Maaltijdvoorziening Gelselaar

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Gelselaar

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Gelselaar is ideaal voor alle inwoners die i.v.m ouderdom of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. In de gemeente Berkelland onderscheiden we allerlei maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn landelijk opererende diensten als Apetito, of thuiszorg vrijwilligersorganisaties die warme maaltijden voor ouderen verzorgen. Door gebruik te maken van deze unieke voorzieningen kan elke oudere weer genieten van de lekkerste menu’s zoals Aardappelgratin of Schnitzel champignonsaus. Hieronder vergelijkt men aanbieders en bruikbare kennis omtrent subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7275
Kosten (indicatie)v.a. €6,47
Geschikte maaltijdPastaschotel met spinazie

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Gelselaar

Een gebalanceerd voedingspatroon is essentieel voor uw gezonde leefstijl. Een gezond recept vol groenten is dan ook een belangrijke factor. Lukt boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet 100% veilig meer ter wille van fysieke ongemakken? En heeft u laag inkomen? Dan kunt u aanspraak doen op bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Concreet: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, voordelig eten in een lokaal restaurant, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Hoe werkt dit? Er zijn verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema zoomen we in op een aantal van deze wetten: Thuiszorg (wijkverpleging via Zvw), WMO of de Wet langdurige zorg, en de mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand in de gemeente Berkelland.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Berkelland. Relevant voor mensen die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuis wonen en hulp bij mantelzorg.

 • Iemand die naar de supermarkt gaat
 • Aantrekkelijke maaltijdservice korting
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

Deze wet langdurige zorg is unieke voor bewoners die continu zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Onder andere mensen met dementie en bejaarden met lichamelijke handicaps. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding (bijv. toezicht bij eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Toediening van eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken georganiseerd door de zorgverzekering. Meestal ontvangt u zorg d.m.v. thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd opwarmen
 • ondersteuning bij toedienen
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die wordt geboden aan familie, vrienden en bekenden. In sommige gevallen kan een familielid of vriend helpen met boodschappen kopen of een maaltijd opwarmen. In Gelselaar staan ook vrijwilligers klaar die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Zie ook NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Gelselaar vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Gelselaar? In deze streek vinden we meerdere partijen en zorghuizen die warme maaltijden aan huis bezorgen bij ouderen en invaliden. Eten zoals Varkensreepjes in champignonsaus, broccoli, bloemkool, wortelmix en aardappelpuree en Hamburger, ui en champignons. Er zijn instellingen die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en services die uw maal opgewarmd leveren.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat schikt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en heeft u niet iemand die u hierbij hulp kan bieden? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt direct eten.
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of buurtrestaurants waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
Thuiszorg BeersMeester van Hasseltlaan 167316 DMApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Keurslager LautenschutzKoninginnelaan 447315 BTApeldoorn
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
Bedrijf toevoegen of een vermelding aanpassen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Gelselaar

Een deel van de bejaardentehuizen in de omgeving Gelselaar bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een apart buurtrestaurant voor senioren. Sociale wijkrestaurants bieden vitale gerechten als Kalkoenfilet in jus, spinazie a la crème en gekookte aardappelen, met weinig winstmarge. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Bij sommige eetpunten bestaat er de optie om het eten af te halen of te laten bezorgen. Op de URL www.gemeenteberkelland.nl spot u aanvullende info over de seniorenrestaurants waar u heen kunt. Klik verder naar Kant en klaar maaltijden.

Cijfers en feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • (Net) nummer: 0545 (+31545)
 • Postcode: 7275
 • Lokale wijk: Borculo

Smaakvolle maaltijden

 • Spinazie a la creme
 • Bami kip saté
 • Gekarameliseerde witlof
 • Stamppot boerenkool
 • Nasi goreng, quorn, satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op kortstondige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer intensieve ondersteuning als het toedienen van eten?

 2. Subsidieregeling bekijken

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Doorzoek welke soorten zorg mogelijk zijn. Zoek naar WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Ontdek ook wat uw gemeente Berkelland te bieden heeft m.b.t. subsidie voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Beoordeel de maaltijdservices in Gelselaar voor ouderen en maak een keuze. Let op belangrijk dingen zoals: bestelopties, betaalopties, klantenservice en eventuele diëten. Vind uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De menu’s worden aan huis bezorgd, in de regel door een regionale chauffeur op een vaste dag. De bereiding van het gerecht kan simpelweg d.m.v. de magnetron en / of oven. Prik gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en verhit de maaltijd in ongeveer 8 minuten. Uw diner is gereed!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

Feitelijk zijn er drie mogelijkheden: vriesvers, koelvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het voordeel van koelvers is de meest verse maaltijden, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is handig op momenten wanneer een magnetronmaaltijd verwarmen onmogelijk is.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

Dat heeft te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €4,90. Koelverse gerechten vindt u al vanaf €7,60. Zo’n speciale warme maaltijd aan huis voor ouderen in Gelselaar is er al voor €8,10. Normaliter betaalt u geen extra bezorgkosten.

Kan ik maaltijden voor mijn ouders aanvragen?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? Een ouderen-maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Probeer het uit met proefpakketten. Vul de gegevens van uw ouders in. De maaltijdservice voor 65-plussers zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger levert de gerechten aan huis en geeft verdere uitleg.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u weer thuis na een ziekenhuisopname, en wilt u slechts tijdelijk een maaltijdservice aan huis? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. U selecteert steeds eigenhandig de maaltijden (telefonisch, online of met de bestellijst). U bent dus volledig flexibel (zonder verplichtingen).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Gelselaar kent vele pluspunten. Voor mensen die nog wel zelf hun potje kunnen koken geeft dat meer vrije tijd en structuur. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast een “must”. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat mensen niet ondervoed raken. Vooral de dagverse maaltijden met goede verhoudingen verse groenten. Evenzeer zijn de diepvries + koelverse menu’s steeds gezonder. Tegenwoordig met veel groenten, noodzakelijke vitaminen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het verwarmen van deze vers bereidde maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Gelselaar: “bezorgen resulteert in veel voordelen in postcodegebied 7275”. Mogelijk interessant: Tafeltje dekje.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eetpatroon. glutenvrij, lactosevrij, zoutarm, gemalen of wellicht veganistisch, koolhydraatarm, vegetarisch, vloeibaar: er is steeds meer mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met zo’n 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is voor ouderen met coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: menu’s zonder lactose (koemelk).
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar vol groenten, peulvruchten en noten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!