Maaltijdvoorziening Rietmolen

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Rietmolen

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Rietmolen is aantrekkelijk voor alle mensen die i.v.m leeftijd of een belemmering niet in staat zijn een avondmaaltijd klaar te maken. In de gemeente Berkelland onderscheiden we verschillende maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Bijvoorbeeld de bekende landelijke leveranciers als Maaltijdservice.nl, of zorghuizen en instellingen die warme maaltijden voor ouderen aan huis bezorgen. D.m.v. dit soort mogelijkheden kan iedereen rekenen op lekkere recepten zoals Gebonden kerrie-champignonsoep en/of Lamsvlees in rozemarijnsaus. Via maaltijdvoorzieningen.nl treft men populaire bezorgers en essentiële inlichtingen inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7165
Kosten (indicatie)v.a. €6,21
Voorbeeld maaltijdBabi pangang

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Rietmolen

Een gebalanceerd eetpatroon is nodig voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam recept met voldoende vitaminen is dan ook essentieel. Kan het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet langer zelfstandig ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? En moet u met weinig rondkomen? Gelukkig onderscheiden we belangrijke maaltijdregelingen / subsidies. Die faciliteren voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, samen eten in een wijkgebouw, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U dient rekening te houden met velerlei subsidievormen en zorgwetten. In deze paragraaf behandelen we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en lokale mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand bij de gemeente Berkelland.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Berkelland. In het leven geroepen voor ouderen die hulp nodig hebben bij het zelf invullen van de huishouding en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag via gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is er voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag zorg in de nabijheid of permanente toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende ouderen en bewoners met lichamelijke beperkingen. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij koken of opwarmen van gerecht
 • Toezicht bij het eten
 • Meer info via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? In enkele gevallen wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een thuismaaltijd opwarmen
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Zorgverzekeraar behandelt de aanvraag

Mantelzorg

Mantelzorg is hulp aan een hulpbehoevende door iemand uit diens directe sociale omgeving. Gelukkigkan familie ondersteunen bij boodschappen kopen of een maaltijd brengen. In Rietmolen zijn hiervoor ook speciale vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Hulp van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Verdere info vindt u ook op RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Rietmolen vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Rietmolen? In deze plaats bestaat er de keuze uit een groot aantal aanbieders en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Roerei met spinazie à la crème en Hutspot, hachee. U kunt kiezen voor instellingen die zich focussen op koelverse gerechten & diepvriesmaaltijden die gemakkelijk opgewarmd kunnen worden, en bedrijven die uw maal warm bezorgen.

 • Heeft u een magnetron die u kunt bedienen? Wij raden aan om te beginnen met koelverse gerechten of diepvriesmaaltijden. Dit is klaar te maken zodra het u uitkomt. U kunt zelf uw dag indelen.
 • Lukt het eten opwarmen niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw avondmaal wordt warm bezorgd, u kunt zo aanschuiven.
 • Hieronder vindt u een lijst met landelijke aanbieders aangevuld met lokale maaltijdbezorgers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Marga KlompeDorpstraat 27156 LLBeltrum
BuurtzorgJolinkweg 27211 DMEefde
Sutfene – De LunetteCoehoornsingel 37201 AAZutphen
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
PolbeekVan Dorenborchstraat 17203 CAZutphen
Slagerij van DamLaarstraat 37201 CAZutphen
BuurtzorgEmmerikseweg 239 A7204 SKZutphen
Kokkie AnoukieVan Essenstraat 157203 DHZutphen
Smakelijk thuysZweedsestraat 2.17202 CKZutphen
Wilt u een nieuwe service toevoegen of aan laten passen? Stuur dan een bericht.

Wijkrestaurants voor ouderen en tafeltje dekje in Rietmolen

Verschillende zorginstellingen in de buurt van Rietmolen bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een gezellig buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants faciliteren gezonde gerechten zoals Spitskoolschotel met cashewnoten en aardappelpuree met tuinkruiden, met weinig winstmarge. Hier kunt u natuurlijk ook een praatje maken. Af en toe is het ook mogelijk om de maaltijden aan huis te bezorgen. Aan de hand van www.gemeenteberkelland.nl ontdekt u handige info over de aanwezige seniorenrestaurants. Bezoek de pagina: Maaltijdservice.

Gegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • (Net) nummer: 0545 (+31545)
 • Postcodegebied: 7165
 • Lokale wijk: Borculo

Voorbeeld maaltijden

 • Verse worst in jus
 • Witte rijst
 • Verse komkommersalade
 • Hutspot, rundvlees
 • Minestronesoep

Plaatsen in de omgeving


Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor lichte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we te maken met meer intensieve zorg als wijkverpleging?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke soorten zorg te kiezen zijn. Bekijk WLZ, WMO en zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Berkelland verzorgt aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Vergelijk de maaltijdservices in Rietmolen voor ouderen en bepaal uw voorkeur. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en type maaltijden. Kijk of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De kant-en-klaar maaltijd opwarmen

  Uw bestellingen kunnen bij u thuisbezorgd worden, altijd door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden kan moeiteloos in uw eigen magnetron of oven. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, zet de magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van ongeveer 5 – 6 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoeveel soorten gerechten bieden ze aan?

In beginsel spreken we over drie alternatieven: tafeltje dekje (warme maaltijden), koelvers of vriesvers. Het handige van koelvers is super verse leveringen, maar een beperkte houdbaarheid. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, maar beperkt vers en smaakvol. Tafeltje dekje is perfect voor ouderen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Vriesverse maaltijden koopt u voor circa €4,60. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,80. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Rietmolen bestelt u vanaf €8,50. Veelal betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? De maaltijdservice voor 65-plussers kan de oplossing zijn. Proberen? Kies eens proefpakketten. Vraag deze vrijblijvend aan. De maaltijdservice zal via de telefoon uw vader en/of moeder contacteren en zal de service nader toelichten. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de persoonlijke bezorger bezorgt alles netjes tot in de keuken en neemt de laatste zaken door.

Maaltijden na een operatie (tijdelijke oplossing)?

Verwacht u binnenkort thuis te komen uit het ziekenhuis, en wilt u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuisbezorgd krijgen. U bestelt wekelijks de menu’s die u lekker lijken (met de bestellijst, telefonisch of online). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Rietmolen is een service waar velen gebruik van maken. Voor senioren die zelfstandig kunnen koken geeft dit meer tijd en routine. Voor bewoners die niet meer zelfstandig kunnen koken is het vrijwel onmisbaar. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die het mogelijk maken dat mensen voldoende voeding (en dus energie) krijgen. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tegelijkertijd zijn ook de koelverse – en diepvriesmaaltijden steeds gezonder. Doorgaans meer dan 200 gram groente, mineralen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het klaarmaken van deze smaakvolle maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Rietmolen: “bezorgen faciliteert perfect service in postcodegebied 7165”. Bekijk ook info over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten wisselen hun aanbod wekelijks voor uw dieet, allergie of voorkeuren. lactosevrij, natriumarm, glutenvrij, gemalen of juist vloeibaar, koolhydraatarm, veganistisch, vegetarisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: specialiteiten met nooit meer dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: is toepasbaar voor senioren met glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: volledig vrij van zuivel toevoegingen (melkproducten).
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken of kauwen lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!