Maaltijdvoorziening Rekken

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rekken

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rekken is ideaal voor alle bejaarden die door ouderdom of een handicap niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Berkelland is er de keuze uit meerdere maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld bedrijven met landelijke dekking als Uitgekookt, of thuiszorg instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. Dankzij deze unieke leveranciers is iedereen verzekerd van complete gerechten zoals Kipschnitzel en/of Runderstooflapje met jus, bloemkool à la crème en gekookte aardappelen. Via onze service treft men eet-instellingen en bruikbare gegevens over subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7157
Kosten (indicatie)v.a. €6,19
Recept tipBraadworst in barbecuesaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Rekken

Een uitgekiend voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam diner vol vitaminen is dan ook een belangrijke factor. Gaat boodschappen kopen en lekker kokkerellen niet meer ter wille van complicaties rondom de gezondheid? En is uw inkomen beperkt? Dan kunt u eens kijken naar belangrijke subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: goedkope maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe maak ik hier aanspraak op? U kunt zich beroepen op velerlei subsidievormen en zorgwetten. In het volgende schema gaan we dieper in op de meest toegepaste wetten: WLZ, ZVW (thuiszorg en de WMO, als ook mantelzorg. Misschien heeft u ook recht op bijzondere bijstand bij de gemeente Berkelland.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt beheerd door de gemeente Berkelland. Ontwikkeld voor senioren die hulp nodig hebben bij het zelfredzaam blijven en voor mantelzorgers.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is met name voor mensen die 24/7 intensieve zorg of controle behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie en inwoners met fysieke ongemakken. Ook relevant bij een hulpvraag rondom de avondmaaltijd (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en ontvangt u al veel zorg? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. Over het algemeen wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • hulp bij toediening
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kan een vriend of kennis helpen met een bezoekje aan de winkel brengen of samen eten. In Rekken staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de familie
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rekken vergelijken

In contact komen met een warme maaltijdvoorziening in Rekken? In uw omgeving onderscheiden we een aantal bezorgservices en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Rundersaucijs met jus, Zomerse zuurkool met ananas en rozijn, Gekookte aardappelen of Rundersaucijsje met vleesjus, aardappelpuree, rode bieten. U kunt kiezen uit bezorgdiensten die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en keukens die uw avondmaaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen als het u gelegen komt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm aan huis geleverd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder treft u een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk terecht kunt.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
PolbeekVan Dorenborchstraat 17203 CAZutphen
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Contact opnemen kan per mail.

Restaurant voor ouderen en tafeltje dekje in Rekken

Sommige bejaardentehuizen rondom Rekken bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en faciliteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Maatschappelijke wijkrestaurants serveren gezonde maaltijden zoals Javaanse kip met five-spices, kruidenrijst met doperwten, met weinig winstmarge. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan is het tevens mogelijk om de specialiteiten bij u thuis te brengen. Aan de hand van www.gemeenteberkelland.nl ontdekt u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Wellicht relevant: Bijzondere bijstand.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • (Regio) nummer: 0545 (+31545)
 • Centrale postcode: 7157
 • Veel gezochte wijk: Borculo

Lekkere maaltijden

 • Gepofte aardappels
 • Runderlapje
 • Kipragout champignons
 • Naturel-pannenkoek
 • Minestronesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Doelen we op tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of hebben we het over meer intensieve zorg als hulp bij het eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen geschikt zijn. Bekijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering en WLZ. Bekijk ook wat uw gemeente Berkelland aanbiedt inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdbezorger kiezen

  Onderzoek de maaltijdservices in Rekken voor ouderen en maak een keuze. Let goed op de manier waarop u kunt bestellen en betalen en beschikbare diëten. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De magnetronmaaltijd opwarmen

  De bestellingen zult u thuisbezorgd krijgen, altijd door uw eigen bezorger. Het eten opwarmen kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Maak wat gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in zo’n 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

Feitelijk zijn er 3 smaken: koelvers, vriesvers en tafeltje dekje (warme maaltijden). Waarom kiezen voor koelvers? Om super verse leveringen, echter de houdbaarheid is beperkt. De houdbaarheid van vriesvers is beter, echter verminderd fris en smaakvol. Tafeltje dekje is praktisch voor senioren waarbij zelf opwarmen niet lukt.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort gerecht. Vriesverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €3,50. Koelverse gerechten koopt u voor circa €7,10. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rekken kunt u al aanvragen voor €8,70. Normaliter is dit inclusief bezorging.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Voor een test bestelt men proef bestellingen (pakketten). Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen voor nadere kennismaking. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale bezorger bezorgt het proefpakket aan huis en geeft verdere uitleg.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks eigenhandig de maaltijden (online, telefonisch & met de bestellijst). U houdt de regie in eigen handen (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden aan huis in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Rekken is sterk in opkomst. Voor bewoners die nog wel zelfstandig kunnen koken verschaft dit meer zelfstandigheid en structuur. Voor mensen die niet meer naar de winkel kunnen is het bijna een vereiste. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Steeds populairder zijn de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Ook zijn de diepvries- en koelverse maaltijden enorm vooruitgegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke voedingsstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het opwarmen van deze voedzame maaltijden kan eenvoudig in de oven of magnetron, op momenten van uw voorkeur. Kant en klaar maaltijden Rekken: “bezorgen levert perfect service in postcodegebied 7157”. Wellicht relevant: Mantelzorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten leveren unieke / persoonlijke diensten voor uw dieet, allergie of voorkeuren. glutenvrij, natriumarm, lactosevrij, gemalen of juist vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is geschikte voor coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar bomvol groenten en vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en slikken lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!