Maaltijdvoorziening Beltrum

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Beltrum

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Beltrum is aantrekkelijk voor alle ouderen die vanwege leeftijd of ernstige beperkingen tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Berkelland zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld grote landelijke instanties als De Dievpriesman, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. D.m.v. deze unieke services zit er niemand zonder lekkere diners als Spinaziestamppot en/of Kalfssaucijs met mosterdjus, gebakken wedges en bloemkool a la crème. Op deze pagina vergelijkt men populaire bezorgers en praktische informatie aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0544 (+31544)
Postcode7156
Kosten (indicatie)v.a. €6,18
Recept tipGegrilde groentenmix in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen februari 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Beltrum

Een uitgekiend maaltijdplan is aan te raden voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner vol voedingsstoffen staat hierbij centraal. Kan een supermarkt bezoeken en uw potje klaarmaken niet eigenhandig vanwege complicaties rondom de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? In die situatie bestaan er bruikbare maaltijdregelingen en subsidies. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, goedkoop aanschuiven bij een lokaal restaurant, of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? Er zijn verschillende subsidievormen en zorgwetten. Hierna benaderen we de beste regelingen: Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Wet langdurige zorg (Wlz) of Thuiszorg (Wijkverpleging), en mantelzorg. Wellicht kunt u een aanvraag indienen voor bijzondere bijstand binnen de gemeente Berkelland.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning 2015 (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Berkelland. Speciaal voor mensen die moeite hebben met het zelfstandig thuis wonen en als ruggensteun voor mantelzorg.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Lagere prijzen bij de maaltijdservice
 • Gemeente behandelt de aanvraag

WLZ

De wet langdurige zorg is er voor senioren die de hele dag professionele zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: senioren met dementie of senioren met een lichamelijke beperking. De wet biedt ook hulp bij de maaltijd (bijv. opwarmen van de maaltijd).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Aanvraag via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en heeft u al veel zorg van de huisarts? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Dikwijls gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Meer info via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Vaak kan familie ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Beltrum kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden
 • Persoonlijke zorg
 • Bekijk ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Beltrum vergelijken

Heeft u behoefte aan een warme maaltijdvoorziening in Beltrum? In de buurt van uw postcode bestaan er vele maaltijdservices en zorginstellingen die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en gehandicapten. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Appelcompote met vanille en Spinazie à la crème met champignons. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die u zelf in de magnetron kunt doen, en bezorgdiensten die uw maal warm aan huis leveren.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Dan bent u goed af met vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Deze kunt u opwarmen op een moment dat het u uitkomt. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en is er niet iemand die kan helpen? Denk dan een na over tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een lijst met de grotere landelijke aanbieders aangevuld met lokale bezorgers, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
PolbeekVan Dorenborchstraat 17203 CAZutphen
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact op via email.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Beltrum

Sommige woonzorgcentra in en rondom Beltrum bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een gezellig buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants faciliteren uitstekende gerechten als Kippenbout à la bonne femme, tegen lage kosten. Daar kunt u ook andere senioren ontmoeten. Bij sommige restaurants is het tevens mogelijk om het aanbod te laten bezorgen. Middels www.gemeenteberkelland.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Klik verder naar Mantelzorg.

Stats & Facts

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • (Net) nummer: 0544 (+31544)
 • Postcodegebied: 7156
 • Wijk: Borculo

Geschikte maaltijden

 • Gebakken krieltjes
 • Bami goreng
 • Witlofschotel met ham
 • Flensjes met fruit
 • Minestronesoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Bepaal zorgwensen

  Wat voor soort zorg is er nodig? Doelen we op kortstondige zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of gaat het om ingrijpendere ondersteuning als thuiszorg?

 2. Aanvragen van subsidie

  Weet u wat de zorgvraag is? Check welke manieren van (thuis)zorg tot de opties behoren. Doorzoek WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering en WMO. Informeer ook wat uw gemeente Berkelland regelt betreffende subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst zoeken

  Analyseer de maaltijdservices in Beltrum voor ouderen en start met bestellen. Let op belangrijk dingen zoals: bezorg- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Vraag of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De bezorgmaaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, gebruikelijk door uw eigen bezorger. De bereiding van het gerecht gebeurt zonder problemen in de magnetron of oven. Prik gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en verhit de maaltijd in circa 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe groot is het assortiment?

U heeft eigenlijk 3 type maaltijden: vriesvers, koelvers & tafeltje dekje (warme maaltijden). De meerwaarde van koelvers is super verse leveringen, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. Vriesvers is langer houdbaar, echter beperkt vers en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt op het moment dat een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs per maaltijd heeft vooral te maken met het soort eten. Vriesverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,30. Voedzame koelverse maaltijden bestelt u vanaf €6,70. Een eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Beltrum bestelt u vanaf €8,90. Vaak betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Zo’n maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. Een (online) maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, en de persoonlijke bezorger levert alles netjes af en kan eventuele vragen behandelen.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u tijdelijk een bezorgdienst voor eten? Het is mogelijk: af en toe kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U koopt altijd zelf de lekkerste maaltijden (met de bestellijst, online of telefonisch). U hebt dus geen verplichtingen (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden aan huis in februari 2024

Eten aan huis bezorgen in Beltrum is ontzettend handig. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken faciliteert dit meer vrijheid en regelmaat. Voor senioren die niet zelf hun potje kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Het betreffen dan gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen voldoende voeding binnenkrijgen. Bovenal deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Daarbij zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten steeds beter. Doorgaans meer dan 200 gram groente, noodzakelijke bouwstoffen (B12) en vrijwel zonder vet en zout. Het klaarmaken van deze ambachtelijke maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, als u het uitkomt. Kant en klaar maaltijden Beltrum: “bezorgen houdt in: veel voordelen in postcodegebied 7156”. Lees verder over Thuiszorg.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eetpatroon. gemalen, glutenvrij, natriumarm, lactosevrij en ook eiwitrijk, veganistisch, vegetarisch, vloeibaar: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: gerechten met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: gerechten zonder melk of melkproducten.
 4. Vegetarisch: expliciet zonder vis en vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!