Maaltijdvoorziening Ooststellingwerf

Warme kant en klaar maaltijden bij tafeltje dekje Ooststellingwerf

BEKIJK PROEFPAKKET AANBIEDINGEN

De maaltijdvoorziening in Ooststellingwerf wordt veel gebruikt door alle bejaarden die mede door ouderdom of een handicap geen boodschappen kunnen doen. In de gemeente Ooststellingwerf kunt u kiezen uit steeds meer maaltijdvoorzieningen voor bejaarden. Denk dan aan landelijk actieve bedrijven zoals Mealhero, of kleinschalige instellingen die warme maaltijden voor ouderen faciliteren. Met behulp van deze unieke leveranciers kan men zeker zijn van verantwoorde maaltijden zoals Aardappelpuree en/of Vegetarische pastaschotel met tomaten. Via onze service leest men meer over beschikbare bedrijven en essentiële informatie inzake subsidie voor maaltijden aan huis.
ProvincieDrenthe
GemeenteOoststellingwerf
Regio-code0516 (+31516)
Postcode8431
Kosten (indicatie)v.a. €5,05
Maaltijd tipGehaktballetjes in uienjus

Aanbiedingen Assortiment Proefpakket Bestellen
uitgekookt-maaltijdservice
25 maaltijden
Elke week nieuw menu
4 maaltijden voor €25,00 Bestellen
vers-aan-tafel-maaltijdservice
170+ maaltijden 6 maaltijden voor €32,50 Bestellen
Advertentie: beschikbare proefpakketen juli 2024

Subsidieregeling maaltijden aan huis in Ooststellingwerf

Een uitgekiend eetpatroon is essentieel voor uw vitaliteit. Een gezond diner bomvol voedingsstoffen is dan ook essentieel. Gaat boodschappen doen en het bereiden van een maaltijd niet 100% veilig meer omwille van gezondheidsproblemen? En is uw budget niet toereikend? In die situatie kunt u aanspraak doen op interessante maaltijdregelingen en subsidies. Samengevat: voordelig maaltijden thuis laten bezorgen, met korting eten in een wijkrestaurant, of hulp via zorghuizen. Hoe gaat dit precies in z’n werk? U kunt zich beroepen op velerlei (lokale) regelingen en subsidies. In dit hoofdstuk verwerken we de meest toegepaste wetten: WMO-ondersteuning, wijkverpleging uit de Zvw en de WMO, en eigen mantelzorg. Misschien kan u ook aanspraak maken op bijzondere bijstand via de gemeente Ooststellingwerf.

WMO 2024

De wet maatschappelijke ondersteuning (WMO) wordt uitgevoerd door de gemeente Ooststellingwerf. Bedoeld voor senioren die problemen ervaren bij het zelf runnen van een huishouden en ter ondersteuning van mantelzorg.

 • Een speciale boodschappenhulp
 • Speciale voordelige bezorgmaaltijden
 • Aanvraag indienen bij gemeente

WLZ

De wet langdurige zorg is ontwikkeld voor hulpbehoevenden die 24 uur per dag zorg of toezicht behoeven (centrum indicatiestelling zorg). Denk hierbij aan: bejaarden met dementie of mensen met lichamelijke beperkingen. Tevens is er financiële ruimte voor het diner (bijv. klaarmaken van het eten).

 • Hulp bij opwarmen gerechten
 • Het eten in de mond stoppen
 • Aanvragen via CIZ

ZVW

Verandert uw gezondheidssituatie, en wordt er al veel zorg aan u verleend? Mogelijk wordt hulp bij eten en drinken geboden door uw zorgverzekering. In de regel loopt dit via de thuiszorg (wijkverpleging).

 • Opwarmen van een thuismaaltijd
 • ondersteuning bij toedienen
 • Aanvraag indienen bij zorgverzekeraar

Mantelzorg

Mantelzorg is onbetaalde zorg voor zieke familieleden of vrienden. Soms kan een vriend of kennis ondersteunen bij naar de supermarkt gaan of helpen bij het eten. In Ooststellingwerf kan u ook een beroep doen op vrijwilligers die zich hiervoor inzetten.

 • Langdurig en onbetaalde zorg
 • Meer ondersteuning in huis
 • Voor meer info zie ook Wehelpen.nl

Probeer direct een proefpakket uit

Een lekker en gezond proefpakket met 3 + 1 gratis maaltijd


zoek maaltijdservice

Warme maaltijdservice Ooststellingwerf vergelijken

Ook interesse in een warme maaltijdvoorziening in Ooststellingwerf? In de buurt van uw postcode kunt u kiezen uit talloze tafeltje dekjes en instanties die warme maaltijden bezorgen bij ouderen en beperkten. U kunt denken aan Rundersaucijs met jus, bruine bonen met spek en aardappelpuree of Noordzee visserspannetje, worteltjes met peterselie en gekookte aardappelen. U kunt kiezen voor keukens die zich vooral richten op koelverse gerechten en vriesverse maaltijden die u kunt opwarmen middels magnetron of oven, en maaltijdservices die het eten opgewarmd brengen.

 • Kan u goed omgaan met magnetron of oven? In dat geval kunt u prima kiezen voor koelverse gerechten en vriesverse maaltijden. Dit is klaar te maken op ieder gewenst moment. Dit resulteert in de meeste vrijheid.
 • Kun u dit zelf niet, en is er geen thuiszorg/mantelzorger die hierin uitkomst kan bieden? Denk dan een na over tafeltje dekje. Het menu wordt warm aan huis geleverd, u kunt direct eten.
 • Hierna tonen wij een overzicht met populaire landelijke leveranciers aangevuld met lokale partijen, zorginstellingen en/of wijkrestaurants waar u mogelijk aan kunt kloppen voor meer informatie.
Landelijke aanbieders Assortiment Vanafprijs Meer info
uitgekookt-maaltijdservice
 • 25 Koelverse maaltijden
 • Verse bijgerechten
 • 100% verse ingrediënten
Vanaf €6,79 Meer over Uitgekookt
vers-aan-tafel-maaltijdservice
 • Meer dan 170 vriesverse maaltijden
 • Speciale dieetmaaltijden
 • Veilig en snel bestellen
Vanaf €5,99 Meer over Vers aan Tafel
apetito-maaltijdservice
 • 130 Diepvriesmaaltijden
 • Inclusief soepen en toetjes
 • Warme gerechten
Vanaf €6,45 Meer over Apetito
maaltijdservice-nl-koelvers
 • 75 Koelvers
 • Ruim aanbod dieetmaaltijden
 • Scherp geprijsde maaltijdboxen
Vanaf €4,50 Meer over Maaltijdservice.nl
mealhero
 • Meer dan 100 vriesverse maaltijden
 • Speciale stomer
 • Verschillende leverdagen
Vanaf €6,49 Meer over Mealhero

Lijst met lokale bedrijven, zorginstellingen en/of wijkrestaurants

NaamAdresPostcodePlaats
BuurtzorgSchapekamp 188431 JBOosterwolde
Meriant Restaurant Herema StateHeremaweg 48444 ANHeerenveen
MariënboschFok 558441 BNHeerenveen
Zorggroep Liante MaaltijdserviceRiemsoord 1408426 EDAppelscha
Slagerij NicolaiVaart Zuidzijde 668426 AGAppelscha
Keurslager van der MeerMolenplein 88442 LMHeerenveen
ComfortzorgBurg. Kuperusplein 1448442 CJHeerenveen
Meriant Restaurant Anna SchotanusMarktweg 1048444 ACHeerenveen
Walvis maaltijdserviceServiceflat Oranjewoud 18443 ELHeerenveen
BuurtzorgBurgemeester Falkenaweg 58 38442 LEHeerenveen
Wilt u suggesties doen of wijzigingen doorvoeren? Informeer dan bij onze medewerkers.

Wijkrestaurant voor senioren en tafeltje dekje in Ooststellingwerf

Verschillende zorghuizen rondom Ooststellingwerf bezorgen maaltijden (tafeltje dekje) of faciliteren een maatschappelijk buurtrestaurant voor senioren. Plaatselijke wijkrestaurants bieden ambachtelijke menu’s zoals Zalm remouladesaus groentemix gek aard, met weinig winstmarge. Daar kan men, naast eten, ook sociale activiteiten doen. Bij sommige restaurants is het ook mogelijk om de gerechten af te halen of te laten bezorgen. Op uw gemeente website www.ooststellingwerf.nl ontdekt u zaken als adresgegevens van de seniorenrestaurants die beschikbaar zijn. Ga door naar: Tafeltje dekje.

Gegevens

Geschikte maaltijden

 • Gebonden goulashsoep
 • Kiptajine
 • Nasi goreng
 • Linzensoep
 • Kip in kerriesaus, doperwten, rijst

Proef zelf voordelige enkele maaltijden

Profiteer van een van de proefpakket aanbiedingen


Benodigde tijd: 10 minuten

Een maaltijdvoorziening aanvragen

 1. Zorgvraag specificeren

  Aan welke type zorg heeft u behoefte? Gaat het om tijdelijke ondersteuning zoals het bezorgen van maaltijden? Of gaat het om meer intensieve zorg als het toedienen van eten?

 2. Subsidie voor maaltijden aanvragen

  Weet u wat de omvang van de zorgvraag is? Informeer naar welke zorgvormen een optie zijn. Zoek naar WMO, zorg vanuit de zorgverzekering of WLZ. Lees u ook in over wat uw gemeente Ooststellingwerf faciliteert aangaande subsidies voor maaltijden aan huis (www.ooststellingwerf.nl) binnen de maaltijdvoorziening.

 3. Een aanbieder bepalen

  Analyseer de maaltijdservices in Ooststellingwerf voor ouderen en maak een keuze. Analyseer punten als de manier waarop u kunt bestellen en betalen en eventuele diëten. Vind uit of een proefpakket bestellen wordt aangeboden bij de maaltijdhulp.

 4. Het opwarmen van de maaltijd

  De gerechten kunnen thuisbezorgd worden, vaak op een vast moment, door een vaste bezorger. Het opwarmen van de maaltijden gaat zonder slag of stoot via oven of magnetron. Maak met een vork een paar gaatjes in de folie, kies voor een stand tussen de 500-600 watt en kies voor ongeveer ongeveer 6 – 8 minuten. Klaar? Eten maar!

Veelgestelde vragen (FAQ)

Wat voor type maaltijden zijn er?

In de basis zijn er drie opties: tafeltje dekje (warme maaltijden), vriesvers & koelvers. Het grote koelvers voordeel: 100% verse maaltijd, echter de houdbaarheid is beperkt. Vriesvers kan je langer bewaren, echter beperkt vers en minder aangenaam van smaak. Tafeltje dekje komt van pas in het geval dat een thuismaaltijd opwarmen (tijdelijk) niet kan.

Hoe zit het met de prijs voor maaltijden voor ouderen?

De kosten zijn afhankelijk van de eigenschappen van de maaltijden. Diepvriesmaaltijden kunt u al aanvragen voor €3,70. Gezonde koelverse maaltijden koopt u voor circa €5,80. Zo’n persoonlijke warme maaltijd aan huis voor ouderen in Ooststellingwerf kan u al bestellen vanaf €7,50. Normaliter is dit bedrag inclusief bezorging.

Op welke manieren kan ik bestellen voor mijn ouders?

Bent u op zoek naar een maaltijdhulp voor (een van uw) ouders? Een ouderen-maaltijdservice biedt vaak mogelijkheden. Kies daarom direct voor proefpakketten. Vul daarvoor het aanvraagformulier in. Een (online) maaltijdservice zal vervolgens contact opnemen met uw vader en/of moeder om kennis te maken. Samen wordt een bezorgafspraak gemaakt, de vaste chauffeur bezorgt alles netjes tot in de keuken en geeft verdere uitleg.

Is het mogelijk om na ziekenhuisopname tijdelijk maaltijden te ontvangen?

Bent u bijna weer thuis uit het ziekenhuis, en wenst u voor 1 of 2 weken een maaltijdservice aan huis? U kunt ook tijdelijk kant-en-klaar maaltijden aan huis bezorgd krijgen. Men selecteert wekelijks de menu’s die u lekker lijken (telefonisch, online of met de bestellijst). Het is dus helemaal vrijblijvend (zonder contract).


Dieetmaaltijden laten thuisbezorgen in juli 2024

Eten aan huis bezorgen in Ooststellingwerf is sterk in opkomst. Voor inwoners die nog op eigen benen staan biedt dit meer zelfstandigheid en routine. Voor senioren die niet meer op eigen benen staan is het soms de enige oplossing. Dit betreft gezonde maaltijden aan huis die realiseren dat ouderen kwiek en energiek blijven. Bovenal deze dagverse maaltijden met een korte verwerkingstijd. Bovendien zijn de koelverse – en diepvriesmaaltijden met sprongen vooruit gegaan. Bomvol verse groenten, belangrijke mineralen (B12) en steeds minder zout en vet. Het opwarmen van deze ambachtelijke maaltijden is een fluitje van een cent middels de magnetron, op uw zelfgekozen tijdstip. Kant en klaar maaltijden Ooststellingwerf: “bezorgen biedt perfect service in postcodegebied 8434”. Wellicht relevant: Maaltijdservice.

Diëten en de maaltijdvooziening
Maaltijddiensten willen graag service verlenen op uw diëten en allergieën. zoutarm, lactosevrij, glutenvrij, gemalen of juist vegetarisch, eiwitrijk, vloeibaar, koolhydraatarm: bijna niets is te gek.

 1. Zoutarm: diners met plusminus < 0,3 gram zout per 100 gram eten.
 2. Glutenvrij: biedt mogelijkheden bij coeliakie / glutenvrije levensstijl.
 3. Lactosevrij: maaltijd vrij van melk en toevoegingen van zuivel.
 4. Vegetarisch: vis en vlees zijn uitgesloten, met gezonde plantaardige vervangers.
 5. Gemalen/vloeibaar: wanneer kauwen of slikken een probleem geeft.

Wilt u zelf gezonde maaltijden eten?

Probeer dan extra voordelig een maaltijdservice uit!Alle plaatsen in deze gemeente