Maaltijdvoorziening Urk

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Urk

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Urk is er voor alle ouderen die vanwege ouderdom of ernstige beperkingen (tijdelijk) niet kunnen koken. Binnen de gemeente Urk zien we allerlei maaltijdvoorzieningen voor ouderen. Denk dan aan landelijke maaltijdservices als Mealhero, of thuiszorg restaurants die warme maaltijden voor ouderen afleveren. D.m.v. dergelijke diensten heeft men de beschikking over vitale recepten als Procureur lapje met prei a la crème en aardappel of Spaghetti. Via maaltijdvoorzieningen.nl vergelijkt men eetpunten en praktische gegevens aangaande subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieFlevoland
GemeenteUrk
Regio-code0527 (+31527)
Postcode8321
Kosten (indicatie)v.a. €5,12
Maaltijd ideeVarkenshaasje in pepersaus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuwe keuzes
4 maaltijden voor €20,97 Tijdelijk 3+1 gratis Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
150+ maaltijden 6 maaltijden voor €27,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen oktober 2022

Subsidie voor maaltijden aan huis in Urk

Een juist eetpatroon is relevant voor voldoende energie en levenslust. Een voedzaam gerecht met voldoende groenten is dan ook een belangrijke factor. Kan naar de supermarkt gaan en in de keuken staan niet meer zelf ten gevolge van complicaties rondom de gezondheid? Of heeft u een relatief laag inkomen? Gelukkig kunt u eens kijken naar prima subsidies / maaltijd regelingen. Dit houdt in: maaltijden laten bezorgen tegen een speciaal tarief, samen maaltijden nuttigen in een eetgelegenheid of hulp bij u thuis. Hoe werkt dit? Hiervoor zijn er velerlei (lokale) regelingen en subsidies. Hieronder vertellen we wat meer over de populairste vormen: WLZ, WMO en ZVW (thuiszorg), en de mantelzorg. Eventueel heeft u ook recht op bijzondere bijstand binnen de gemeente Urk.

WMO 2022

De WMO 2015 (wet maatschappelijke ondersteuning) wordt georganiseerd vanuit de gemeente Urk. Bedoeld voor mensen die hulp nodig hebben bij alles wat komt kijken bij zelfstandig wonen en om mantelzorgers te ondersteunen.

 • Hulp bij het doen van boodschappen
 • In contact brengen met aanbieder van seniorenmaaltijden
 • Informatie opvragen via gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor ouderen die 24/7 intensieve zorg of toezicht nodig hebben (centrum indicatiestelling zorg). Bijvoorbeeld: dementerende ouderen of bejaarden met beperkingen. Er zijn ook maatregelen te nemen voor het diner (bijv. hulp bij toediening).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Hulp bij eten en kauwen
 • Informatie opvragen via CIZ

ZVW

Is uw situatie aan het verslechteren, en is er reeds een hoge zorgvraag? Misschien wordt hulp bij eten en drinken vergoed vanuit de zorgverzekering. Gewoonlijk gaat dat aan de hand van thuiszorg (wijkverpleging).

 • Een maaltijd klaarzetten
 • toezicht bij eten
 • Aanvragen bij de zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is zorg die mensen geven vanwege een persoonlijke relatie die ze hebben. Onder sommige omstandigheden kan een familielid of vriend ondersteunen bij een supermarkt bezoeken of helpen bij het eten. In Urk kunt u soms een beroep doen op vrijwilligers die mogelijk kunnen helpen.

 • Hulp of zorg van iemand uit de omgeving
 • Individuele zorg
 • Bezoek ook eens mantelzorg.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Urk vergelijken

Ook benieuwd naar een warme maaltijdvoorziening in Urk? In de buurt van uw postcode onderscheiden we meerdere keukens en zorginstanties die warme maaltijden thuisbezorgen bij ouderen en invaliden. U kunt denken aan gerechten als Runderstooflapje met jus, andijvie à la crème en gekookte aardappelen of Kalkoen in witlofschotel met kaassaus. U kunt kiezen voor maaltijdservices die gericht zijn op diepvriesgerechten en koelverse maaltijden die even de magnetron of oven in kunnen, en bedrijven die de maaltijd opgewarmd brengen.

 • Kunt u nog goed overweg met de magnetron? Probeer dan eerst eens koelverse gerechten of vriesverse maaltijden. Binnen enkele minuten klaar, zodra het u uitkomt. Zo blijft u baas over uw agenda!
 • Wordt zelf eten opwarmen een probleem, en kent u geen mantelzorger die u ondersteunt? Probeer dan eens tafeltje dekje. De maaltijd wordt warm afgeleverd, u kunt meteen aan tafel gaan.
 • Hieronder tonen wij een tabel met landelijke services aangevuld met lokale bedrijven, stichtingen, buurtrestaurants en/of zorginstellingen die u hiermee mogelijk verder kunnen helpen.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Koelverse gerechten
Vanaf €5,69 Meer over Apetito
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 150 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €4,99 Meer over Vers aan Tafel
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Schema met lokale bedrijven, wijkrestaurants en/of zorginstellingen

NaamAdresPostcodePlaats
Keurslager BrouwerDe Hofstee 48321 HGUrk
Zorggroep Oude en Nieuwe LandMeester Z. ter Steghestraat 98331 KGSteenwijk
Talma – HavenAnkerplaats 28321 RTUrk
Keurslager PeesBreestraat 25b8316 ANMarknesse
SPAR Ten NapelGraaf Florislaan 348312 AXCreil
De HerbergKerkstraat 18325 BHVollenhove
Talma – Het DokVlechttuinen 18322 BAUrk
Keurslager MulderWeemstraat 618331 JASteenwijk
BuurtzorgDe Weyert 408325 EMVollenhove
Slagerij BrouwerRansuil 558322 CPUrk
Een vermelding wijzigen of extra opties toevoegen? Stuur ons dan een mail.

Senioren eetpunten en tafeltje dekje in Urk

Verschillende zorghuizen in de omgeving Urk bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) en bieden een aangenaam buurtrestaurant voor ouderen. Deze wijkrestaurants faciliteren gezonde maaltijden als Kip satésaus, Atjar ananas, Nasi goreng, met weinig winstmarge. Daar is ook voldoende gelegenheid om te praten. Soms bieden ze ook de optie het aanbod te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.urk.nl leest u details aangaande de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Lees verder over Mealhero.

Gegevens

 • Provincie: Flevoland
 • Gemeente: Urk
 • Regionummer: 0527 (+31527)
 • Postcodegebied: 8321
 • Lokale wijk: Urk

Potentiële maaltijden

 • Snijbonen met een kipfilet
 • Stamppot prei met roomkaas
 • Spaghetti met broccoli
 • Zalm in dillesaus
 • Tomatensoep

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten.

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Inventarisatie zorgvraag

  Om wat voor zorg gaat het? Spreken we over tijdelijke zorg zoals koken of opwarmen van gerechten? Of is er behoefte aan permanente zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Check de verschillende soorten zorg die tot de opties behoren. Doorzoek WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Ontdek ook wat de gemeente Urk kan betekenen met betrekking tot subsidies voor maaltijden aan huis (www.urk.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder selecteren

  Ontdek de maaltijdservices in Urk voor ouderen en zoek de beste uit. Let op belangrijk dingen zoals: de beste- en betaalmogelijkheden en de variatie in gerechten. Probeer of er een proefpakket wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Maaltijden opwarmen

  De maaltijden kunnen bij u thuisbezorgd worden, vaak door dezelfde chauffeur, op een vast moment in de week. Het eten opwarmen kan simpelweg via oven of magnetron. Maak wat gaatjes in de folie, zet de instellingen op 600 watt en stel ‘m in op ongeveer 5 minuten. Ervaar de heerlijke smaak!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat is het totale aanbod?

U heeft eigenlijk 3 keuzes: vriesvers, tafeltje dekje (warme maaltijden) of koelvers. Koelvers biedt de meest verse ingrediënten, de keerzijde is dat het maximaal een week houdbaar is. Vriesvers kan je langer bewaren, echter minder fris en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje is zeer geschikt in situaties waarbij eten opwarmen in de magnetron niet lukt.

Wat zijn de tarieven voor maaltijden voor ouderen?

Het tarief wordt vooral gevormd door het type eten. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Voedzame koelverse maaltijden kan u al bestellen vanaf €6,40. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Urk kan u al bestellen vanaf €8,10. Dikwijls betaalt u geen extra bezorgkosten.

Hoe kan een bestelling worden doorgegeven voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een (online) maaltijdservice zorgt voor meer vrijheid. Koop daarom snel het proefpakket. Vraag deze vrijblijvend aan. Een ouderen-maaltijdservice neemt rechtstreeks contact op met uw vader en/of moeder om de aanvraag te bespreken. Hierop volgt het plannen van een eerste bezorgmoment, de lokale bezorger brengt de gerechten bij uw ouders thuis en geeft een toelichting.

Herstellende van een operatie (kortdurige service)?

Komt u straks terug uit het ziekenhuis, en wenst u voor een paar weken seniorenmaaltijden thuis krijgen? Men kan ook beperkt kant-en-klaar maaltijden aan huis krijgen. Men kiest altijd persoonlijk uw maaltijden (telefonisch, online & met de bestellijst). Zelf de touwtjes in handen houden (geen contract).


Dieetmaaltijden aan huis laten bezorgen in oktober 2022

Eten aan huis bezorgen in Urk is een service waar velen gebruik van maken. Voor mensen die het huishouden nog prima managen resulteert dit in meer zelfstandigheid en voordeel. Voor bejaarden die daar meer problemen mee ondervinden is het bijna een vereiste. Hier hebben we het over gezonde maaltijden aan huis die ervoor zorgen dat ouderen genoeg vitaminen tot zich nemen. Vooral deze dagverse maaltijden zonder kunstmatige toevoegingen. Bovendien zijn de koelverse- en diepvriesgerechten in kwaliteit gestegen. Vol met groenten, belangrijke vitaminen (B12) en vrij van kunstmatige toevoegingen. Het verwarmen van deze ambachtelijke maaltijden gaat het snelste via de magnetron of oven, op een zelfgekozen moment. Kant en klaar maaltijden Urk: “bezorgen biedt veel gemak in postcodegebied 8320, 8321, 8322”. Klik verder naar Vergelijken.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten hechten veel waarde aan uw eigen voedingspatroon. natriumarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen of veganistisch, vegetarisch, vloeibaar, koolhydraatarm: het assortiment is ontzettend veelzijdig.

 1. Zoutarm: diners met minder dan < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: wordt geadviseerd in het geval van coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: eten waarbij geen gebruik van melkproducten is gemaakt.
 4. Vegetarisch: zonder vis, vlees, maar met de lekkerste vleesvervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: als slikken en/of kauwen een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!