Maaltijdvoorziening Borculo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Borculo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Borculo is bedoeld voor alle hulpbehoevenden die mede door ouderdom of een lichamelijke beperking niet zelfstandig kunnen koken. Binnen de gemeente Berkelland zien we tal van maaltijdvoorzieningen voor ouderen. We spreken dan over landelijk opererende diensten als Vers aan Tafel, of provinciale instellingen die warme maaltijden voor ouderen verstrekken. Door gebruik te maken van zulke voorzieningen kan iedereen rekenen op heerlijke recepten zoals Boerengehaktschotel met aardappelpuree-bieslook of Kip, worteltjes, aardappelpuree. Op deze pagina vergelijkt u leveranciers en essentiële gegevens wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0545 (+31545)
Postcode7271
Kosten (indicatie)v.a. €6,45
Recept tipCouscous met groenten

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidie op maaltijden aan huis in Borculo

Een gebalanceerd maaltijdplan is relevant voor uw vitaliteit. Een voedzaam diner met genoeg groenten moet dan ook het streven zijn. Lukt een bezoekje aan de winkel en koken niet meer zelf wegens leeftijd en/of handicap? Of heeft u weinig financiële middelen? Gelukkig onderscheiden we verschillende maaltijdregelingen / subsidies. Denk dan aan: voor een vast laag tarief maaltijden laten bezorgen, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Heeft u hulp nodig? U kunt aankloppen bij een aantal subsidievormen en zorgwetten. Hieronder gaan we dieper in op de beste regelingen: WMO, ZVW en WLZ, en lokale mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Berkelland.

WMO 2023

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt uitgevoerd door de gemeente Berkelland. Ontwikkeld voor mensen die tegen problemen aanlopen bij het zelfstandig thuis wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Voorwaarden verschillen per gemeente

WLZ

Deze wet langdurige zorg is ontwikkeld voor bewoners die doorlopend speciale zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: dementerende mensen of ouderen met een fysiek ongemak. De wet biedt ook hulp bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informeer bij de CIZ

ZVW

Kan uw gezondheid snel veranderen, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Wellicht wordt hulp bij eten en drinken betaald door de zorgverzekering. Meestal loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. Gelukkigkan een vriend of kennis ondersteunen bij kleine boodschappen doen of helpen bij het eten. In Borculo zien we ook vrijwilligers die ondersteuning bieden.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Raadpleeg ook eens Mezzo.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Borculo vergelijken

Bent u op zoek naar een warme maaltijdvoorziening in Borculo? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit flink wat organisaties en vrijwilligers die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en invaliden. Bijvoorbeeld Kalkoenfilet met satésaus, gado gado en witte rijst of Gepaneerde kalkoenschnitzel. U kunt kiezen uit aanbieders die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en keukens die het eten warm brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? Dan adviseren wij koelverse gerechten & vriesverse maaltijden. U gebruikt kort de magnetron op een moment dat het u uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en is er niet iemand die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt opgewarmd geleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hierna bieden wij een overzicht met landelijke leveranciers aangevuld met lokale organisaties, buurtrestaurants en/of zorginstellingen waar u mogelijk meer informatie kunt oprvragen of een proefpakket kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale leveranciers, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
TSN ThuiszorgMercuriuslaan 35A7314 KRApeldoorn
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
Keurslagerij KuenenDorpsstraat 667261 AXRuurlo
Coen’s maaltijdenserviceSint Janstraat 37256 BAKeijenborg
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
SPAR ZweersKoning Lodewijklaan 1687314 GLApeldoorn
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
Ons overzicht aanvullen of laten aanpassen? Informeer dan bij onze medewerkers.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Borculo

Een deel van de zorginstellingen in de omgeving Borculo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Dit soort wijkrestaurants serveren lekkere maaltijden als Zalmfilet met bos-uitjessaus, sperziebonen en aardappelpuree, voor lage prijzen. Daar is er ook ruimte voor ontmoeting. Zo nu en dan bestaat er de mogelijkheid om het eten bij u thuis te brengen. Op uw gemeente website www.gemeenteberkelland.nl leest u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Diepvriesmaaltijden.

Kerngegevens

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Berkelland
 • (Net) nummer: 0545 (+31545)
 • Postcode: 7271
 • Veel gezochte wijk: Borculo

Voorbeeld maaltijden

 • Schnitzel pepersaus
 • Pasta Venetia
 • Kippenbout. Bonne femme
 • Runderlever in saus
 • Nasi goreng, quorn, satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat u voor tijdelijke zorg zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over permanente ondersteuning als hulp bij het eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Is de zorgvraag bekend? Zoek uit welke vormen van hulp beschikbaar zijn. Vergelijk WMO, WLZ of zorg vanuit de zorgverzekering. Check ook wat de gemeente Berkelland te bieden heeft ten opzichte van subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijddienst uitzoeken

  Ontdek de maaltijdservices in Borculo voor ouderen en selecteer de relevantste. Controleer altijd bezorg- en betaalmogelijkheden en het wisselende aanbod. Bekijk of proefpakketten beschikbaar zijn bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijden opwarmen

  De gerechten zullen thuis geleverd worden, altijd door uw eigen bezorger. Het verwarmen van de maaltijd kan simpelweg in de magnetron of oven. Zorg voor enkele gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en kies voor ongeveer circa 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In beginsel spreken we over drie mogelijkheden: koelvers, vriesvers of tafeltje dekje (warme maaltijden). Het pluspunt van koelvers is 100% verse ingrediënten, het nadeel is dat het maar een paar dagen houdbaar is. De houdbaarheid van vriesvers is beter, maar beperkt fris en lekker. Tafeltje dekje is ideaal voor mensen waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe verhouden zich de prijzen voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van het soort eten. Diepvriesmaaltijden zijn er al vanaf €4,00. Koelverse gerechten vindt u al vanaf €5,90. Zo’n eigen warme maaltijd aan huis voor ouderen in Borculo is verkrijgbaar vanaf €7,70. Gewoonlijk is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een maaltijdservice kan uw ouders ontzorgen. Bestel veilig en snel proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Zo’n maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de vaste bezorger levert alles netjes af en verstrekt benodigde info.

Kan ik tijdelijk maaltijden ontvangen na een operatie?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wenst u slechts tijdelijk magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men selecteert altijd zelf de gerechten (online, telefonisch en met de bestellijst). Altijd geheel vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Borculo is sterk in opkomst. Voor cliënten die zelf de boodschappen doen en koken verschaft dit meer rust en routine. Voor ouderen die niet meer naar de winkel kunnen is het soms de enige oplossing. We spreken van gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat bejaarden fit en vitaal blijven. Steeds populairder zijn deze dagverse maaltijden met hoge kwaliteit groenten. Tevens zijn ook de diepvries + koelverse menu’s enorm vooruitgegaan. Altijd met voldoende groente, goede bouwstoffen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het bereiden van deze verse maaltijden doet u gewoon in de magnetron, waar en wanneer u dat wil. Kant en klaar maaltijden Borculo: “bezorgen houdt in: veel vrijheid in postcodegebied 7270, 7271”. Bekijk ook info over Koelverse maaltijden.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten denken graag mee met uiteenlopende diëten. natriumarm, lactosevrij, zoutarm, gemalen en ook eiwitrijk, vegetarisch, veganistisch, koolhydraatarm: vrijwel alles is mogelijk.

 1. Zoutarm: maaltijden met plusminus < 0,3 gram zout (of 0,12 gram natrium) per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij een gluten- of tarwevrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken lastige situaties veroorzaakt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!