Maaltijdvoorziening Aalten

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Aalten

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Aalten biedt uitkomst voor alle ouderen die i.v.m ouderdom of beperking tijdelijk of permanent geen maaltijd kunnen bereiden. In de gemeente Aalten kunt u kiezen uit verscheidene maaltijdvoorzieningen voor senioren. Onder andere landelijke maaltijdservices als De Dievpriesman, of lokale instellingen die warme maaltijden voor ouderen bezorgen. Met behulp van soortgelijke faciliteiten kan iedereen rekenen op ambachtelijke menu’s zoals Babi pangang, Pikante groenten met ananas, Nasi goreng of Gele rijst. Op dit portaal treft men populaire bezorgers en waardevolle informatie wat betreft subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteAalten
Regio-code0543 (+31543)
Postcode7121
Kosten (indicatie)v.a. €5,33
Voorbeeld maaltijdGepaneerde kalkoenschnitzel

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €29,99 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen september 2023

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Aalten

Een eigen eetpatroon is nodig voor een vitaal lichaam. Een voedzaam diner met genoeg groenten mag men niet overslaan. Wil boodschappen kopen en in de keuken staan niet zelfstandig wegens problemen met de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Met dat in het achterhoofd kunt u eens kijken naar een aantal subsidies en maaltijdregelingen. Samengevat: korting op maaltijden aan huis, aanschuiven in een buurtrestaurant, of hulp rondom het opwarmen en eten van de maaltijd. Hoe gaat dit precies in z’n werk? We onderscheiden velerlei wetten en regelingen (subsidie). In deze paragraaf gaan we dieper in op de beste regelingen: WMO, WLZ, en ZVW, en persoonlijke mantelzorg. Mogelijkerwijs zijn er regelingen voor bijzondere bijstand bij de gemeente Aalten.

WMO 2023

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt ten uitvoer gebracht door de gemeente Aalten. Ontwikkeld voor senioren die moeilijkheden hebben met het zelfstandig thuiswonen en hulp bij mantelzorg.

 • Een boodschappen-buddy
 • Extra voordeel bij de maaltijdservice
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is speciaal voor mensen die de hele dag zorg en/of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Situaties als: dementerende bejaarden en mensen met fysieke ongemakken. De wet biedt ook hulp bij de avondmaaltijd (bijv. klaarmaken van eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Ondersteuning bij de maaltijd
 • Aanvraag indienen bij CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheid in negatieve zin, en is de huidige zorgvraag hoog? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Vaak wordt dit geregeld met thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een magnetronmaaltijd opwarmen
 • toezicht bij eten
 • Informatie opvragen via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg die iemand geeft aan naasten. Dikwijls kan een familielid of vriend ondersteunen bij het doen van boodschappen of een maaltijd koken. In Aalten kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die voor u klaar staan.

 • Ondersteuning uit familie/vriendenkring
 • Toevoeging op thuiszorg
 • Bezoek ook eens NLvoorelkaar.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Aalten vergelijken

Kijkt u uit naar een warme maaltijdvoorziening in Aalten? In uw omgeving kunt u kiezen uit een aantal firma’s en zorghuizen die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en beperkten. U kunt denken aan gerechten als Verse fruitsalade en Gehaktbal, andijvie à la crème, aardappelpuree. U kunt kiezen uit organisaties die zich focussen op diepvriesgerechten & koelverse maaltijden die in oven of magnetron verwarmd kunnen worden, en maaltijdservices die de menu’s al opgewarmd leveren.

 • Is een bord eten opwarmen geen probleem voor u? Dan bent u goed af met koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden. U zet het in de magnetron wanneer u dat uitkomt. Zo houdt u maximale vrijheid.
 • Beschikt u niet over een keuken, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die voor u klaar staat? Probeer dan eens tafeltje dekje. Uw maaltijd wordt warm gebracht, geen handelingen benodigd.
 • Onderstaand bieden wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale organisaties, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die u mogelijk kunnen helpen met uw maaltijd-vraagstuk.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met plaatselijke bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Slagerij GleisPrinsenstraat 107121 AGAalten
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
BuurtzorgStationsstraat 32 A7122 ATAalten
Marga KlompeGradus Kobusstraat 187103 VXWinterswijk
HarmkooktLaan van Hilbelink 6-27101 WGWinterswijk
Marga KlompeAmbthuiswal 17126 BCBredevoort
Marga KlompeGeurdenstraat 17122 CGAalten
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
SPAR MaaltijdserviceMisterstraat 57126 CABredevoort
Stichting Tafeltje-DekjeMarkerinkdijk 307122 RKAalten
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Maak dan een melding bij onze klantenservice.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Aalten

Sommige buurthuizen in de omgeving van Aalten bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of hebben een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Dergelijke wijkrestaurants bieden ambachtelijke gerechten als Kip kerrie ananas met risotto, voor enkele euro’s. Bij dit ontmoetingspunt kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om de specialiteiten te laten bezorgen. Op www.aalten.nl treft u handige info over de seniorenrestaurants in uw gemeente. Ga door naar: Uitgekookt.

Feiten

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Aalten
 • Netnummer: 0543 (+31543)
 • Postcode: 7121
 • Wijk: Buitengebied

Potentiële maaltijden

 • Varkensvlees met appel in saus
 • Hete Bliksem met een speklapje
 • Linzensoep met bleekselderij
 • Andijvie a la creme
 • Kippensoep met vermicelli

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Om wat voor zorg gaat het? Kiest men voor beperkte ondersteuning zoals boodschappenhulp, koken of opwarmen? Of hebben we het over zwaardere zorg als thuishulp bij eten?

 2. Aanvragen van subsidie

  Is het bekend om welk type zorg het gaat? Zoek uit welke manieren van (thuis)zorg geschikt zijn. Check Zorg vanuit de zorgverzekering, WMO en WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Aalten regelt omtrent subsidies voor maaltijden aan huis (www.aalten.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier uitzoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Aalten voor ouderen en selecteer de relevantste. Neem zaken in acht als: beschikbare bezorgdagen en hoe groot het aanbod is. U kunt uitzoeken of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  Uw gerechten zullen thuis geleverd worden, gebruikelijk door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. De maaltijd klaarmaken is gemakkelijk in vrijwel elke magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en verhit de maaltijd in circa 6 – 8 minuten. Smullen maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Uit welke maaltijden kan ik kiezen?

In de basis zijn er 3 mogelijkheden: koelvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) & vriesvers. Waarom kiezen voor koelvers? Om dagverse bereiding, het minpunt is een beperkte houdbaarheid. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en meer zout. Tafeltje dekje komt van pas wanneer een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door de specificaties van de gerechten. Diepvriesmaaltijden zijn beschikbaar vanaf €3,50. Voedzame koelverse maaltijden bieden sommige aanbieders aan voor €5,80. Zo’n warme maaltijd aan huis voor ouderen in Aalten is verkrijgbaar vanaf €7,30. Meestal is dit inclusief bezorgkosten.

Hoe kan ik maaltijden voor mijn ouders bestellen?

Betreft uw vraag een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is mogelijk de oplossing. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Deze kunt u eenvoudig online aanvragen. De senioren-maaltijdservice legt daarna contact met uw vader en/of moeder voor verdere informatie. Als uw vader/moeder enthousiast is, dan wordt er een bezorgafspraak gemaakt de lokale chauffeur brengt het eten bij hen thuis en neemt de laatste zaken door.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een bezorgdienst voor eten? U kan zeker ook incidenteel kant-en-klaar maaltijden thuis ontvangen. U koopt altijd persoonlijk uw maaltijden (online, telefonisch en met de bestellijst). U zit dus nooit ergens aan vast (zonder abonnement).


Dieetmaaltijden voor ouderen aan huis in september 2023

Eten aan huis bezorgen in Aalten is een ware uitkomst. Voor ouderen die nog op eigen benen staan geeft dat meer vrijheid en gemak. Voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen koken is het haast onvermijdbaar. We spreken ook wel over gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat mensen voldoende voeding binnenkrijgen. Veel besteld zijn o.a. de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Verder zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, goede vitaminen (B12) en steeds minder zout en vet. Het klaarmaken van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, wanneer u maar wilt. Kant en klaar maaltijden Aalten: “bezorgen biedt veel autonomie in postcodegebied 7091, 7120, 7121, 7122, 7123”. Ga door naar: Maaltijdhulp.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw eigen voedingspatroon. gemalen, zoutarm, glutenvrij, natriumarm en ook koolhydraatarm, vegetarisch, veganistisch, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: menu’s met minder dan 0,3 gram zout per 100 gram.
 2. Glutenvrij: ideaal in het geval van een glutenvrij dieet (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: geen vlees en vis, maar met gezonde plantaardige varianten.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken & kauwen lastig is geworden.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente