Maaltijdvoorziening Ruurlo

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ruurlo

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ruurlo is in het leven geroepen voor alle bejaarden die door hun leeftijd of door een lichamelijke beperking niet in de keuken kunnen staan. In de gemeente Berkelland is er de keuze uit tal van maaltijdvoorzieningen voor senioren. Het gaat om landelijk opererende diensten als Uitgekookt, of lokale vrijwilligersinstellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Door gebruik te maken van zulk soort instellingen kan elke oudere weer genieten van smaakvolle menu’s zoals Varkensreepjes met satésaus, taugé-kool-paprikamix en witte rijst en/of Runderlapje. Op deze website leest men meer over organisaties en essentiële info ten aanzien van subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieGelderland
GemeenteBerkelland
Regio-code0573 (+31573)
Postcode7261
Kosten (indicatie)v.a. €6,43
Maaltijd ideeKipmedaillons in saus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juni 2024

Subsidie op maaltijden aan huis in Ruurlo

Een goed voedingspatroon is cruciaal voor uw gezonde leefstijl. Een voedzaam gerecht met genoeg groenten mag men niet overslaan. Lukt het doen van boodschappen en koken niet meer omwille van ouderdom? En beschikt u over onvoldoende geld? Gelukkig onderscheiden we prima maaltijdregelingen en subsidies. Concreet: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen eten in een wijkgebouw, of hulp aan huis met boodschappen doen en/of koken. Wat moet ik hiervoor doen? We onderscheiden meerdere subsidievormen en zorgwetten. Daarom bespreken we deze zorgwetten; wijkverpleging uit de zorgverzekeringswet, de WMO en de WLZ, en tijdelijke mantelzorg. Soms is er ook ruimte voor bijzondere bijstand via de gemeente Berkelland.

WMO 2024

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Berkelland. Bedoeld voor bewoners die tegen problemen aanlopen bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Boodschappenhulp
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Per gemeente unieke voorwaarden

WLZ

De wet langdurige zorg is bedoeld voor hulpbehoevenden die de hele dag door intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: ouderen met dementie en senioren met handicaps. De wet biedt ook hulp bij voeding en drinken (bijv. bij risico op verslikken).

 • Hulp bij bereiden van een maaltijd
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert/verslechtert uw situatie, en gebruikt u al veel zorg van het ziekenhuis? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken gecompenseerd via de zorgverzekering. Dikwijls gaat dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • eten in de mond stoppen
 • Aanvraag via zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is de hulp aan hulpbehoevenden door iemand uit de omgeving. Soms kan familie ondersteunen bij een bezoekje aan de winkel brengen of helpen met eten en drinken. In Ruurlo kan u soms aankloppen bij vrijwilligers die hier een rol in kunnen spelen.

 • Hulp uit de sociale omgeving
 • Extra handjes in huis
 • Zie ook RAZ.nl.

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ruurlo vergelijken

Wilt u ook graag een warme maaltijdvoorziening in Ruurlo? In de buurt van uw postcode onderscheiden we verscheidene keukens en zorginstellingen die warme maaltijden aan huis bezorgen voor ouderen en invaliden. U kunt dan denken aan maaltijden zoals Varkensgehaktballetjes met kerriesaus, Balkanmix en witte rijst en Kip in rozemarijnsaus, broccoli, aardappelpuree. U kunt kiezen voor maaltijdservices met expertise op het gebied van koelverse gerechten en diepvriesmaaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en keukens die uw avondmaaltijd warm bezorgen.

 • Is een maaltijd opwarmen geen probleem? Dan adviseren wij diepvriesgerechten & koelverse maaltijden. Dit kan verwarmd worden zodra het u uitkomt. U geniet van maximale vrijheid.
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u daarbij wil / kan ondersteunen? Denk dan een na over tafeltje dekje. Uw eten wordt warm bezorgd, smullen maar!
 • Onderstaand bieden wij een overzicht met bekende landelijke organisaties aangevuld met lokale leveranciers, wijkrestaurants en/of zorginstellingen die mogelijk oplossingen bieden voor uw maaltijden.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met plaatselijke bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
Coen’s maaltijdenserviceSint Janstraat 37256 BAKeijenborg
Restaurant De LoohofKoning Lodewijklaan 27314 GDApeldoorn
Keurslagerij KuenenDorpsstraat 667261 AXRuurlo
Restaurant De BleijkeBeukenlaan 17255 DKHengelo
Slagerij VlogmanZutphenseweg 167251 DKVorden
BuurtzorgHoflaan 3 – 57271 BRBorculo
BuurtzorgWildenborchseweg 3 A7261 WXRuurlo
Restaurant BerkenhoveKoning Lodewijklaan 387b7314 AZApeldoorn
Zorggroep – MandalaSportlaan 27312 TVApeldoorn
Keurslagerij RexwinkelVeemarkt 97271 AHBorculo
Kent u zelf nog nieuwe bedrijven of info laten aanpassen? Stuur ons dan een mail.

Eten in een buurtrestaurant en tafeltje dekje in Ruurlo

Meerdere verzorgingstehuizen in de streek Ruurlo bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en exploiteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor ouderen. Lokale wijkrestaurants verstrekken gezonde maaltijden zoals Rundvlees, rode bietjes, aardappelpuree, voor enkele euro’s. In het restaurant kan gegeten en gepraat worden met elkaar. Bij sommige eetpunten bestaat er de mogelijkheid om het eten te laten bezorgen. Op de website www.gemeenteberkelland.nl ontdekt u aanvullende info over de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Klik verder naar Maaltijdservice.

Gegevens

Maaltijd ideën

 • Pittige Thaise soep
 • Kaaskroketjes
 • Asperge beenham schotel
 • Ribkarbonade in jus
 • Nasi goreng, quorn, satésaus

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Unieke zorgvraag opstellen

  Welke vorm van zorg is gewenst? Spreken we over tijdelijke zorg zoals het verwarmen van kant-en-klaar diners? Of hebben we te maken met zwaardere ondersteuning als mantelzorg voor eten?

 2. Een aanvraag voor subsidie doen

  Heeft u de wensen geïnventariseerd? Doorzoek welke soorten zorg geschikt zijn. Vergelijk WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Informeer ook wat uw gemeente Berkelland kan betekenen rondom subsidies voor maaltijden aan huis (www.gemeenteberkelland.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een maaltijdservice zoeken

  Bekijk de maaltijdservices in Ruurlo voor ouderen en start met bestellen. Analyseer punten als de bestelmogelijkheden en bezorgdagen en beschikbare diëten. Vraag of er een proefpakket mogelijk is bij de maaltijdhulp.

 4. De thuismaaltijd opwarmen

  De menu’s kunnen thuisbezorgd worden, altijd door een regionale chauffeur op een vaste dag. De maaltijd klaarmaken gaat zonder slag of stoot door middel van oven of magnetron. Prik met een vork wat gaatjes in de verpakking, draai uw magnetron op 500 watt en kies voor een opwarmtijd van circa 6 – 7 minuten. Start met genieten!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er drie smaken: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers en koelvers. Het voordeel van koelvers is 100% verse maaltijd, hoewel de houdbaarheid weer vrij beperkt is. Een diepvriesmaaltijd kan je wel een half jaar bewaren, maar beperkt fris en verantwoord. Tafeltje dekje is makkelijk voor senioren waarbij een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Zijn maaltijden voor ouderen duur?

Het tarief wordt vooral gevormd door het soort eten. Vriesverse maaltijden zijn er al voor €5,40. Heerlijke koelverse maaltijden bestelt u vanaf €5,60. Een persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ruurlo bieden sommige aanbieders aan voor €8,90. Meestal is dit bedrag inclusief bezorging.

Hoe werkt het bestellen van de maaltijden voor mijn ouders?

Wilt u een vaste maaltijdhulp voor uw ouders? Een (online) maaltijdservice is mogelijk de oplossing. De dienst zelf proberen kan met het proefpakket. U kunt deze snel en eenvoudig online aanvragen. Zo’n maaltijdservice zal telefonisch uw vader en/of moeder benaderen om het e.e.a. uit te leggen. Wat volgt is een eerste bezorgdatum, de lokale chauffeur levert de gerechten aan huis en legt alles netjes uit.

Is er ook een tijdelijke maaltijdservice na ziekenhuisopname?

Komt u thuis uit het ziekenhuis, en wilt u gedurende een paar weken/maanden bezorgmaaltijden thuis ontvangen? Iedereen kan ook sporadisch kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest wekelijks zelfstandig de maaltijden (met de bestellijst, online en telefonisch). Altijd geheel vrijblijvend (geen contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juni 2024

Eten aan huis bezorgen in Ruurlo is sterk in opkomst. Voor cliënten die zichzelf kunnen redden faciliteert dit meer tijd en routine. Voor ouderen die geen boodschappen kunnen doen en niet zelf kunnen koken is het haast onvermijdbaar. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die faciliteren dat senioren niet ondervoed raken. Populair zijn met name de dagverse maaltijden met 100% verse ingrediënten. Goed om te noemen: ook zijn de diepvriesmaaltijden en koelverse gerechten enorm vooruitgegaan. Vaak met 250 gram + groente, goede vitaminen (B12) en zonder allerlei toevoegingen. Het verwarmen van deze verse maaltijden doet u snel via magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Ruurlo: “bezorgen resulteert in goede ondersteuning in postcodegebied 7260, 7261”. Bekijk ook info over Proefpakket.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten houden uitstekend rekening met uw eigen dieetwensen of voedingspatroon. glutenvrij, gemalen, lactosevrij, natriumarm of veganistisch, vegetarisch, koolhydraatarm, eiwitrijk: de maaltijdservice is er voor iedereen.

 1. Zoutarm: voedsel met niet meer dan 0,3 gram zout of 0,12 gram natrium per 100 gram.
 2. Glutenvrij: is aan te raden bij situaties als glutensensitiviteit (coeliakie).
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: vrij van vis en vlees, maar met lekker veel groenten en vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen en/of slikken een probleem vormt.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!