Maaltijdvoorziening Winterswijk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Winterswijk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Winterswijk is geschikt voor alle bejaarden die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking niet meer zelf een avondmaal klaar kunnen maken. In de gemeente Winterswijk zijn er veel interessante maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Dit kunnen zijn; landelijke instellingen als Eten Met Gemak, of thuiszorg tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen langsbrengen. D.m.v. zulk soort diensten kan iedereen rekenen op heerlijke maaltijden zoals Omelet in bearnaisesaus, Zilvervliesrijst-groenteschotel en Varkenshaasje in pepersaus. Op deze website vergelijkt men eetpunten en essentiële details betreffende subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteWinterswijk
Regio-code0543 (+31543)
Postcode7101
Kosten (indicatie)v.a. €5,82
Voorbeeld maaltijdSpinaziestamppot

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Winterswijk

Een eigen eetpatroon is noodzakelijk voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner vol groenten mag men niet overslaan. Lukt een bezoekje aan de winkel en gerechten klaarmaken niet 100% veilig meer ten gevolge van leeftijd en/of handicap? En heeft u laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u gebruik maken van handige maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren goedkope maaltijden aan huis, Gezamenlijk de maaltijd nemen in lokale eetpunten of hulp bij u thuis. Waar heb ik recht op? Hiervoor zijn er speciale zorgwetten en maaltijdsubsidies. In deze paragraaf verwerken we deze vormen van zorg: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en lokale mantelzorg. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor bijzondere bijstand in de gemeente Winterswijk.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt geregeld door de gemeente Winterswijk. Ontwikkeld voor ouderen die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informeer bij de gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor senioren die permanent zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Omstandigheden zoals: ouderen met dementie en inwoners met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Toediening van eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gebeurt dit in de vorm van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van kant-en-klaar maaltijden
 • toezicht bij eten
 • Informeer bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Vaak kunnen vrienden helpen met kleine boodschappen doen of samen eten. In Winterswijk zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Persoonlijke zorg
 • Meer info op o.a. mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Winterswijk vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Winterswijk? In en rondom uw woonplaats bestaat er de keuze uit flink wat bedrijven en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. Eten zoals Runderlapje rodewijnsaus, rustica, spinazie, doperwten, truffelpuree of Minestronesoep. U kunt kiezen uit leveranciers die zich focussen op koelverse gerechten of vriesverse maaltijden die u zelf kunt opwarmen, en leveranciers die de menu’s warm bezorgen.

 • Kunt u zelf een magnetron bedienen? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. Dit is op te warmen zodra het u uitkomt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Is dit erg lastig voor u, en heeft u niet iemand die hierbij een rol kan spelen? Dan bent u beter af met tafeltje dekje. Het menu wordt warm bezorgd, u hoeft niets te doen.
 • Onderstaand vindt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgVredenseweg 797101 LLWinterswijk
Marga KlompeGeurdenstraat 17122 CGAalten
Marga KlompeVredenseweg 81E7101 LMWinterswijk
BuurtzorgMaurits Prinsstraat 67091 CVDinxperlo
Eten bij RicoMarkt 1A7091 CJDinxperlo
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
Keurslager DaalsWillinkstraat 47101 NEWinterswijk
BuurtzorgStationsstraat 32 A7122 ATAalten
Slagerij GleisPrinsenstraat 107121 AGAalten
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Contact opnemen kan per mail.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Winterswijk

Een aantal verzorgingstehuizen in de streek Winterswijk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een sociaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants serveren uitstekende menu’s zoals Hete Bliksem met een speklapje, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt is ook voldoende gelegenheid om te praten. Zo nu en dan is het bovendien mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Op www.winterswijk.nl bekijkt u specifieke info m.b.t. de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Mogelijk interessant: Subsidie.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Winterswijk
 • (Regio) nummer: 0543 (+31543)
 • Postcodegebied: 7101
 • Lokale wijk: Stad

Voorbeeld maaltijden

 • Ajam pangang, bami goreng
 • Risotto, bospaddestoelen
 • Gewokte spinazie
 • Varkenslapjes in jus
 • Lekkerbekje met sperziebonen

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag inventariseren

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om permanente ondersteuning als hulp bij toedienen?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek welke vormen van hulp tot de opties behoren. Bekijk WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Achterhaal ook wat de gemeente Winterswijk aanbiedt ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.winterswijk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst selecteren

  Check de maaltijdservices in Winterswijk voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en het wisselende aanbod. Kijk of proefpakketten aan huis geleverd worden bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, in de regel op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan moeiteloos in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, plaats de verpakking in de magnetron (600 watt) en zet hem op een kleine 6 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Koelvers biedt 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en lekker. Tafeltje dekje is ideaal voor senioren waarbij een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met de gekozen opties. Vriesverse maaltijden zijn verkrijgbaar vanaf €4,40. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €7,10. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Winterswijk kunt u al aanvragen voor €8,80. Meestal is dit inclusief bezorging.

Kan ik op meerdere manieren bestellen voor mijn ouders?

Zoekt u een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Kies daarom direct voor zo’n proefbestelling (pakket). Vul het formulier in. Een (online) maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren voor nadere toelichting. Zo wordt er een levering ingepland, de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en geeft antwoord op vragen.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. Men bepaald wekelijks persoonlijk uw maaltijden (met de bestellijst, telefonisch & online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder contract).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Winterswijk kent vele pluspunten. Voor cliënten die nog op eigen benen staan faciliteert dit meer tijd en autonomie. Voor ouderen die niet meer op eigen benen staan is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat ouderen voldoende vitaminen en mineralen binnen krijgen. In het bijzonder deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Daarbij zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden steeds beter. Ze bevatten steeds meer groenten, belangrijke vitaminen (B12) en weinig ongezonde toevoegingen. Het bereiden van deze gezonde maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Winterswijk: “bezorgen geeft veel vrijheid in postcodegebied 7100, 7101, 7102, 7103”. Klik verder naar Maaltijdservice.nl.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. gemalen, zoutarm, natriumarm, glutenvrij en ook veganistisch, koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: specialiteiten met plusminus 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente