Maaltijdvoorziening Montferland

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Montferland

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Montferland is zeer populair bij alle ouderen die door ouderdom of een lichamelijke beperking geen boodschappen kunnen doen. Binnen de gemeente Montferland zijn er steeds meer maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn de bekende landelijke leveranciers als Uitgekookt, of lokale tafeltje dekje aanbieders die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Dankzij zulk soort services heeft iedereen toegang tot heerlijke gerechten als Indonesischerijsttafel,babiketjap, sambalboontjes,nasimetkip of Varkensfilet in jus, sperziebonen en gebakken aardappelschijfjes. Hieronder bekijkt men organisaties en handige informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteMontferland
Regio-code0314 (+31314)
Postcode6942
Kosten (indicatie)v.a. €5,62
Recept tipStamppot zuurkool

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen december 2023

Subsidie maaltijden aan huis in Montferland

Een eigen voedingsvoorschrift is onmisbaar voor voldoende energie en levenslust. Een gezonde maaltijd bomvol groenten moet dan ook het streven zijn. Gaat het doen van boodschappen en gerechten klaarmaken niet meer ter wille van problemen met de gezondheid? En heeft u laag inkomen? Als antwoord daarop kunt u eens kijken naar interessante subsidies / maaltijd regelingen. Denk dan aan: maaltijden aan huis tegen een gereduceerd tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of thuiszorg. Hoe maak ik hier aanspraak op? Hiervoor zijn er speciale (lokale) regelingen en subsidies. Op deze pagina verwerken we de beste regelingen: de wet voor langdurige zorg, de WMO of thuiszorg via de zorgverzekering, en de mantelzorg. Mogelijk is er ook speciale bijzondere bijstand via de gemeente Montferland.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) gaat uit vanuit de gemeente Montferland. In het leven geroepen voor bewoners die moeilijkheden hebben met het zelf invullen van de huishouding en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Iemand die boodschappen gaat doen
 • Korting op een maaltijdservice
 • Meer info via uw gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor ouderen die de hele dag goede zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: mensen met dementie en ouderen met een handicap. Er zijn ook maatregelen te nemen voor voeding en drinken (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij klaarmaken maaltijd
 • Moment voor samen eten
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en maakt u al veelvuldig gebruik van zorg? Soms wordt hulp bij eten en drinken met de zorgverzekeraar afgehandeld. Doorgaans wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een seniorenmaaltijd
 • hulp bij toediening
 • Aanvragen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de zorg die vaak familie aan een naaste verlenen. In sommige gevallen kunnen vrienden ondersteunen bij boodschappen kopen of het bereiden van een maaltijd. In Montferland zijn er ook vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Meer ondersteuning in huis
 • Zie ook mantelzorgelijk.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Montferland vergelijken

Zoekt u specifiek naar een warme maaltijdvoorziening in Montferland? In deze streek bestaat er de keuze uit allerlei services en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden thuisbezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt hierbij denken aan onder andere Kipschnitzel met boontjes en satesaus en Stoofpotje rundvlees. Er zijn maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die u zelf kunt opwarmen, en organisaties die uw avondmaaltijd opgewarmd leveren.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Ontdek dan het gemak van vriesverse gerechten of koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, op een moment dat het u schikt. U bepaalt zelf wanneer u eet!
 • Lukt het eten opwarmen niet, en kent u niemand die hierin uitkomst kan bieden? Tafeltje dekje is dan mogelijk de oplossing. De maaltijd wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Hierna bekijkt u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Overzicht met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Stichting WelcomRaadhuisstraat 36942 BEDidam
BuurtzorgMarktplein 5 A6971 AABrummen
Keurslager TeunissenWilhelminastraat 306942 BMDidam
Maaltijdservice écht lekker etenSaxofoonstraat 186922 KNDuiven
BuurtzorgScheefkelk 26922 HHDuiven
SPAR MaaltijdserviceCederlaan 256951 MNDieren
BuurtzorgEricaplein 16951 CPDieren
Slagerij van der HorstKloosterstraat 46961 WTEerbeek
Attent – BeverodeAdmiraal Helfrichlaan 126952 GGDieren
Slagerij van der HorstCallunaplein 406951 CRDieren
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Stuur ons dan een mail.

Sociale buurtrestaurants en tafeltje dekje in Montferland

Sommige verzorgingstehuizen in de gemeente Montferland bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of exploiteren een sociaal buurtrestaurant voor ouderen. Sociale wijkrestaurants hebben complete menu’s zoals Kiptajine, voor enkele euro’s. Daar kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Zo nu en dan bieden ze ook de optie het eten op te halen of te laten bezorgen. Aan de hand van www.montferland.nl treft u meer informatie overde seniorenrestaurants waar u heen kunt. Wellicht relevant: ZVW.

Gegevens

Geschikte maaltijden

 • Push Up Meatballs
 • Uiensoep
 • Sukadelapje in jus
 • Hongaarse goulash, doperwtjes, rijst
 • Rabarbercompote

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Om wat voor zorg gaat het? Gaat u voor kortstondige ondersteuning zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of gaat het om meer grondige zorg als wijkverpleging?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u precies wat de zorgvraag is? Kijk naar welke types zorg toepasbaar zijn. Zoek naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering & WMO. Ontdek ook wat uw gemeente Montferland doet inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.montferland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitkiezen

  Check de maaltijdservices in Montferland voor ouderen en zoek de beste uit. Houd met name rekening met de mogelijke bestelwijzes en bezorgdagen en eventuele diëten. Zoek uit of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van uw eten

  Uw maaltijden worden aan huis bezorgd, doorgaans door een regionale chauffeur op een vaste dag. Het verwarmen van de maaltijd gaat zonder slag of stoot in vrijwel elke magnetron. Prik gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel de tijd in op circa 5 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er 3 opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers of koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Vriesvers kan je maandenlang bewaren, echter minder fris en gezond. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij een seniorenmaaltijd zelf opwarmen geen optie is.

En de onkosten voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het type eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €3,90. Koelverse/dagverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €6,40. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Montferland bestelt u vanaf €8,90. Doorgaans betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe bestel ik voor mijn ouders een verse maaltijd?

Hebt u behoefte aan een maaltijdhulp voor uw (beide) ouders? De maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met het proefpakket. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder voor nadere toelichting. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en neemt de laatste zaken door.

Ik wil een paar weken maaltijden ontvangen na een operatie, kan dat?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en zoekt u voor beperkte tijd opwarmmaaltijden aan huis ontvangen? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert steeds de maaltijden die u aanspreken (met de bestellijst, telefonisch en online). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder afnameverplichting).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in december 2023

Eten aan huis bezorgen in Montferland is zeer populair. Voor inwoners die zelfstandig kunnen koken biedt dit meer vrijheid en gemak. Voor mensen die daar meer problemen mee ondervinden is het vrijwel onmisbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat ouderen niet ondervoed raken. Populair zijn met name deze dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Eveneens zijn de koelverse en diepvriesmaaltijden enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze uitstekende maaltijden is verrassend simpel via de oven of magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Montferland: “bezorgen levert goede ondersteuning in postcodegebied 7038”. Bekijk ook info over Boodschappenhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. zoutarm, natriumarm, glutenvrij, gemalen of juist koolhydraatarm, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: er kan meer dan u denkt.

 1. Zoutarm: voedsel met ruwweg 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij een tarwe- of glutenallergie (coeliakie).
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen & slikken voor problemen zorgt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente