Maaltijdvoorziening Oost Gelre

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Oost Gelre

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Oost Gelre is geschikt voor alle mensen die i.v.m ouderdom of een belemmering geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Oost Gelre kunt u kiezen uit verschillende maaltijdvoorzieningen voor senioren. Dit zijn grote landelijke instanties als Uitgekookt, of gespecialiseerde instellingen die warme maaltijden voor ouderen thuisbezorgen. Door deze betrouwbare mogelijkheden kan iedereen weer genieten van smaakvolle maaltijden zoals Stamppot andijvie of Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree. Via maaltijdvoorzieningen.nl leest u meer over aanbieders en belangrijke inlichtingen ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteOost Gelre
Regio-code0544 (+31544)
Postcode7131
Kosten (indicatie)v.a. €5,69
Maaltijd tipNasi goreng

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie maaltijden aan huis in Oost Gelre

Een goed voedingsvoorschrift is noodzakelijk voor uw algehele gesteldheid. Een voedzaam diner met voldoende groenten mag men niet overslaan. Kan boodschappen kopen en uw potje klaarmaken niet meer ter wille van problemen met de gezondheid? En is uw budget niet toereikend? Gelukkig kunt u een beroep doen op bruikbare subsidies en maaltijdregelingen. Dat kan betekenen: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, voordelig eten in een lokaal restaurant, of wijkverpleging. Hoe maak ik hier aanspraak op? Er zijn verscheidene wetten en regelingen (subsidie). In het volgende schema vertellen we wat meer over deze zorgwetten; WMO, wet langdurige zorg of via de thuiszorg (via de zorgverzekeraar), en eigen mantelzorg. Soms kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand in de gemeente Oost Gelre.

WMO 2024

De WMO (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Oost Gelre. Ontwikkeld voor bewoners die hulpvragen hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en mantelzorgondersteuning.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Elke gemeente heeft eigen beleid

WLZ

Deze wet langdurige zorg is gericht op hulpbehoevenden die de hele dag door intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Voorbeelden zijn: dementerende mensen of mensen met een lichamelijke handicap. Deze wet is er ook voor hulp bij voeding (bijv. ondersteuning bij toedienen).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verslechtert uw gezondheid, en is er reeds een hoge zorgvraag? Eventueel wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een bezorgmaaltijd
 • toezicht bij risico op verslikking
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg voor zieken, gehandicapten en hulpbehoevenden door naasten. In sommige gevallen kan een familielid of vriend ondersteunen bij boodschappen doen of samen eten. In Oost Gelre kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers als aanvulling op de mantelzorg.

 • Structurele hulp van familie of een bekende
 • Kan thuiszorg ontlasten
 • Zie ook mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Oost Gelre vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Oost Gelre? In de regio bestaat er de keuze uit talloze bezorgservices en thuiszorgorganisaties die warme maaltijden bezorgen voor ouderen en hulpbehoevenden. U kunt denken aan Varkenssaucijsje met mosterdjus, gebakken aardappelen, bloemkool en Procureurlapje met jus, Schorseneren à la crème, Gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor bedrijven die voornamelijk gericht zijn op diepvriesgerechten of koelverse maaltijden die u zelf moet opwarmen, en bedrijven die de maaltijd opgewarmd bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? In dat geval kunt u prima kiezen voor vriesverse gerechten en koelverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra u het schikt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Heeft u geen keukenapparatuur, en kent u geen mantelzorger die hierbij een rol kan spelen? Dan adviseren wij tafeltje dekje. Het menu wordt warm afgeleverd, smullen maar!
 • Hieronder treft u een tabel met landelijke services aangevuld met lokale services, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u meer informatie kunt krijgen en mogeijk een proefmaaltijd kunt bestellen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Hulpdienst Helpende Hand en Tafeltje DekjeRapenburgsestraat 337131 CWLichtenvoorde
Livio – De MeergaardenWillem Sluyterstraat 67151 DWEibergen
Keurslager SchuurmanRapenburgsestraat 367131 CZLichtenvoorde
SPAR MaaltijdserviceMisterstraat 57126 CABredevoort
Marga KlompeAmbthuiswal 17126 BCBredevoort
Marga KlompeZiekenhuisstraat 147141 ANGroenlo
Het ZwaantjeZieuwentseweg 17131 LALichtenvoorde
Keurslagerij BoendersBrink 57151 CREibergen
BuurtzorgGrotestraat 307151 BGEibergen
SPAR MaaltijdserviceDorpsstraat 317136 LEZieuwent
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Neem dan contact met ons op.

Een buurtrestaurant + tafeltje dekje in Oost Gelre

Een aantal bejaardentehuizen in en rondom Oost Gelre bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of bieden een speciaal buurtrestaurant voor senioren. Deze wijkrestaurants hebben voedzame gerechten zoals Preiroomsoep, tegen een aantrekkelijke prijs. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten is het bovendien mogelijk om de specialiteiten thuis te laten bezorgen. Op www.oostgelre.nl bekijkt u handige info over de seniorenrestaurants bij u in de buurt. Bezoek de pagina: Koelverse maaltijden.

Belangrijke info

 • Provincie: Gelderland
 • Gemeente: Oost Gelre
 • (Regio) nummer: 0544 (+31544)
 • Postcodegebied: 7131
 • Lokale wijk: Lichtenvoorde

Geschikte maaltijden

 • Witlofschotel met ham
 • Vissticks met groenten
 • Groenteschotel
 • Viergroentenstamppot, gehaktbal
 • Oosterse zalm

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag bepalen

  Waar heeft men behoefte aan? Gaat het om eenvoudige zorg zoals hulp bij het opwarmen van maaltijden? Of hebben we het over zwaardere zorg als thuiszorg?

 2. Subsidie aanvragen

  Weet u wat de zorgvraag is? Doorzoek de verschillende soorten zorg die beschikbaar zijn. Kijk naar WLZ, zorg vanuit de zorgverzekering of WMO. Ontdek ook wat de gemeente Oost Gelre te bieden heeft inzake subsidies voor maaltijden aan huis (www.oostgelre.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een leverancier zoeken

  Vergelijk de maaltijdservices in Oost Gelre voor ouderen en maak een keuze. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en de variatie in gerechten. Probeer of proefpakketten bezorgd kunnen worden bij de maaltijdhulp.

 4. De maaltijd opwarmen

  De maaltijden kunnen thuisbezorgd worden, doorgaans op een vast moment, door een vaste bezorger. Het eten opwarmen kan simpelweg in vrijwel elke magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, stel de magnetron in op 500 – 600 watt en stel ‘m in op circa 7 minuten. Eet smakelijk!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Hoe zit het met het eten-aanbod?

Om het eenvoudig te maken, er zijn drie mogelijkheden: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het handige van koelvers is 100% verse ingrediënten, aan de andere kant is de maaltijd maar kort houdbaar. De diepvriesmaaltijd is ontzettend lang te bewaren, echter minder fris en meer toevoegingen. Tafeltje dekje is praktisch in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Hoe duur zijn maaltijden voor ouderen?

De prijs die u betaalt hangt af van het soort eten. Vriesverse maaltijden vindt u al vanaf €4,20. Dagverse/koelverse maaltijden zijn er al vanaf €7,40. Een warme maaltijd aan huis voor ouderen in Oost Gelre vindt u al vanaf €7,10. Meestal wordt het dan ook gratis thuisbezorgd.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor uw ouders? De senioren-maaltijdservice is dan ideaal. Probeer het uit met zo’n proefbestelling (pakket). Vul de benodigde gegevens in. Uw maaltijdservice contacteert uw vader en/of moeder om het e.e.a. uit te leggen. Er wordt een bezorgafspraak gemaakt, en de eigen bezorgservice brengt de gerechten bij uw ouders thuis en kan eventuele vragen behandelen.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u (binnenkort) thuis uit het ziekenhuis, en wilt u voor een paar weken magnetronmaaltijden laten bezorgen? U kunt voor een kortstondige periode kant-en-klaar maaltijden thuis laten bezorgen. Men kiest wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, met de bestellijst of online). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder minimale afname).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Oost Gelre is zeer populair. Voor inwoners die zelf de boodschappen doen en koken levert dit meer vrijheid en comfort. Voor bejaarden die niet meer zelfstandig kunnen koken is het iets noodzakelijks. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die zorgen dat hulpbehoevenden fit en vitaal blijven. Met name de dagverse maaltijden met ambachtelijke ingrediënten. Tevens zijn ook de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten sterk in kwaliteit verbeterd. Bomvol verse groenten, goede bouwstoffen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het opwarmen van deze verse maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Oost Gelre: “bezorgen geeft perfect service in postcodegebied 7136”. Klik verder naar Bijzondere bijstand.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen voedingspatroon. lactosevrij, glutenvrij, zoutarm, gemalen of juist vegetarisch, vloeibaar, eiwitrijk, veganistisch: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: gerechten met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt uitkomst bij glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: voor maaltijden zonder melkproducten / zuivel.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken complicaties met zich mee brengt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente