 0545 (+31545)
 • Centrale postcode: 7151
 • Wijk: Borculo

Maaltijd suggesties

 • Gebakken kibbeling
 • Nasi goreng
 • Zalmfilet in roomsaus
 • Witlof ovenschotel
 • Macaronischotel bolognese

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Kiest men voor lichte zorg zoals boodschappen doen of koken? Of hebben we het over meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Een subsidie regelen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Vergelijk welke vormen van hulp tot de opties behoren. Zoek naar Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO of WLZ. Check ook wat uw gemeente Berkelland verzorgt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier selecteren

  Onderzoek de maaltijdservices in Eibergen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Bekijk grondig beschikbare bezorgdagen en type maaltijden. Vraag of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De gerechten zullen thuis gebracht worden, steeds vaker door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de thuismaaltijd gaat zonder slag of stoot d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

U heeft eigenlijk drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse ingrediënten, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je langer bewaren, echter verminderd fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een bezorgmaaltijd zelf opwarmen lastig is.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,70. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Eibergen is beschikbaar vanaf €8,70. Normaal wordt het dan kosteloos bij u thuisbezorgd.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. Een maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Zo wordt er een levering ingepland, en de persoonlijke bezorger bezorgt de maaltijden thuis en verstrekt benodigde info.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een bezorgservice voor maaltijden? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden laten bezorgen. U kiest wekelijks zelf de lekkerste maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (geen verplichtingen).


Maaltijdservice voor dieetmaaltijden in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Eibergen is een service waar velen gebruik van maken. Voor bejaarden die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit ongebondenheid en routine. Voor bejaarden die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het soms de enige oplossing. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat hulpbehoevenden voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Evenzeer zijn de diepvries- en koelverse maaltijden sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze gezonde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Eibergen: “bezorgen biedt veel vrijheid in postcodegebied 7150, 7151, 7152”. Klik verder naar WLZ.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. glutenvrij, natriumarm, zoutarm, lactosevrij of misschien veganistisch, eiwitrijk, vegetarisch, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van een glutenintolerantie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: zonder toevoegingen van vlees & vis, maar met vleesvervangers vol ijzer, B12 en zink.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken steeds moeilijker gaat.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!